2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 17. augustā

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 17. augustā

Iesākot savu 29. sezonu, Jauniešu koris BALSIS jau piekto gadu dosies ceļā, lai turpinātu 2011. gadā sākto koncertsēriju DAUGAVAS BALSIS, kuras mērķis ir vairāku gadu laikā izbraukt visu Daugavas baseinu Latvijas teritorijā, sniedzot bezmaksas koncertus tuvākajos dievnamos, kultūras namos, skolās, estrādēs. Līdz šim koris sniedzis jau 28 koncertus abos Daugavas krastos. Šoreiz koncertsērija sāksies Krustpils Evaņģēliski luteriskajā baznīcā un noslēgsies ar koncertu Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā Kalna ziedi. Koris saviem klausītājiem sagatavojis 4 dažādas programmas, kur katra tiks piemērota kādai no 9 koncertvietām. Skanēs Dziesmu svētku klasika, mūsdienu latviešu autoru sakrālā mūzika, kā arī Raimonda Paula un Ineses Zanderes dziesmu cikls Dziesmas par Latvijas upēm. Īpašs notikums būs koncerts Oliņkalna pilskalnā, uz salas Daugavas viducī. Tur ir saglabājusies estrāde, kur vēl 1957. gadā svinēja Dziesmu svētkus. Klausītāju ērtībām tiks sagādātas laivas nokļūšanai uz salu no Daugavas labā krasta, Klintaines pagasta Stukmaņiem. Arī uzstāšanās Likteņdārzā pie Kokneses korim ir jau laba tradīcija. Šoreiz, ja būs augsts ūdens līmenis, koncertu koris dziedās no upes. Būs arī iespēja apkopt kora kopīgiem spēkiem iestādīto Jāzepa Vītola pīlādzi. Ieeja dārzā par ziedojumiem.

21. augustā pulksten 16 Pļaviņu novadā notiks Zaļā Tirgus Andele. Būs skolas lietu, apģērbu un dažādu mantu tirgus.

22.augustā pulksten 15 Pļaviņu novada kultūras centrā būs filmas “Ātrāk par straumi prezentācija. Tāpat arī fotoizstādes “Pirms 50 gadiem” atklāšana. Uz Pļaviņu novada vēsturei veltītu pēcpusdienu aicina Pļaviņu novada bibliotēka un muzejs.

22. augustā pulksten 11 Vietalvas sporta laukumā notiks Vietalvas pagasta sporta diena “Atvadas vasarai”. Aicināts piedalīties ikviens interesents. Būs gan komandu, gan individuālās disciplīnas. Vairāk informacijas – Pļaviņu novada pašvaldības mājas lapā.

13. augustā Pļaviņu novada Aiviekstes pagasta slēpošanas un biatlona bāzē “Jankas” norisinājās Latvijas kausa izcīņa vasaras biatlonā D grupas (2003.g. dzimuši un jaunāki) sportistiem. Piedalījās sporta skolu audzēkņi no Latvijas biatlona centriem: Aizkraukles; Daugavpils; Madonas; Cēsīm un Talsiem, kopumā 35 sportisti. Pārstāvētas bija visas valsts biatlona skolas, izņemot Alūksni, kur nav šīs vecuma grupas sportistu. Jaunie sportisti skrēja krosu un šāva ar pneimatiskajām šautenēm. Sacensībās godalgoti tika seši labākie jaunie biatlonisti, kuri saņēma Biatlona federācijas diplomus, trīs labākie federācijas kausus un visi dalībnieki Pļaviņu novada domes diplomus. D grupā zēniem uzvarēja Edijs Eiduks. Sporta bāzes “Jankas” vadītājs un biatlona treneris Jānis Eiduks stāsta, ka sacensību rīkošanu atbalsta Biatlona federācija un novada dome ar balvām un līdzfinansējumu. Biatlona sacensības sporta bāzes “Jankas” trasēs notiek regulāri un tajās piedalās visi Latvijas vadošie biatlona treneri ar saviem mazajiem audzēkņiem. Sporta bāze attīstās, tās labiekārtošanā un sacensību trašu sakārtošanā atbalstu sniedz Pļaviņu novada dome un Biatlona federācija, darbos piedalās sporta skolas vecākie audzēkņi. Šīm sacensībām tika uzbūvēta jauna šautuve pneimatiskajiem ieročiem, kurā šaušana notiek D grupas sportistiem.

Atstājiet komentāru