2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 15.janvārī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 15.janvārī

Jēkabpils Novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Sākot no šī gada 1.janvāra Jēkabpils novada pašvaldības Administrācijas Finanšu un ekonomikas nodaļa nodrošinās grāmatvedības uzskaites vienotu kārtošanu visām Jēkabpils novada pašvaldības iestādēm un struktūrvienībām, veicot centralizētu grāmatvedības uzskaiti. Pašvaldības rekvizīti pieejami tās mājaslapā.

 

Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007 – 2013. atbalstītā projekta par Komunālo pakalpojumu kvalitātes uzlabošana pašvaldībās pielietojot Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, 9. janvārī Zasas kultūras namā notika iedzīvotāju informēšanas sanāksme. Tajā iedzīvotājiem bija iespēja uzzināt visu par ūdens patēriņa attālinātās nolasīšanas sistēmas darbību. Šāda sistēma Jēkabpils novadā šobrīd ir uzstādīta Zasas un Liepu ciematos.

 

Jēkabpils novada dzimtsarakstu nodaļā 2014.gadā reģistrētas 11 laulības, 27 dzimšanas un 73 miršanas akta ierakstu. Salīdzinot ar 2013. gadu, laulību akta ierakstu 2014. gadā sastādīts vairāk, bet dzimšanas un miršanas akta ierakstu mazāk. Kopumā par Jēkabpils novadā deklarētajiem iedzīvotājiem dzimstības un mirstības rādītāji ir samazinājušies. Saskaņā ar Iedzīvotāju reģistrā esošajiem datiem šogad Jēkabpils novadā deklarēti 5 tūkstoši 188 iedzīvotāji. Salīdzinot ar pērno gadu, iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 138 cilvēkiem. Tas izskaidrojams ar straujo iedzīvotāju kustību, lielo reģistrēto miršanas gadījumu skaitu un zemo dzimstības līmeni. Attiecīgi iedzīvotāju skaits pa pagastiem: Ābeļu pagastā – 940, Dignājas tā – 523, Dunavas – 670, Kalna – 607, Leimaņu – 517, Rubenes – 1021 un Zasas – 910.

 

Turpinām ziņas

 

Jēkabpils novadā decembrī parādījušās vairākas jaunas norādes zīmes. Uzstādīšanu veica SIA „Saava-LV”. Tika uzstādītas divu veidu zīmes – ielu norādes zīmes un objektu norādes zīmes. Tās uzstādītas dažādu ciemu centros, visvairāk Brodos un Zasā. Kopumā izvietotas 20 ielu norādes un 63 objektu zīmes, uz 43 stabiem, un kopā tam tika izlietoti 6 tūkstoši 300 eiro bez PVN.

 

9.janvāra piektdienas vakarā dalībnieki no visiem septiņiem Jēkabpils novada pagastiem pulcējās Dignājas sabiedriskajā centrā, lai turpinātu „griezt Jēkabpils novada zolītes čempionāta ratu”. 2015. gads iesākās ar rekordlielu dalībnieku skaitu – uz čempionāta 2. posmu ieradās 46 dalībnieki. 3. vietu ar 28 punktiem izcīnīja Kalna pagasta pārstāvis Ivars Nazarovs. 1. un 2. vietas ieguvējiem lielo punktu skaits izrādījās vienāds – 30, tāpēc uzvarētāja likteni izšķīra posma mazie punkti. 2. vietu ar 77 mazajiem punktiem ieguva Juris Meļehovs no Kalna pagasta, bet uzvarētāja godu ar 105 mazajiem punktiem izbaudīja spēlētājs no Zasas pagasta komandas – Modris Iraids. Speciālbalva tika piešķirta spēlētājam, kurš šī posma laikā uzvarēja visvairāk zoles – 7 reizes šī posma laikā tas izdevās zasietim Jurim Ozoliņam.

 

Un vēl

 

Jēkabpils novada dome ir izsludinājusi sabiedrisko apspriešanu sabiedrības viedokļa noskaidrošanai jautājumā par ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanas aizlieguma noteikšanu visā Jēkabpils novada administratīvajā teritorijā. Savu viedokli, priekšlikumus vai iebildumus iedzīvotāji var iesniegt līdz 2015.gada 17.februārim Jēkabpils novada pašvaldībā vai savu pagastu pārvaldēs. Iebildumu neiesniegšana norādītajā termiņā tiks uzskatīta par piekrišanu aizlieguma noteikšanai.

 

Jēkabpils novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Sēlis

Atstājiet komentāru