2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 22.septembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 22.septembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Krustpils novada pašvaldības konferenču zālē šodien savu pirmizrādi piedzīvoja videoklips, kas tapis folkloras kopas “Viraksne” izpildītajai dziesmai „Es savai maizeitei”.Dziesmas videoklipa iniciatore un veidotāja ir režisore Inga Nestere, un tas tapis kā sirsnīgs piemiņas veltījums „Vīraksnes” dibinātājai un vadītājai, kā arī uzcītīgai tautas kultūras mantojuma sargātājai, kura nu jau min aizsaules takas –Valentīnai Mičulei. Videoklips veidots sadarbībā ar Aglonas „Maizes muzeju”. Savukārt, dziesmu klipam iedziedāja ilggadējās folkloras kopas dalībnieces jeb „Vīraksnes” kodoliņš - Anna Zalāne, Veronika Bojāre, Rita Seņkova un Veronika Karaseva. Tā filmēšanā piedalījās arī Valentīnas Mičules audzēkņi - Nauris Putniņš, Edvīns Upenieks un Guntars Karāns. Plašāk par šo pasākumu lasiet, kā arī foto no prezentācijas pasākuma un videoklipu skatieties portālā Radio1.lv.

Turpinām ziņas

Nākamajā nedēļā Jaunjelgavā atklās Latvijā pirmo auto un citu transportlīdzekļu riepu mehāniskās pārstrādes rūpnīcu. Tās tapšanā Latvijas uzņēmums SIA "VVV Recycling" ieguldījis 1,8 miljonus eiro. Jaunās rūpnīcas atklāšanā piedalīsies "VVV Recycling" valdes locekļi Valts Ratkevičs, Vladimirs Ivanovs un Vairis Veinbergs, Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājs Guntis Libeks, Jaunjelgavas novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Albiņš, sadarbības partneri no Vācijas un Lietuvas - "ProfilConsult" direktors Ringo Skibbe un UAB "Dalmedras" direktors Daļus Ablingis, kā arī vācu inženieri, kas piedalījās rūpnīcas tapšanā, un citi nozares pārstāvji no Latvijas un kaimiņvalstīm.

Ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu Daugavpils novada Maļinovas pagastā tapusi ražotne, kurā taps biokosmētika, kuras pamatizejviela būs medus. SIA "Latvijas Bio" nodarbojas ar bioloģisko biškopību, apsaimniekojot ap 10 tūkstoši bišu saimju 20 dravās. Tā kā saimniecība izvietojusies sešos Daugavpils novada pagastos, būvēt ražotni Maļinovā bija izdevīgi tās atrašanās vietas dēļ. Ražotnē būs noliktava, kurā medus rāmīši atradīsies konstantā temperatūrā. Tāpat būs medus apstrādes daļa, kurā automatizēti tiks veikta medus atvākošana un sviešana. Tālāk medus tiks novirzīts uz pārtikas telpām medus produktu fasēšanai vai uz pārstrādi biokosmētikā. Tā kā iekārtu jaudas ir sabalansētas ar uzņēmuma saražotā medus apjomu, aptuveni 80 000 kilogramu sezonā, pagaidām uzņēmums neplāno iepirkt medu no citām saimniecībām. SIA "Latvijas Bio" galvenokārt orientēsies uz Latvijas tirgu ar perspektīvu nākotnē sākt arī eksportu.

Un vēl

Preiļu un Daugavpils novados robežsargi aizturējuši nelegālo imigrantu grupas, kopā 11 Vjetnamas pilsoņus un trīs pārvietotājus – divus Tadžikistānas un vienu Krievijas pilsoni. Naktī no svētdienas uz pirmdienu, veicot robežas apsekošanu, par Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu Salienas pagastā robežsargi aizturēja četrus Vjetnamas pilsoņus trīs vīriešus un vienu sievieti un, pēc nesekmīga bēgšanas mēģinājuma, arī personu pārvietotāju - 1972.gadā dzimušo Krievijas pilsoni. Savukārt, svētdienas vakarā un pirmdienas rītā Preiļu apkaimē aizturētas vēl divas Vjetnamas pilsoņu grupas - vienu no tām pavadīja divi Tadžikistānas pilsoņi. Valsts robežsardze izsaka pateicību Preiļu iedzīvotājiem par sadarbību nelegālo imigrantu aizturēšanā.

Atstājiet komentāru