2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio 1 Preiļu novada ziņas 2015. gada 12. augustā

Jēkabpils Radio 1 Preiļu novada ziņas 2015. gada 12. augustā

Aicinām uz Preiļu novada svētkiem un starptautisko leļļu festivālu Preiļos!
No 21. augusta līdz 23. augustam aicinām uz Preiļu novada svētkiem, kas šogad iesāksies ar vēl nebijušu notikumu - 1. starptautisko autorleļļu festivālu „Leļļu vasara Preiļos”. Visas trīs dienas Preiļu kultūras namā būs skatāma autorleļļu izstāde. Krāšņās 27 starptautiski atzītu mākslinieku darinātās lelles 21. un 22. augustā varēs apskatīt no plkst. 11.00 – 19.00, 23. augustā – no plkst. 10.00 – 13.00. 21. augustā plkst. 15.00 notiks oficiālā izstādes atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem. Uzaicinājumam piedalīties festivālā atsaukušies daudzi starptautiski atzīti leļļu mākslinieki no Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas, Azerbaidžānas un Nīderlandes.
Tikpat interesanta solās būt arī pārējā svētku programma. 21. augustā plkst. 18.00 un 19.00 aicinām uz divām izrādēm bērnus, ikviens interesents varēs piedalīties salsas apmācībās, notiks Ielu deju paraugdemonstrējumi „Royal Summer Jam”. Vakarā tiksimies svētku ballītē, kurā piedalīsies mūzikas grupas “Migla” , “Dabasu durovys” un “Green novice”.
22. augustā jau no paša rīta – plkst. 7.00 – ‘copētājus’ aicinām uz pludiņmakšķerēšanas sacensībām Preiļu parka dīķī. Svētku programmas rīta daļā tiksimies Tirgus ielā, darbosies dažādas radošās darbnīcas, piepūšamās atrakcijas bērniem, DBS autoskolas aktivitāšu stacija, Labdarības Bumbu rallijs, E- mobilitātes veicināšanas stends, Preiļu Galvenās bibliotēkas informatīvā telts, Tūrisma informācijas centrs ar jaunumiem par atpūtu Latgalē, Baltcom interaktīvs autobuss. No plkst. 10.00 vērosim Preiļu novada tautas mākslas kolektīvu koncertu, plkst. 11.00 mūs priecēs Katrīnas Paulas Dīringas koncertprogramma, bet plkst. 12.00 gaidām pašus mazākos uz muzikālo rotaļprogrammu bērniem ar lielajiem pasaku tēliem. No plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00 gan bērniem, gan pieaugušajiem būs iespējams vērot svētku norises, vizinoties grāfu Borhu karietē pa Raiņa bulvāri.
Viens no atraktīvākajiem momentiem svētku programmā būs novada iedzīvotāju, tautas mākslas kolektīvu, uzņēmumu un iestāžu darbinieku Svētku gājiens 22. augustā. Pulcēšanās gājienam paredzēta plkst. 12.30 Preiļu pilsētas stadionā. Gājiena maršruts tālāk virzīsies pa Aglonas ielu un Raiņa bulvāri līdz laukumam pretī novada domei. Gājienam paredzēts vienots noformējums hēlija balonu veidā. Tā kā šogad Preiļos norisināsies arī leļļu festivāls, gājiena noformējumā aicinām izmantot lelles.
Pēc gājiena sveiksim konkursa “Sakoptākais īpašums Preiļu novadā” dalībniekus, klausīsimies Viktora Zemgala un Roberta Gobziņa humoristisko koncertprogrammu. No plkst. 16.00 līdz 20.00 aktīvā dzīvesveida piekritējus aicinām uz zibensturnīriem un ūdens atrakcijām Preiļu pludmalē.
21.30 tiksimies Preiļu parka estrādē, kur Preiļu novada Goda pilsoņa zīme tiks pasniegta leļļu māksliniecei Jeļenai Mihailovai, notiks arī leļļu festivāla nominantu apbalvošana.
Svētku diena noslēgsies ar vērienīgu pasākumu, vienīgo šogad Latgalē – plkst. 22.00 parka estrādē - pasaules populārāko kino filmu un mūziklu brīvdabas koncertšovu “Tā nav dzīve, tas ir kino”. Pēc šova – zaļumballe, ko spēlēs Dainis Skutelis ar grupu.
23. augusta rītā aicinām visus uz svētku dievkalpojumiem – plkst. 9.00 Preiļu vecticībnieku baznīcā, plkst. 12.00 – Preiļu katoļu baznīcā.
Tiksimies Preiļu novada svētkos, lai patīkami atpūstos un gūtu pozitīvas emocijas!

Atstājiet komentāru