2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 23.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 23.janvārī

Radio1 Līvānu Novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Lai Līvānu Bērnu un jauniešu centra pulciņa „Uzņēmējspēju kompetenču attīstība” mācību procesu padarītu interesantāku, iegūtu pieredzi un zināšanas banku jomā, tā dalībnieki apmeklēja banku „Citadele”. Tās vadītājs, Līvānu 1.vidusskolas absolvents Normunds Liepnieks, zinoši un interesanti iepazīstināja skolēnus ar banku darbības principiem Latvijā. Uzsvēra, ka bankas galvenais uzdevums ir iedvesmot cilvēkus un uzņēmumus ekonomiskai attīstībai, veicināt pārmaiņas Latvijas sabiedrībā. Skolēni bankā iepazinās ar tās darbības pamatprincipiem un klientu politiku.

 

Līvānu novada dome veic aptauju ar mērķi noskaidrot iedzīvotāju viedokli par Līvānu novada pašvaldības teritorijā pieejamo pakalpojumu kvalitāti, kā arī apmierinātību ar dzīvi novadā. Iegūtie dati tiks izmantoti Līvānu novada integrētās attīstības programmas 2012. – 2018.gadam ikgadējā Uzraudzības ziņojuma izstrādei. Līvāniešu viedoklis nozīmīgu ieguldījumu dos novada attīstībā, tāpēc pašvaldība būs pateicīga, ja iedzīvotāji radīs laiku atbildēt uz jautājumiem! Aptauja norisināsies līdz 22.februārim, saite uz aptaujas anketu atrodama Līvānu novada mājas lapā.

 

Lai saņemtu atbalstu norēķiniem par elektrību, aicinātas ģimenes un personas, kurām ar Līvānu novada Sociālā dienesta lēmumu piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātā statuss, paziņot līguma ar Latvenergo numuru. Vēlams uzrādīt arī savu tālruņa numuru. Līvānu novada Sociālajā dienestā iespējams saņemt arī Latvenergo izdotus bukletus "Atbalsts norēķiniem par elektrību maznodrošinātām un trūcīgām personām".

 

Turpinām ziņas

 

Kunga Kristīšanas svētkos, Līvānos norisinājās pareizticīgo baznīcas rīkotais tradicionālais ekumeniskais gājiens - Krusta ceļš uz “Jordānu” - un Lielā ūdens iesvētīšana Dubnas upē. Krusta ceļā piedalījās gan pareizticīgie, gan citu kristīgo konfesiju pārstāvji. Viņu vidū bija arī Latvijas Republikas Saeimas deputāts Jānis Klaužs, kurš Kunga Kristīšanas svētkos piedalās katru gadu. Pēc ūdens iesvētīšanas visi, kas vēlējās, varēja iegremdēties upes iesvētītajos ūdeņos, kā arī iesmelt un paņemt to līdzi uz mājām.

 

No 1.februāra noteiktas izmaiņas autobusu kustības sarakstos. Tiks slēgts maršruts Preiļi – Upmala – Rožupe – Preiļi , kas kursē pulksten 15.30 no Preiļiem. Savukārt maršrutā Jaunsilavas – Gaisa tilts pulksten 20.10 no Iesalniekiem autobuss kursēs tikai līdz pieturai “Gaisa tilts” un pulksten 20.25 no pieturas “Gaisa tilts” līdz Līvānu dzelzceļa stacijai.

 

Un vēl

 

Atsaucoties uz Līvānu sadraudzības pilsētas Ukrainā Kameņec-Podoļskas lūgumu, Līvānu novada pašvaldības dome aicina ziedot līdzekļus Ukrainas konfliktā cietušo ģimeņu atbalstam. Kameņec-Podoļska neatrodas aktīvās karadarbības zonā, taču tai nākas uzņemt bēgļus no karadarbības skartajiem Ukrainas austrumiem un Krimas. Atbalstot Ukrainas tautas centienus balstīt valsts attīstību uz demokrātiskām sabiedrības vērtībām un vēloties sniegt atbalstu civiliedzīvotājiem, kuri spiesti atstāt mājas un doties bēgļu gaitās, Līvānu novads nolēmis ar labdarības akcijas palīdzību sniegt atbalstu sadraudzības pilsētai Ukrainā. Labdarības akcija norisināsies līdz 30.janvārim. Ziedot var pašvaldības  ziedojuma kontos ar norādi „Labdarības akcija Ukrainai”, gan ziedojumu kastītē Līvānu novada Kultūras centrā. Konti uz kuriem var pārskaitīt ziedojumus publicēti Līvānu novada domes mājaslapā.

Atstājiet komentāru