2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 14. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 14. jūlijā

Aizkrauklē Izsludināta publiskā apspriešana būvniecības iecerei “Otrreizējā gumijas riepu pārstrāde ar pirolīzes iekārtu bezskābekļa vidē” Sērenes pagasta “Meisteros”. 17. jūlijā pulksten 17:00 Sērenes pagasta sporta centrā notiks publiskās apspriešanas sanāksme. Īpašu uzmanību lūgums pievērts vasarnīcu "Ziedi" iedzīvotājiem. Tiem, kurus šī iecere neatstāj vienaldzīgus, lūgums izteikt savu viedokli. Publiskās apspriešana turpināsies līdz 26. jūlijam.

Jūnijā noslēdzās konkurss par sakoptas vides veidošanu Aknīstes novadā. Šī tradīcija ir pozitīvi ietekmējusi ikvienu pagasta ģimeni un likusi sasparoties katras mājas īpašniekam, lai par sakoptu un ziedošu sētu varētu ikdienā priecāties ne tikai paši mājas saimnieki, bet arī garāmbraucošie pagasta ciemiņi. Šogad konkursam tika pieteikti četri pretendenti. Komisija pēc apskates nonāca pie secinājuma, ka vietas izdalīt nav iespējams. Katrā sētā ir kaut kas atšķirīgs, ar ko tā izceļas. Novada svētkos tika pasniegts Atzinības raksts Gārsenes pamatskolai,Asares pagasta, Ancenes ciema daudzdzīvokļu mājai „Jaunozoli”, Gārsenes pagastā Austras Seikstes dzimtas mājai, Aknīstes pagastā Imanta Buiķa lauku sētai.

Projekta “Palīdzi trūcīgiem mazuļiem” vēstneses Diānas Zandes 27.jūlijā plkst.12:00 Brodeles ielā Viesītē notiks lekcija “Kā izprast savu mazuli? “ aicināti piedalīties novada jaunās ģimenes, bērnu un ģimenes atbalsta speciālistus, kā arī citus interesentus! Dalība bez maksas! (Pieteikšanās pa tālruni: 26302703). Lekcijā varēs uzzināt:Kā nomierināt mazuli, kurš daudz raud? Kāpēc mans mazulis nepakļaujas dienas režīmam? Kā zināt, vai bērna attīstība notiek atbilstoši laikam? Vai es esmu laba mamma / labs tētis? Un citas tēmas. Lekcijas laikā tiks nodrošināta bērnu pieskatīšana (iepriekš piesakoties un vienojoties), kafijas pauze, pārsteiguma dāvanas no atbalstītājiem un informatīvais izdevums “Kā izprast savu mazuli”.

Līvānu novada Dzimtsarakstu nodaļa aicina pieteikties Bēbīšu svētkiem (kas notiks Līvānu pilsētas svētku laikā - 18.jūlijā pie Latgales mākslas un amatniecības centra) Līvānu novadā deklarēto jaundzimušo bērnu vecākus, kuriem bērns dzimis laika periodā no 2014.gada 1.jūlija līdz 2015.gada 1.jūlijam un kuri nav saņēmuši ielūgumu (ņemot vērā, ka Dzimtsarakstu nodaļas rīcībā ir tikai informācija par ģimenes deklarēto dzīvesvietu, kas var atšķirties no faktiskās dzīvesvietas. Tālrunis: 65307265 vai 29715803.

Atstājiet komentāru