2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 26.februārī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 26.februārī

Jēkabpils novada pašvaldība aicina iedzīvotājus un novada apmeklētājus ņemt vērā, ka uz pašvaldības ceļiem tiek izvietotas zīmes, lai ierobežotu smagā transporta  pārvietošanos pa pagastu ceļiem, lai nepasliktinātu ceļu stāvokli. Sīkāka informācija pašvaldībā vai pafgastu pārvaldēs, kā arī par braukšanas ierobežojumiem informē izvietotās ceļazīmes.

 

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra atgādina, lai piedalītos ceļu satiksmē, arī pirms pavasara darbu uzsākšanas, traktortehnika un tās piekabes jāsagatavo un jāuzrāda ikgadējai tehniskajai apskatei. Tās laikā vadītājam līdzi jābūt traktortehnikas vadītāja apliecībai, tehnikas reģistrācijas apliecībai un jābūt derīgai OCTAS polisei. Samaksa par apskati tiek veikta pie inspektora. Uzziņām tālrunis 65231698 vai 25639642.

 

Turpinām ziņas

 

Lai izvērtētu iepriekšējā periodā ieviestās LEADER programmas rezultātus, kā arī, lai uzklausītu visus ieteikumus nākamajam periodam, jau no  janvāra tiek organizēts semināru cikls. Pirmajā semināru lokā notika tikšanās ar pašvaldību darbiniekiem, un martā sāksies nākamais loks, kurā aicinātas piedalīties gan nevalstiskās organizācijas, gan uzņēmēji, gan visi labākā dzīvē ieinteresētie lauku teritoriju iedzīvotāji. Par semināru norises laikiem „LEADER programmā “2007.–2013. rezultāti un ietekme” biedrības „Lauku Partnerība Sēlija” teritorijā sīkāk var uzzināt Jēkabpils novada mājas lapā.

 

Latvijas Nacionālais Kultūras centrs ir apstiprinājis amatniecības centra „Rūme” pieteikumu šā gada Vislatvijas pasākumā „Satiec savu meistaru!” . Šogad pasākums visā Latvijā norisināsies no 27. līdz 29. martam. 27. martā „Rūmē” būs Atvērtā meistardarbnīca „Vāraunieks – viss vienā katlā!”. Vāraunieks ir viens no senākajiem traukiem, par kuru saglabājušās arheoloģiskas liecības. Atvērtās meistardarbnīcas laikā apmeklētājiem būs iespējams iepazīt visu vāraunieka „dzīves” ciklu – redzēt, kā no māla pikas izaug trauks, kā trauku vēl karstu un skanošu izņem no keramikas cepļa, kopā ar ķēkšu gatavot vārauniekā mielastu, kā arī to nogaršot, klausoties un piedaloties dažādu saviesīgu pastāstu un dziesmu stāstīšanā un skandēšanā. Pasākumā piedalīsies arī skroderis, kas novērtēs, vai tie paši goda svārki der gan pirms, gan pēc mielasta, tāpat apmeklētāji varēs iemēģināt roku jostas aušanā, kas nepieciešama, lai apjoztu pieēstos vēderus.

 

Jēkabpils novada pašvaldība kopš 2014.gada 27.oktobra īsteno projektu “Publisko interneta pieejas punktu attīstība Jēkabpils novada pašvaldībā”. Projekta mērķis ir uzlabot vienu esošu un izveidot septiņus jaunus publiskos interneta pieejas punktus. Divos no jauna izveidotajos punktos – Zasas un Rubeņu kultūras namu ēkās paredzēta pieejamība datortehnikai un multifunkcionālai iekārtai, tai skaitā vienā vietā punkts būs aprīkots personām ar kustību traucējumiem. Rubenes un Zasas kultūras namu ēkās izveidotajospunktos, kā arī Ābeļu pagasta pārvaldes ēkā jau esošajā punktā tiks iegādāta datortehnika un multifunkcionālās iekārtas, kā arī palielinātas bezvadu piekļuves zonas jaudas, ierīkoti lokālie tīkli. Pašvaldība atbilstošās telpas aprīkos ar mēbelēm. Piecās vietās – Dignājas, Dunavas, Kalna Rubenes un Leimaņu pagastos tiks izveidotas interneta bezvadu zonas. Plānotais projekta īstenošanas laiks 8 mēneši, bet projekta ieviešanu jāpabeidz ne vēlāk kā līdz 30. jūnijam. Kopējais plānotais projekta budžets ir vairāk nekā 33 tūkstoši eiro.

 

Un Vēl

 

Jēkabpils novada pašvaldība izsludina skolēnu radošo darbu konkursu,veltītu rakstnieka Aleksandra Grīna 120.dzimšanas dienas atcerei. KONKURSA MĒRĶIS: Popularizēt rakstnieka Aleksandra Grīna literāro mantojumu; Pievērst jauniešu interesi literatūrai un Rosināt skolēnus padziļināt zināšanas par Aleksandra Grīna daiļradi. Kokursā var piedalīties uzrakstot eseju par kādu no Grīna darbiem vai izveidot ilustrāciju kādam no Grīna darbiem.Konkursā aicināti piedalīties 8.līdz 12.to klašu skolēni no Jēkabpils un salas novada skolām. Darbi Jēkabpils novada pašvaldībā vai Kalna bibliotēkā jāiesniedz līdz 30.aprīlim. Konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks 15.augustā Aleksandra Grīna 120.dzimšanas dienai veltītajā pasākumā rakstnieka piemiņas vietā Kalna pagastā.

 

Jēkabpils novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Sēlis

Atstājiet komentāru