2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 14.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 14.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas

 

5. janvārī Preiļu novada domes ārkārtas sēdē tika skatīts jautājums par domes priekšsēdētāja vietnieka maiņu. Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 21. panta pirmās daļas 10. punktu, un 20. panta otro daļu, dome pieņēma lēmumu par Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietnieka Jura Kovaļevska atlaišanu no domes priekšsēdētāja vietnieka amata. Par Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietnieku tika ievēlēts Lauris Pastars.

 

 

2014. gadā Preiļu novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 116 jaundzimušie, kas ir par 9 bērniem vairāk nekā 2013. gadā. Jaundzimušo pulkā ir 66 zēni un 50 meitenes. Iepriecina fakts, ka palielinājies laulībā dzimušo bērnu skaits un krietni samazinājies dzimšanas reģistru skaits bez ziņām par tēvu. Aizvadītais gads bijis bagāts arī ar dvīnīšiem – tie piedzimuši trijās ģimenēs.

 

Salīdzinājumā ar 2013. gadu Preiļu novadā palielinājies noslēgto laulību skaits. Aizvadītajā gadā noslēgtas 49 laulības. Reģistrētajam jaunākajam līgavainim bija 18 gadu, jaunākajai līgavai – 17, vecākajam līgavainim – 68, vecākajai līgavai – 65 gadi.

 

Pagājušajā gadā mūžībā aizgājis 181 iedzīvotājs, kas ir par 3 mazāk nekā 2013. gadā.

 

Turpinām ziņas

 

Ar jaunām idejām un pozitīvu atskatu uz iepriekšējo gadu Preiļu un Riebiņu novadu Tūrisma informācijas centrs sācis gatavoties jaunajai tūrisma sezonai. Jau janvārī centra pārstāves piedalīsies un pārstāvēs novadus Nīderlandes un Lietuvas, savukārt aprīlī - Baltkrievijas starptautiskajās tūrisma izstādēs. Izstāde “BALTTOUR, uz kuru centrs aicina gatavoties visus Preiļu un Riebiņu novadu tūrisma uzņēmējus, amatniekus un mājražotājus, jau pavisam drīz – no 6. līdz 8.februārim Rīgā. Pašreiz iespiešanas stadijā ir tūrisma buklets par abu novadu tūrisma iespējām. Notiek jaunās tūrisma mājaslapas izveide, kura paredz arī informācijas iegūšanas iespēju viedtālruņos, kā arī  tūrisma interaktīvajā kioskā, kas uzstādīts Preiļos, Raiņa bulvārī.

 

 

Preiļu novada dome izsludinājusi ideju konkursu „Par Preiļu novadam raksturīgu suvenīru izstrādi". 22. decembra domes sēdē ir apstiprināts konkursa nolikums. Tiek aicinātas fiziskas un juridiskas personas piedalīties konkursā! Darbi konkursam jāiesniedz līdz 27. februārim Preiļu novada domē.

 

Un vēl

 

Šonedēļ paredzēti vairāki Kultūras un atpūtas pasākumi Preiļo. Ceturtdien 15. janvārī plkst. Trijos dienā Preiļu 1. pamatskolas muzejā notiks izstādes „Jāzeps Baško – gaisa fūrmanis” 2. kārtas „Iļja Muromec” atklāšana. Savukārt piektdien 16. janvārī plkst.septiņos vakarā Preiļu kultūras namā paredzēta Preiļu amatierteātra izrāde – Annas Brigaderes luga „Čaukstenes”. Ieeja bez maksas. Bet sestdien 17. janvārī plkst. Sešos vakarā Preiļu kultūras nama vokālais ansamblis “Rjabinuška” ielūdz uz atpūtas sarīkojumu „Vecais Jaunais gads”. Muzicēs grupa “Lardo”.

 

Preiļu novada ziņas sagatavoja Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore Jolanta Rubine

Atstājiet komentāru