2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 3. augustā

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 3. augustā

Kopš 2015. gada 27. jūlija Pļaviņās, Daugavas ielā 50 ikvienam interesentam ir iespēja savu brīvo laiku pavadīt, spēlējot minigolfu. Pļaviņu novada dome ELFLA projekta ietvaros ir iegādājusies un uzstādījusi 6 minigolfa celiņus, 6 minigolfa nūjas pieaugušajiem un 6 bērniem, kas rada iespēju spēlēt minigolfu arī bērniem. Spēlei nepieciešamās nūjas un bumbiņas pieejamas Jauniešu iniciatīvu centra “Ideja” pirmajā stāvā, pie centra darbiniekiem.

Šis ir sporta veids, kuram nav vajadzīgs spēks, kurā var trenēt precizitāti, pacietību un stāju. Tam nav vecuma ierobežojumu, un tas neprasa speciālu fizisko sagatavotību, līdz ar to vecmāmiņa var spēlēt šo spēli kopā ar mazbērniem.Minigolfa laukums ir pieejams bez maksas jebkuram interesentam. Augustā laukums būs pieejams arī sestdien 15.augustā no 10:00 līdz svara stieņu spiešanā guļus sacensību noslēgumam. Ar 1.septembri darba laiks mainīsies!

Pļaviņu novada domē ir saņemta Latvijas filmu izlase (DVD), kas satur kopumā 70 filmas, kuras sadalītas šādos sējumos: Latvijas filmas: no pagātnes lūdz mūsdienām; spēlfilmu klasika, dokumentālo filmu klasika; animācijas filmu klasika; spēlfilmas; dokumentālās filmas; animācijas filmas. Latvijas filmu izlase būs pieejama Pļaviņu novada bibliotēkā. Filmu izlasi veidoja Nacionālais kino centrs, atzīmējot Latvijas prezidentūru ES padomē 2015. gada pirmajā pusē.

Pļaviņu novada dome 2ieņēma lēmumu par dalību Zemkopības ministrijas izsludinātajā Zivju fonda pasākumā „Zivju resursu pavairošanai un atražošanai publiskajās ūdenstilpnēs un ūdenstilpnēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, citās ūdenstilpnēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā, kā arī privātajās upēs, kurās atļauta makšķerēšana” ar projekta iesniegumu „Zivju resursu pavairošana Odzes ezerā”. Projekts tika atbalstīts Zivju fonda sēdē. Piešķirtais Zivju fonda finansējums 2848.00 EUR, Pļaviņu novada domes līdzfinansējums 352.00 EUR, projekta kopējās izmaksas 3200.00 EUR.

Pļaviņu novada dome par piešķirto summu no SIA “Dāmas zivju audzētavas” iegādājās 14 000 vienvasaras zandartu mazuļus, kurus 2015. gada 16. jūlijā ielaida Odzes ezerā.
Pļaviņu novada bibliotēkā jau mēnesi apskatāma tematiska izstāde „Ārstniecības augi Tavai veselībai”. Lai šīs zināšanas vēl vairāk nostiprinātu un gūtu jaunas, 31. jūlija pēcpusdienā uzaicinājām uz sarunu zāļu eksperti - ārstniecības augu audzētāju no zemnieku saimniecības “Janavas” - Antu Kuceri. Anta ir rīdzeniece, bet nu jau vairākus gadus saimnieko savās lauku mājās Kokneses pusē un gandrīz viena hektāra platībā audzē ārstniecības augus. Zāļu gudrības ir mācījusies pie pazīstamā Dr. Tereško. Tagad Anta pati gatavo dažādu tēju maisījumus – imunitātei, veselīgam miegam un vēl citus, bet ārstniecības augu audzēšana nav vienīgā Antas nodarbe - piepalīdzot vedeklām, viņa gatavo sejas krēmus un tonikus. No Antas uzzinātas jaunas lietas par ārstniecības augu vākšanu un sagatavošanu,

SIA Pļaviņu Komunālais dienests informē, ka Nomaksājot komunālo maksājumu parādu 100% apmērā, kavējuma nauda netiks iekasēta! Akcija spēkā no 2015. gada 3. augusta līdz 2015. gada 16. augustam ieskaitot.SIA ”Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” pateicas klientiem, kas pilnībā norēķinājušies par saņemtajiem pakalpojumiem.

Atstājiet komentāru