2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 27.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 27.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Šodien Aknīstes novada Gārsenē notika Latvijas brīvības cīņu dalībnieka, Latvijas Aviācijas pulka komandiera ģenerāļa Jāņa Indāna 120.gadadienai veltīts piemiņas pasākums vietējā pašvaldībā. Piemiņas pasākums sākās ar ziedu nolikšanu pie piemiņas plāksnes, bet stundu vēlāk Gārsenes pilī sāksies tikšanās ar Gaisa spēku, Kara muzeja un Ģenerāļu kluba pārstāvjiem. Pasākuma gaitā notika dažādas prezentācijas, bija apskatāma atceres fotogrāfiju izstāde, demonstrēta filma par Indānu un notika Aknīstes vidusskolas skolēnu koncerts, pasākumu kuplināja Gaisa spēku orķestris.

 

Preiļos strīdīgi vērtētās būvniecības ieceres "Preiļu apvedceļš dienvidu virzienā" sabiedriskās apspriešanas sanāksmē projekta pretinieki savu nostāju pamatojuši ar satiksmes intensitātes un trokšņa līmeņa palielināšanos A.Upīša ielas dzīvojamo māju masīvā. Būvniecības ieceres pretinieku neesot bijis daudz, tikai kādi trīs četri cilvēki no vairāk nekā pussimta klātesošo. Viņi uzsvēra, ka projekta īstenošana palielinās satiksmes intensitāti un trokšņus A.Upīša ielas mikrorajonā. Savukārt būvniecības ieceres atbalstītāji norādīja, ka apvedceļa izbūve ļaus samazināt transporta kustības intensitāti pilsētas centrā un skolu tuvumā, padarot to drošāku, sekmēs pilsētas infrastruktūras sakārtošanu, kā arī veicinās investīciju piesaisti un jaunu darbvietu izveidi.

 

Turpinām ziņas

 

Graudaugu sējumiem līdz šim laika apstākļi ir labvēlīgi, taču sniega trūkums Kurzemē un Zemgalē rada nelielas bažas par turpmāko ziemošanu. Lauksaimnieki ziņo, ka kopumā sējumi šobrīd ziemo labi un sevišķi labi tiem klājas Vidzemē un Latgalē, kur sniega sega sējumus pasargā no temperatūras svārstībām. Bet tiem reģioniem, kas ir bez sniega - lielākā daļa Zemgales un visa Kurzeme - netipiski siltais laiks nav diez ko labs. Ja kļūs vēl siltāks, augiem var aizsākties dzīvības procesi un pēc tam pat neliels sals var sabojāt sējumus.

 

Valsts kultūrkapitāla fonds mērķprogrammā ""Latvijas Valsts mežu" atbalsts kultūras programmām reģionos" četriem projektiem sadalījis vairāk nekā 323tūkstoši eiro. 100 tūkstoši eiro piešķirti biedrībai "Latgales reģiona attīstības aģentūra", kas īstenos Latgales kultūras programmu, 76 tūkstoši 522 eiro - Vidzemes plānošanas reģionam, kas īstenos Vidzemes kultūras programmu, 70 tūkstoši eiro - Zemgales plānošanas reģionam, kas gādās par Zemgales kultūras programmu, bet 76 tūkstoši 522 eiro - Kurzemes plānošanas reģionam, kura pārziņā būs Kurzemes kultūras programma.

 

Un vēl

 

Ogres un Ikšķiles novadā 23.augustā norisināsies ikgadējie Svētā Meinarda svētki. Svētās mises norisināsies Ogres Sv.Meinarda Romas katoļu baznīcā, Ikšķiles Karmelītu klostera baznīcā, kā arī uz Sv.Meinarda salas, kuras laikā tiks piešķirts kristības sakraments. Ogres Sv.Meinarda Romas katoļu draudzes prāvests Konstantīns Bojārs norādīja, ka visi ciemiņi vēl nav zināmi, taču plānots, ka svētkos piedalīsies arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs, un, iespējams, garīdznieki no Ukrainas un Vācijas. Komentējot to, kas vadīs Svētās Mises, Bojārs pauda, ka nevar īsti zināt,  jo "līdz tam laikam varbūt kāds nomirs".

Atstājiet komentāru