2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 3.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 3.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00
 
 
Valdība šodien atļāva pirkt Satiksmes ministrijai trīs nekustamos īpašumus Sērenes pagastā, Jaunjelgavas novadā, par 1099 eiro. Nekustamie īpašumi nepieciešami valsts autoceļa Aizkraukle-Jēkabpils rekonstrukcijas projekta īstenošanai. Minētos zemes gabalus normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā paredzēts ierakstīt zemesgrāmatā uz valsts vārda Satiksmes ministrijas personā. Izdevumus, kas saistīti ar īpašumu pirkšanu un ierakstīšanu zemesgrāmatā, segs no valsts budžeta.
 
 
Līvānu novada pašvaldības laikraksta "Līvānu novada vēstis" iespiešanai šogad paredzēts tērēt 6,7 tūkstoši eiro. Pašvaldības izsludinātajā konkursā, kur tika saņemts viens piedāvājums, par uzvarētāju atzīts uzņēmums "Latgales druka". Līvānu novada vēstis lasāmas latviešu un krievu valodā.
 
 
Latvijas Urologu asociācijas speciālisti turpinās uzsāktās izbraukuma konsultācijas un februārī Zemgalē vīriešiem veiks bezmaksas prostatas veselības pārbaudes. To laikā vīriešiem būs iespēja bez maksas saņemt urologu konsultācijas un veikt prostatas veselībai nozīmīgus izmeklējumus. Visos speciālistu izbraukumos Zemgalē būs iespējams veikt arī bezmaksas vēdera dobuma sonogrāfiju, ja pēc ārsta ieskatiem tā būs nepieciešama. Saņemt bezmaksas urologa konsultācijas šodien varēja Pļaviņās, savukārt 27.februārī tās būs pieejamas Neretā.
 
 
Turpinām ziņas
 
 
Kamēr ziema Latvijā turpinās, savu sezonu turpina arī skijoringa un ziemas motokrosa sacensības. 2015.gads iesākās ar Latvijas Kausu skijoringā Liepkalnē, bet svētdien, 1.februārī, Dignājā norisinājās pirmais Latvijas čempionāta posms šajā ekstrēmajā sporta veidā, pulcējot kā prasmīgus braucējus, tā paprāvu pulku skatītāju. Ļoti labu sniegumu sacensībās uzrādīja pieckārtējais pasaules čempions blakusvāģu krosā un Skijoringa komisijas vadītājs, pateicoties kuram šogad šīs sacīkstes atkal atgriezušās kalendārā, – Artis Rasmanis, izcīnot uzvaru gan skijoringa "Mazo meistaru klasē", gan ziemas motokrosa "Kross bez radzēm MX2" klasē. Taču konkurence bija spēcīga katrā braucienā. Tā piemēram, Dignājā startēja tādi spīdvejistu uzvārdi kā Laguta, Ļebedevs, Poudžuks. Tas apliecina, ka skijoringa sacensības ir ne tikai izklaide sniegotajos ziemas apstākļos, bet lielisks veids, kā iesildīties gaidāmajai vasaras sezonai.
 
 
Ogres Zilo kalnu slēpošanas trasē svētdien, 22.februārī, notiks atklātais čempionāts distanču slēpošanā. Distanču garumi ir sākot no 300 metriem un līdz pat 12 kilometriem. Sacensību rezultāti tiks ieskaitīti arī Zilo kalnu trīscīņā, kuras ietvaros gada laikā notiks trīs sacensības dažādās disciplīnās – distanču slēpošanā, velokrosā un skriešanā. Jau vēstīts, ka Ogres Zilajos kalnos izbūvēta slēpošanas trase aptuveni 10 kilometru garumā, un ir iespējams slēpot no Ogres līdz pat Ikšķilei. Slēpošanas trases platums ir četri līdz seši metri, tās ārējās malās izvietotas klasiskā soļa sliedītes, katra savam virzienam, vidū - slīdsolim veidota gluda blietēta virsma - braukšanai skujiņā.
 
 
Un vēl
 
 
Rīgā, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā notika grāmatas "Latvijas novadu dārgumi" prezentācija. Grāmata tapusi, izdevniecībai "Latvijas Avīze" sadarbojoties ar 73 novadu pašvaldībām, tajā skaitā ar Aknīstes, Jēkabpils, Salas un Viesītes. Grāmatā var uzzināt daudz ko interesantu caur katra novada stāstu par kādu tikai tam raksturīgu un nozīmīgu lietu, notikumu vai cilvēku. No Aknīstes novada ir stāsts par Gārsenes tautastērpu - autores Ausma Bērziņa un Edīte Pulere, no Jēkabpils novada - par Kaldabruņas jostu - autore Ieva Jātniece, no Salas novada - par Salas skolas protokolu grāmatām - autore Pārsla Stirna, no Viesītes novada - par profesora Paula Stradiņa portfeli - autore Ilma Svilāne. Stendi par grāmatu un tajā ievietotajiem 73 novadu dārgumiem ceļos pa Latvijas bibliotēkām.

Atstājiet komentāru