2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 16.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 16.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Radio1.lv jau informēja, ka naktī no 10. uz 11. janvāri tika apzagts Aknīstes novadpētniecības muzejs. Veicot nozagto lietu uzskaiti secināts, ka zaudējumi rēķināmi 9 tūkstoši eiro apmērā. Daudzas no nozagtajām lietām bija unikālas, ko muzejam ziedojuši vietējie iedzīvotāji un, kas savāktas muzeja darbinieku vairākās veiktajās ekspedīcijās pa novadu. Jau agrāk bijuši mēģinājumi ielauzties muzejā, tāpēc tā logam uzliktas restes. Iepriekšējās reizēs ielaušanos novērsušies muzejam kaimiņos dzīvojošie aknīstieši, kas izdzirdot troksni saukuši palīgā policija. Šoreiz zagļus piesedzis vētras radītais troksnis. Zagļi bija profesionāli sagatavojušies, jo vispirms atslēguši signalizāciju, tad izlauzuši durvis. Muzeja darbinieki joprojām cer, ka zagļus notvers un nozagtās mantas atgūs.

 

 

Aknīstes novada domes deputāti nolēmuši no 31.jūlija likvidēt Gārsenes pamatskolu. Ir izveidota Gārsenes pamatskolas likvidēšanas komisija, kuru vada Jānis Gavars. Skolas likvidācija ir saskaņota arī ar Izglītības un Zinātnes ministriju. Skolu likvidē, jo tajā mācās neliels skaits audzēkņu. Pagaidām nav zināms kādam nolūkam turpmāk tiks izmantotas skolas ēkas jeb Gārsenes pils telpas.

 

 

Krustpils novada pašvaldība izvērtēs Krustpils pamatskolas direktores, deputātes Vijas Stiebriņas iesniegumu par to, lai rastu iespēju novada izglītības iestāžu otro klašu skolēniem apmaksāt peldēšanas nodarbības. Paredzēts, ka naudu iekļaus šī gada skolu tāmēs. Tas nozīmē, ka Krustpils novadā arī jaunāko klašu skolēniem būs peldēšanas nodarbības.

 

Turpinām ziņas

 

Jēkabpils novadā paredzēts izveidot septiņus interneta pieejas punktus - Dignājas, Dunavas, Rubenes, Zasas, Leimaņu un Kalna pagastā, kā arī uzlabot vienu esošu publisko interneta pieejas punktu Ābeļu pagastā, papildinot to ar datortehniku, multifunkcionālo iekārtu un bezvadu piekļuves zonas jaudas palielināšanu. Kopējais plānotais projekta budžets ir vairāk nekā 33 tūkstoši eiro. Interneta pieejas punktus paredzēts īstenot līdz 30. jūnijam.

 

 

Viesītes novada dzimtsarakstu nodaļas teritorija aptver Viesītes pilsētu, Viesītes, Elkšņu, Saukas un Rites pagastu. 2014. gadā nodaļā reģistrētas astoņas laulības, 30 jaundzimušie un 66 miršanas gadījumi, atkārtoti izsniegtas 18 apliecības, veikti dažādi papildinājumu reģistros sakarā ar tiesu spriedumiem par laulību šķiršanu, par aizgādības tiesību pārtraukšanu. Viesītes novada dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Daina Vītola informē, ka no astoņām reģistrētajām laulībām vienā gadījumā laulība noslēgta ar ārzemnieku, visas laulības reģistrētas novada dzimtsarakstu nodaļā, baznīcas laulību pērn nav bijis. No 30 jaundzimušajiem 13 ir meitenes un 17 — zēni. Savukārt no reģistrētajiem 66 miršanas gadījumiem 37 mirušās bija sievietes un 29 vīrieši. Vidējais mirušo sieviešu vecums bija 78 gadi, turpretī vidējais mirušo vīriešu vecums bija 73 gadi.

 

Un vēl

 

No šodienas līdz pat februāra beigām Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentu kopīga darbu izstāde „Atvērts”. Tajā izvietoti desmit studentu darbi glezniecībā, grafikā, tekstilmākslā un vides dizainā. Izstāde māksliniekiem ir īpašs komunikācijas veids, kas ataino esošo sajūtu, pieredzi un savu redzējumu uz pasauli, un sarežģītiem procesiem tajā. Jauno mākslinieku darbi ir ceļš uz pilnību un māksliniecisko atvērtību pasaulei. Ikdienā Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales Filiālē tiek sniegta iespēja radoši sevi apliecina jauniešiem no Latgales reģiona, kā arī no Jēkabpils, Piebalgas, Gulbenes un citām Latvijas pilsētām.

 

Atstājiet komentāru