2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 3.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 3.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Krustpils novadam tapis jauns logo. Tas izstrādāts kā vienots grafisks simbols, uz saules gaismas simboliski baltā fona attēlots cimdu - dūraiņu pāris, kas veidots pēc Krustpils novada autentiskajiem līgavaiņa cimdu un to rakstu fragmentiem, novietoti vertikāli norāda uz garīgo izaugsmi un radošajiem meklējumiem, savukārt horizontāli novietotais nosaukums un izvēlētais fonts apzīmē stabilitāti un vienotību. Grafiskajā zīmē izmantotas krāsas - sarkans, dzeltens un zaļš uz baltā cimdu pamattoņa, kuras parādās rakstos Latgalē jau 10. gadsimtā. Sarkanā krāsa simbolizē dzīvības enerģiju, dzīvesprieku, garīgumu un pārmaiņas. Dzeltenais dievišķais simbols - saule, spēks, intuīcija. Zaļā dabas krāsa - izaugsme un miers, savukārt baltais mūs pavada visu dzīvi. Cimdu pāris attēlo apņēmību sadarboties, saudzēt, sakopt un uzturēt apkārtējo vidi. Īpaša loma ir ornamentam delma sildīšanai, kur ar pulsa palīdzību tiek iekustinātas zīmes nēsātājam par labu, uz izdošanos. Ikdienā logo tiks izmantots vizuālās identitātes objektos. Tāpat arī Krustpils novada logo nekonkurē ar oficiālo novada ģerboni.

 

SIA “Autotransporta direkcija”, atsaucoties uz Krustpils novada pašvaldības iesniegtajiem ierosinājumiem, ir veikusi grozījumus reģionālās vietējās nozīmes maršrutā Jēkabpils – Vīpe. Reiss pulksten 5.45 kursēs no pirmdienas līdz piektdienai, līdz šim tas kursēja katru dienu. Tāpat reiss pulksten 6.40 no Vīpes arī kursēs tikai darba dienās. Sestdienās un svētdienās būs jauns reiss pulksten 7.45 no Jēkabpils, savukārt no Vīpes – pulksten 8.40. Izmaiņas stājās spēkā no šā gada 1. marta.

 

Turpinām ziņas

 

Līvānieši saņems finansējumu no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai deju kolektīva “Daugavieši' tautas tērpu iegādei. Projekta mērķis ir veicināt kultūras mantojuma saglabāšanu Līvānu novadā, sekmēt vidējās paaudzes Līvānu novada iedzīvotāju brīvā laika pavadīšanas fizisko aktivitāšu dažādošanu un dejas tradīciju uzturēšanu. Projekta rezultātā tautas deju kolektīvam "Daugavieši" tiks izgatavoti jauni Abrenes novada tērpi. Šo tērpu iegāde ļaus pilnveidot un dažādot kolektīva sniegumu skatītājiem. Tērpu izgatavošanu veiks SIA „Enaja” no Ilūkstes, uzvarot cenu aptaujā. Projekta realizācija notiks līdz 1. jūnijam. Kopējās projekta realizācijas izmaksas 7 tūkstoši 417eiro. Jaunie tērpi veicinās vēlmi apgūt jaunas dejas, plānot jaunus pasākumus un koncertus.

 

Liepājas Simfoniskais orķestris 7.martā ar koncertu "Rihardam Štrausam 150" uzstāsies Rundāles pils Baltajā zālē. Tas būs šogad pirmais koncertcikla "Liepājas skaņas Rundāles pilī" koncerts. Pērn pasaulē tika atzīmēta izcilā vācu romantiķa Riharda Štrausa 150.jubileja, kurai par godu Rundāles pilī skanēs viņa Klavieru kvartets do minorā. Koncertcikls "Liepājas skaņas Rundāles pilī" iesākts pagājušajā gadā, kad tika noslēgts sadarbības līgums starp Liepājas Simfonisko orķestri un Rundāles pili. Šajā sezonā Rundāles pilī plānoti vēl četri koncerti. Nākamais koncerts būs 18.aprīlī - "Baroks un džezs".

 

Un vēl

 

Preiļu novada dome pieņēmusi lēmumu par jaunas Preiļu novada domes struktūrvienības - Preiļu novada jauniešu centra "Četri" - izveidi, kā arī apstiprinājusi tā nolikumu. Jauniešu centra izveide saistīta ar nepieciešamību piedalīties dažādos projektos, atbalstot jauniešu iniciatīvas, kā arī vēlmi dažādot lietderīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Centra vadītājas amatā pašvaldības deputāti apstiprinājuši jaunatnes lietu speciālisti Santu Ancāni. Centra mērķis būs atbalstīt un veicināt Preiļu novada jauniešu iniciatīvas, iesaistīt jauniešus savas dzīves kvalitātes veidošanā, kā arī veicināt jauniešu līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē. Jauniešu centra mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Jauniešu centrs "Četri" atradīsies Kārsavas ielā 4. Tā apmeklētājiem centra pakalpojumi un apmeklēšana tiks nodrošināta bez maksas.

Atstājiet komentāru