2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 11. jūnijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 11. jūnijā

Jaunieši aicināti piedalīties Sēlijas novada jauniešu dienas „Dzimis Sēlijā” logo izstrādes konkursā. Konkursu organizē Viesītes novada pašvaldība ar mērķi izveidot Sēlijas novada jauniešu dienas logo, kas simbolizētu saukli „Dzimis Sēlijā” un kalpotu kā atpazīstamības veicinātājs Sēlijas novados un ārpus tiem, veicināt piederību Sēlijas novadiem. Logo jāiesniedz Viesītes novada domē ar norādi „Sēlijas jauniešu dienas logo” līdz 30. jūnijam plkst. 17:00. Konkursā var piedalīties ikviens un iesniegt vairākus logo. Konkursa dalībnieks atbild par to, ka viņam pieder izstrādātā logo autortiesības. Iesniegtos darbus izskatīs Sēlijas novadu un Krustpils novada jaunatnes lietu speciālisti un jaunatnes darbinieki. Konkursa uzvarētājs saņems naudas balvu - 150 EUR.
16.jūlijā - Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2015" novadu diena. Piedalīsies folkloras kopas "Medainis", "Zirņi" , "Strops", "Virza"no Saldus, "Rikava" no Rikavas, "Pērlis"no Druvienas, "Kūrava"no Kuldīgas, "Vilcenes"no Rīgas, viesu kolektīvi no Igaunijas un Lietuvas u.c. Aizkraukles novada muzejā "Kalna ziedi" pulksten 12.00 būs koncerts "Spēka dziesmas svētozolam". Savukārt uz brīvdabas skatuves Daugavas krastā Pie kultūras nama būs koncerts "Ciema kukulis", lauku labumu tirgus; Etnogrāfiskā ansambļa "Rikava" uzvedums "Pieguļa" kā arī danči kopā ar kapellu "Karikste" un ugunskurs.

No 8.jūnija līdz 3.jūlijam Līvānu Bērnu un jauniešu centrs aicina uz radošajām vasaras darbnīcām “Rakari 2015”katru darba dienu no 9.00 līdz 14.00 bērnu un jauniešu centra telpās Rīgas ielā 110 un 4b. Dalība bezmaksas.

Sestdien, 13.jūnijā Vietalvas pagasta „Mailēs” tiks dots starts apmēram 2000 velo maratona dalībniekiem, kuru trases vīsies caur Vietalvas un Aiviekstes pagastiem. Šogad sacensības noritēs nedaudz savādāk kā pagājušajā gadā - mainīta gan trase, gan starta sākums, gan automašīnu stāvvietas. Šis ir veselīgs brauciens sirdspriekam un tonusam svaigā gaisā, pa spēkam visdažādākā vecuma un fiziskās sagatavotības braucējiem. Aicināti līdzjutēji un skatītāji. Sacensībās piedalīsies arī Pļaviņu novada sportisti.

17.jūnijā no plkst.8.00 līdz 18.00 sakarā ar remontdarbu veikšanu būs slēgta dzelzceļa pārbrauktuve Līvānos, Stacijas ielā. Visa veida transportlīdzekļiem apbraukšana pa pārbrauktuvi Dzirnavu ielā. Noteiktas arī izmaiņas autobusu kursēšanas grafikā. Sakarā ar dzelzceļa pārbrauktuves slēgšanu 17.jūnijā no plkst.800 līdz plkst.1800 visi autobusi, kuriem galapunkts ir Līvāni, braucot no un uz Preiļiem, kursēs pa Dzirnavu ielas pārbrauktuvi. Šajā laika periodā slēgta pietura “Elektra”.

Atstājiet komentāru