2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 13.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 13.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Aizkraukles novada ģimnāzijā svinīgi atkklāta 3D drukas laboratorija, informē staburags.lv. Skolotāju Aijas un Gunta Romanovsku un Zanes Sirmaces lolojums — trīsdimensiju drukas iekārta — ierīkota speciāli veidotā telpā, kurā interesenti, speciālisti — idejām bagāti cilvēki, datorprogrammu izstrādātāji — un citi var netraucēti nodarboties ar 3D printera plašo iespēju apgūšanu. Projekts realizēts sadarbībā ar Aizkraukles novada domi un “Rietumu banku”.

 

Kokneses novada domes sēdē deputāti atbalstīja lūgumu atļaut pašvaldības aģentūras “Kokneses sporta centrs” telpās dažādu preču tirdzniecību. Sporta centra vadītājs Dāvis Kalniņš teic, ka tagad te varēs iegādāties nepieciešamāko peldēšanas aprīkojumu. Noteikumi paredz, ka bērniem līdz triju gadu vecumam jābūt peldēšanas autiņbiksītēm. Gadās, ka atnāk ģimene ar mazuli, šo autiņbiksīšu nav un nekas no peldēšanas nesanāk, ja tās nav iespējams iegādāties uz vietas. Šeit piedāvās arī dažādus suvenīrus ar novada simboliku.

 

 

Lai atbalstītu Pļaviņu novada Vietalvas mazo uzņēmumu piensaimnieku kooperatīvo sabiedrību "Bites", nepieciešams piedalīties balsojumā. Tas ir pieejams mājaslapā balso.llka.lv ieejot šajā mājaslapā mazo uzņēmumu grupā jāizvēlas "Bites" un jābalso. Balsot var vienu reizi dienā līdz 25. janvārim. Pļaviņieši aicina balsot par saviem novada uzņēmējiem. “Bites'nodarbojas ar piena un siera ražošanu.

 

Turpinām ziņas

 

Preiļu novada dome nolēma pagarināja līgumu, kas noslēgts ar biedrību „Latvijas Sarkanais Krusts”, par atskurbtuves darbības nodrošināšanu Preiļu novadā, līguma darbības termiņš pagarināts līdz 31. janvārim. Samaksa par biedrības „Latvijas Sarkanais Krusts” sniegtajiem pakalpojumiem paredzēta 1600 eiro mēnesī. Atskurbtuves darbības pakalpojumu nodrošināšanai turpmākajā laika periodā – no 1. februāra līdz 31. janvārim – Preiļu novada pašvaldības iepirkuma komisija veiks iepirkuma procedūru.

 

Kopš 2010. gada Sociālo zinātņu fakultātes Socioloģijas nodaļa organizē pasākumu vidusskolēniem – Novadu spēles. Pirmajā darba nedēļā pēc skolēnu ziemas brīvdienām, 9. janvārī, Berlina auditorijā jau sesto reizi sapulcējās vidusskolēni no tuvākām un tālākām Latvijas vietām, lai piedalītos Novadu spēlēs.

 

Šogad spēles noslēguma kārtā piedalījās Aknīstes vidusskolas, Ernesta Glika Alūksnes valsts ģimnāzijas un Babītes vidusskolas komandas. Spēlē startēja komandas 5-8 skolēnu sastāvā, kas skolotāja-konsultanta vadībā bija sagatavojušas mājasdarbus – uz pētījumiem balstītus pārskatus par sava novada un reģiona attīstību un piedalījās erudīcijas konkursā par reģionālās attīstības jautājumiem. Sīvā konkurencē šogad uzvaras laurus plūca Aknīstieši.

 

Un vēl

 

Lācenīte Ilzīte nosvinējusi savu 14 gadu dzimšanas dienu. Pirms došanās pie jubilāres, ciemiņi pulcējās "Pauguru" mājā uz tasi liepziedu tējas vai kafijas. Saņemot svētku torti, Ilzīte demonstrēja teicamas manieres un galda kultūru. Cienasts tika ēsts ļoti uzmanīgi, stipri neizjaucot kompozīciju. Kā pirmie no kūkas pazuda visi zivju gabaliņi, tad sekoja kartupeļu biezenis un rieksti. Lācene Ilzīte filmēta daudzās dokumentālās un mākslas filmās, ievērojami dabas fotogrāfi viņu iemūžinājuši savās fotosesijās.

Atstājiet komentāru