2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Viesītes novada ziņas 2015.gada 22.janvārī

Jēkabpils Radio1 Viesītes novada ziņas 2015.gada 22.janvārī

Jēkabpils Radio1 Viesītes novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

2.februārī Viesītē Kultūras pils kino un konferenču zālē pulksten piecos pēcpusdienā notiks iedzīvotāju tikšanās ar Viesītes novada domes priekšsēdētāju Jāni Dimitrijevu, izpilddirektoru Alfonu Žuku, SIA “Viesītes transports” valdes priekšsēdētāju Aini Kāršenieku un SIA “Viesītes komunālā pārvalde” valdes priekšsēdētāju Māri Blitsonu. Iedzīvotāju tikšanās ar pašvaldības vadību un speciālistiem notiks arī pagastos un tā ir paredzēta 9.februārī pulksten 10tos saukas pagasta pārvaldē, pulksten 11tos Ritē, pulksten 12tos Elkšņos un pulksten divos dienā Lonē.

 

Pirms diviem gadiem Viesītē Svētā Asīzes Franciska vārdā nosauktās katoļu baznīcas pamatos iemūrēja kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Viesītes katoļu draudzes cilvēki pagaidām izmanto luterāņu baznīcu un ar cerībām raugās uz jauno dievnamu. Pašlaik celtniecības darbi apstājušies, jo ir ziema. Viesītes draudzes prāvests Viktors Siļčonoks stāsta, ka būvniecības gaitas tempi ir atkarīgi no finansēm. Par tām rūpējas Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis. Naudu ēkas celtniecībai iegūst, rakstot projektus dažādiem ārzemju fondiem. Daudz kas, pateicoties to atbalstam, jau paveikts. 2013. gadā ielikti ēkas pamati, bet pagājušajā gadā – līdz otrajam stāvam uzbūvēta baznīca, izbūvētas draudzes telpas un pilnībā pabeigta saimniecības ēka ar garāžu. Ēkas arhitekte ir Inese Savina. Baznīcā paredzētas aptuveni 100 sēdvietas, tās tornis un galvenā ieeja būs pavērsta pret šoseju un krustojumu, aicinot garāmbraucējus apstāties.

 

Pamatojoties uz 2013. gada 16. decembra domes sēdes lēmumu „ Kārtība, kādā Viesītes novada dome piešķir atbalstu no pašvaldības budžeta biedrību, nodibinājumu, reliģisko organizāciju un fizisko personu projektu konkursiem” tiek izsludināts otrais projektu konkurss. Ar projektu konkursa kārtību un pieteikuma veidlapu var iepazīties iesītes domes mājaslapā. Projektu iesniegumus var iesniegt līdz 1. martam sūtot elektroniski inese.vitola@viesite.lv, vai nogādājot personīgi Attīstības un plānošanas nodaļā, Viesītes novada pašvaldībā. Konsultācijas – zvanot pa tālruņiem 65245677, mob.29460398 vai ierodoties personīgi Attīstības un plānošanas nodaļā. Informatīvs seminārs-diskusija par pieteikuma veidlapas aizpildīšanu un citiem ar dalību projektu konkursā saistītiem jautājumiem būs 12. februārī pulksten trijos diena Viesītes novada domes sēžu zālē.

 

Turpinām ziņas

 

17. janvārī bija paredzēts sniega volejbola turnīrs, bet tā kā laika apstākļi nebija atbilstoši, lai spēlētu ārā, pēc jauniešu ieteikumiem, lai turnīrs netiktu atcelts vispār, tas tika pārcelts uz Viesītes Sporta skolas zāli, samazinot laukumu un sagatavojot visu tā, lai komandas varētu spēlēt, kā tas bija paredzēts ārā 3 pret 3. Uz turnīru ieradās 9 komandas. Pēc izlozes komandas tika sadalītas divās apakšgrupās. No katras apakšgrupas četras komandas tika tālāk, kur pēc spēlēm noskaidrojās tās 4 stiprākās komandas, kas ieguva tiesības cīnīties finālā par 1.- 4. vietu, bet pārējās četras komandas cīnījās tikai par 5.- 8. vietu. Turnīrā 1.vietu ieguva komanda “Čozītes”, 2.vietā “Raiņa iela” un 3.šajā - “Spalvainie persiki”. Visas komandas no Viesītes.

 

Jēkabpils Lauku konsultāciju birojs rīko maksas zināšanu atjaunošanas apmācības otrās reģistrācijas klases augu aizsardzības līdzekļu lietotājiem un pamatapmācības augu aizsardzības līdzekļu lietošanas operatoru apliecību iegūšanai. Nodarbībās aicināti piedalīties viesītes novada lauksaimnieki, sīkāka informācija par nodarbību laikiem un vietu atrodama Viesītes novada pašvaldības mājas lapā.

 

Un vēl

 

No 2. februāra Viesītes sporta klubs savās telpās bijušajā arodskolā aicina apmeklēt dažādas sportiskas nodarbības. Izmēģināt veiksmi novusa un galda tenisa spēlē, izmantot sporta zāli futbola un basketbola treniņiem, volejbola treniņi notiek Viesītes vidusskolas telpās, kā arī apmeklētv trenažieru zāli Viesītes kultūras pils pagarbstāvā. Par sporta zāļu izmantošanas dienām un laikiem plašāka informācija publicēta Viesītes novada pašvaldības mājas lapā.Viesītes novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Liepiņa.

Atstājiet komentāru