2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 21. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 21. jūlijā

Noslēdzies projekts “Līvānu satiksmes infrastruktūras tīkla uzlabošana industriālo zonu sasniedzamībai un uzņēmējdarbības veicināšanai” Kopš 2013. gada novembra Līvānu novada dome realizēja projektu “Līvānu satiksmes infrastruktūras tīkla uzlabošana industriālo zonu sasniedzamībai un uzņēmējdarbības veicināšanai”, kura mērķis ir paaugstināt Līvānu industriālās zonas sasniedzamību, attīstīt uzņēmējdarbību un paaugstināt konkurētspēju Līvānu pilsētā, uzlabot pilsētas pievilcību, un tās kā reģionālā attīstības centra potenciālu sociālo, ekonomisko aktivitāšu un pakalpojumu nodrošināšanai pilsētas un apkārtējo teritoriju iedzīvotājiem. Kopējais rekonstruēto 12 Līvānu pilsētas ielu tīkla garums ir 6.95 km. Veicot ielu tīkla rekonstrukciju, bija paredzēta ne tikai esošo ielu asfalta seguma atjaunošana, bet arī lietus ūdens kanalizācijas sistēmu rekonstrukcija un apgaismojuma atjaunošana, ūdens un kanalizācijas tīklu, telekomunikāciju tīklu un elektroapgādes tīklu pārbūve ielās. Izbūvēti jauni ūdensapgādes tīkli Meža, Zemgales, Saules, Sporta un Zaļajā ielā. Lai uzlabotu satiksmes drošību, kā arī pilsētas pievilcību, rekonstruējamo ielu ietvaros tika veikti arī teritorijas labiekārtošanas darbi.

Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas valsts un savas dzimtās pilsētas Viesītes identitātes stiprināšanā, par kultūras vērtību popularizēšanu un par Viesītes vārda nešanu pasaulē, Viesītes Goda pilsoņa nosaukums piešķirts viesītietim – dzejniekam un tulkotājam Guntaram Godiņam.
Svinīgā apbalvojuma pasniegšana notiks Viesītes pilsētas svētkos 1. augustā.

Līdz 2015.gada 1.septembrim Gārsenes pils izstāžu zālē ir skatāma luterāņu mācītāja Ata Bambāna gleznu izstāde.Atis Bambāns studējis gan teoloģiju, gan zīmēšanu, rasēšanu un pedagoģiju. Kā saka pats gleznu autors, tad tieši māksla aizvedusi viņu uz teoloģijas studijām un kalpošanu baznīcā. Tas notika 90.- tajos gados, kad visapkārt norisinājās būtiskas pārmaiņas. 30 gados tapuši darbi grafikā, eļļas tehnikā, bieži izvēlētie materiāli bijuši tādi, lai varētu strādāt ceļā, pie dabas, bet pēc tam iesākto mājās turpināt. A.Bambāns apkalpo gan Aknīstes, Gārsenes, Asares luterāņu draudzi, gan arī draudzes Vidzemē. Izstādes apmeklējums ir bezmaksas un tā apskatāma katru dienu (izņemot pirmdienas) no plkst.11.00 līdz 18.00.


Uzsākot jauno mācību gadu, Variešu sākumskola aicina darbā pirmsskolas un sākumskolas skolotājus. CV un pieteikuma vēstuli sūtīt uz skolas e–pastu: variesi.ssk@krustpils.lv Tālr. 26601059

Atstājiet komentāru