2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 6. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 6. jūlijā

Pļaviņu novada Tūrisma informācijas centrā papildināts līdzšinējo suvenīru klāsts ar jauniem Pļaviņu novadu raksturojošiem magnētiem, blociņiem, „Laimes maisiņiem” un atstarotājiem. Tos aicināti iegādāties gan Pļaviņu novada iedzīvotāji, gan viesi. Tajos atspoguļoti novada skaistākie skati - Pļaviņu
aizsargdambis, Pļaviņu pilsētas aerofoto, Vesetas mūra tilts, Stukmaņu muiža, Odzienas pils, Mežezers u.c. Vairākus suvenīrus rotā ornamentālista Ulda Beķera veidotais Pļaviņu novada Raksts.

Maija mēnesī Pļaviņu novada mājas lapā un sociālajos tīklos tika veikta aptauja par populārākajiem tūrisma apskates objektiem Pļaviņu novadā. Aptaujā piedalījās 82 respondenti, pārliecinoši par populārākajiem tūrisma apskates objektiem atzīstot Pļaviņu aizsargdambi - Pļaviņās, Mežezeru - Aiviekstes pag., Odzienas pili - Vietalvas pag. un Stukmaņu muižu - Klintaines pag. Balstoties uz aptaujas rezultātiem, tika izgatavotas sevišķas Pļaviņu novada krūzītes, kuras rotā populārāko objektu fotogrāfijas.Papildus jaunajiem suvenīriem, vēl arvien sev un saviem viesiem iespējams iegādāties grāmatas „Pļaviņu novads” un „Pļaviņām 80”, kā arī austas grāmatzīmes „Pļaviņas”, keramikas svečturius un pildspalvas ar novada simboliku.Suvenīru klāsts aizvien tiks papildināts, kā arī arī vietējie daiļamatniecības meistari tiek aicināti piedāvāt Pļaviņu novada Tūrisma informācijas centram dažādus amatniecības izstrādājumus.Iedzīvotāji un viesi tiek aicināti iegādāties īpašas, novadu raksturojošas dāvaniņas, kuras sasildīs un iepriecinās ikviena sirdi - Pļaviņu novada Tūrisma informācijas centrā, Daugavas ielā 49.

27. jūnijā Pļaviņu Kultūras centra Mazajā zālē notika grāmatas atvēršanas svētki – kopīgi ieskatījāmies Lindas Šmites jaunā biogrāfiskā romāna „Āmurbrālis, akmens cietais: Mezglā sietās dvēseles” lappusēs, kas ir vēstījums esejās un miniatūrās par vienu no mūsu novadniekiem – tēlnieku, skolotāju un sportistu Voldemāru Jākobsonu. Laikā no 1931. gada līdz 1944. gadam viņš dzīvoja Pļaviņās un ģimnāzijā strādāja par zīmēšanas skolotāju. Šis dzīves periods izvērtās par garīgi un emocionāli piesātinātāko un bagātāko viņa mūža posmu, pateicoties personībām, kas šajā laikā dzīvoja Pļaviņās: J.Jaunsudrabiņam, Kārlim un Aleksandram Štrāliem, Emīlijai Prūsai, Arnoldam Tiginam, Laumai Reinholdei, Jānim Norvilim, Elmāram Vikmanim. Kā viņu paši sevi sauca – Pļaviņu mākslinieku kolonija. Rakstniece Linda Šmite stāstīja par romāna tapšanu, vairāku gadu garumā mēģinot restaurēt V.Jākobsona dzīvi un personību, pētot literatūras avotus un tēlnieka muzejā - Bebru „Galdiņos” glabājamos materiālus – vēstules, dienasgrāmatas, piezīmes, atmiņas, fotogrāfijas.

11. jūlijā, plkst. 10.00 „Pļaviņu novada māmiņu klubs” (Pļaviņu novada domes finansiālais un JIC "Ideja" organizatoriskais atbalsts) organizē tikšanos arMāmiņu kluba (www.maminuklubs.lv) eksperti un „Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas” valdes priekšsēdētāju Sandru Lasi,tēmas - „Dienas un nakts miega režīms”, „Podiņmācība”. Interesentus gaidām Pļaviņu novada Jauniešu iniciatīvu centrā “Ideja”, Daugavas ielā 50.

Atstājiet komentāru