2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 2.martā

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 2.martā

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Pirms sešdesmit trim gadiem 27. februārī Apvienoto Nāciju Organizācijas rezolūcijā tika ieviesta definīcija – “starptautiskā nevalstiskā organizācija”, kas nozīmēja NVO sektora atzīšanu. Pirms trīs gadiem tika izveidota iniciatīva – Pasaules NVO diena. Šī diena ir veltīta visām pasaules nevalstiskajām, pilsoniskās sabiedrības organizācijām, lai izceltu to nopelnus sabiedrības labā.

 

Pļaviņu novadā, sadarbojoties ar pašvaldību, darbojas: Pļaviņu uzņēmēju biedrība; Biedrība “Latvijas Nedzirdīgo savienība”; sporta biedrība Pļaviņu pilsētas bērnu, jauniešu un pieaugušo futbola kluba „Dolomīts”; Pļaviņu sporta klubs „Skanste”; Latvijas karatē klubs „Kadzan”; biedrības „Sporta klubs Juko”; Sporta biedrība „Pļaviņu pļāvēji”; Sporta biedrība „Juči”; biedrība „Kopsolis”; jauniešu biedrība „Centrs”; „Biedrība Rihteri”; sabiedriska organizācija, „Pļaviņu tautskola”; senioru apvienība „Daugavas rīts’’; senioru biedrība „Ābeļziedi”; Mednieku un makšķernieku apvienība „Selga –M”.

 

Šajā svētku dienā pašvaldība pateicas par novada NVO ieguldījumu valsts un novada sabiedriskās dzīves veidošanā un attīstībā. NVO darbs, rūpes, mīlestība un vērība, līdzdarbojoties notikumos novadā, tiek augsti vērtēta. Aicinām NVO biedrus arī turpmāk būt tikpat aktīviem kā līdz šim, darboties dažādās biedrībās, interešu klubiņos un novadā organizētajos pasākumos.

 

Turpinām ziņas

 

 25. februārī Pļaviņu novada domē notika tikšanās ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Valdes padomnieci reģionālajos jautājumos Ilzi Brici. Galvenā tikšanās tēma - „Uzņēmēju dienas Zemgalē 2015”, kas notiks no 17. līdz 18. aprīlim Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā.

 

Ilze Brice informēja, ka „Uzņēmēju dienās Zemgalē 2015” norisināsies izstāde - gadatirgus, Biznesa iespēju forums, Zemgales „Latvijas Labumu” parāde, kā arī plaša kultūras pasākumu programma. Pasākumā aicināti piedalīties gan zemnieki un lauksaimnieki, gan tirgotāji un ikvienu citu nozari pārstāvoši ražotāji un pakalpojumu sniedzēji. Ilze Brice iepazīstināja ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras darbui. Pēc biedru skaita tirdzniecības un rūpniecības kamera ir lielākā uzņēmēju nevalstiskā organizācija, kura apvieno tūkstots 270 uzņēmumus, 59 nozaru asociācijas, 6 pilsētu uzņēmēju klubus un 14 citas uzņēmēju apvienības. Ilze Brice tikās arī ar Pļaviņu novada domes priekšsēdētāju Guntu Žildi, Pļaviņu Uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Daģis un Uzņēmējdarbības attīstības speciālisti Elitu Kaņepēju.

 

Pēc Pilsonības un Migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistra datiem Pļaviņu novadā šī gada 1.janvārī. Bija 5 tūkstoši 763 iedzīvotāji, tajā skaitā 2 tūkstoši 783 vīrieši un 2 tūkstoši 980 sievietes, Pļaviņu pilsētā – 3 tūkstoši 435, Aiviekstes pagastā - 740, Klintaines pagastā - 775, Vietalvas pagastā - 813.

 

Un vēl

 

Noslēgušās pirmās Izaicinājuma kausa spēles skvošā starp Pļaviņu novada sieviešu un vīriešu komandām. Kā bija cerēts, spēles bija ļoti interesantas. Par to liecina spēļu rezultāti. No izspēlētām 18 spēlēm 10 spēles beidzās ar minimālu 2:1 pārsvaru. Pirms pēdējās turnīra spēles mača rezultāts bija 21:19 vīru komandas labā. Tā sanāca, ka pēdējā spēlē kortā bija jāiet Annai un Aigaram Esiņam. Spraigā, bezkompromisa cīņā ar 2:0 šoreiz pārāka bija Anna, līdz ar to panākot mačturnīra gala rezultātu 21:21. Draudzīgs neizšķirts, tomēr ieguvēji bija visi – gan sacensību dalībnieki, gan skatītāji.

 

Šīs un citas ziņas plašāk lasiet Pļaviņu novada mājaslapā.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru