2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 30. jūnijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 30. jūnijā

9. jūlijā lauksaimnieki un visi interesenti tiek aicināti uz jau ierasto Lauku dienu 2015. Pasākuma laikā notiks jaunās lauksaimniecības tehnikas demonstrējumi, apmeklētāji tiks iepazīstināti ar laukaugu audzēšanas tehnoloģiju agrotehnisko paņēmienu pētījumu rezultātiem, ar vasaras rapša jaunākajām šķirnēm un to audzēšanas tehnoloģijām, ar kaņepju šķirņu audzēšanas tehnoloģijām, kā arī ar šķiedras linu kolekciju un selekciju. Lauku dienas norises vieta: Viļānu – Rēzeknes šosejas 3. km.
Salas novada domes sēdē tika nolemts piešķirt naudas balvas Salas vidusskolas 5.-9.klašu skolēnu jauktā kora „Dominante” vadītājai Ilzei Gaidelei un Biržu internātpamatskolas 3.-4.klašu, 5.-6.klašu un 7.-9.klašu deju kolektīvu vadītājiem Gitai un Jurim Ratniekiem par skolēnu sagatavošanu dalībai XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Tāpat tika nolemts segt vecāku līdzfinansējuma daļu bērnu dalībai Jēkabpils mākslas skolas vasaras mācību plenērā tiem vecākiem, kuru bērni ir Jēkabpils mākslas skolas audzēkņi un ir deklarēti Salas novada administratīvajā teritorijā.

11. jūlijā, plkst. 10.00. „Pļaviņu novada māmiņu klubs” (Pļaviņu novada domes finansiālais un JIC "Ideja" organizatoriskais atbalsts) organizē tikšanos ar Māmiņu kluba eksperti un “Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas” valdes priekšsēdētāju Sandru Lasi, tēmas-„Dienas un nakts miega režīms”, „Podiņmācība”. Interesentus gaidīs Pļaviņu novada Jauniešu iniciatīvu centrā “Ideja”, Daugavas ielā 50.

Viesītes novada jaunieši devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Latgali. Tas bija pirmais šāda veida brauciens novada jaunatnei. Pirmajā brauciena dienā jaunieši apmeklēja Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru Zeimuļs, koncertzāli Gors un Rēzeknes dzīvnieku patversmi, savukārt brauciena otrajā dienā tika apmeklēts Ilūkstes multifunkcionālais centrs. Pieredzes apmaiņas brauciena mērķis bija sniegt jauniešiem iespēju apskatīties kā darbs ar jaunatni tiek organizēts citur un kā strādā Rēzeknes jauniešu dome. Viesītes novada jaunieši apmeklēja Ilūkstes multifunkcionālo centru, kur tā vadītāja Vanda Rimša iepazīstināja ar centra izkārtojumu, Ilūkstes novada jauniešu paveikto un pastāstīja vairāk arī par pašu Ilūksti. Pēc dzirdētā un redzētā brauciena laikā, jauniešiem radās vēlme arī pašiem piedalīties kāda projekta rakstīšanā, kas liecina par to, ka pirmais novada jauniešu pieredzes apmaiņas brauciens ir bijis veiksmīgs.

Krustpils novads, kā ierasts ik vasaru, svinēja novada svētkus. Šogad Krustpils novada svētki noritēja jau sesto gadu un šis gads iezīmējās kā noslēgums ciklam, jo nu, novada svētkus ir rīkojuši visi Krustpils novada pagasti. Šogad svētku rīkošanas un organizēšanas godā tika celts Atašienes pagasts. Visas dienas garumā, laukumā pie Atašienes pagasta pārvaldes norisinājās dažādas sportiskās aktivitātes un veiklības disciplīnas, kurās varēja piedalīties interesenti visās vecuma grupās. Mazos svētku apmeklētājus visas dienas garumā priecēja piepūšamās atrakcijas “Jurģa parks”, radošās darbnīcas un “Eksperimentu laboratorija”. Visas dienas garumā darbojās arī amatnieku tirdziņš, kur pircējiem savu preci piedāvāja vietēji amatnieki.Fotoreportāzu skatiet portālā www.radio1.lv

Šodien plkst. 18:00 Aizkraukles pilsētas kultūra namā tiek atklāta Skrīveru kultūras nama gleznošanas studijas darbu izstāde. Pasniedzēja Dzintra Cepure.

Atstājiet komentāru