2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada ziņas 2015.gada 23.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada ziņas 2015.gada 23.septembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 16.00-19.00

Sakarā ar Latvijas Republikas 97. gadadienu Preiļu novada dome aicina izvirzīt apbalvošanai ar domes Atzinības rakstiem personas, kuras ar savu darbu vai sabiedriskajām aktivitātēm dod īpašu ieguldījumu Preiļu novada attīstībā. Aicinām iesniegt pieteikumus par iedzīvotāju nozīmīgiem sasniegumiem tautsaimniecības, izglītības, veselības aprūpes, kultūras, sporta, nevalstisko organizāciju un pašvaldības darba jomās, kā arī par ieguldījumu novada attīstībā un popularizēšanā. Iesniegtos piedāvājumus izskatīs novada domes deputāti, lemjot par katru kandidātu atsevišķi. Priekšlikumus un informāciju par izvirzīto kandidātu darbību lūdzam iesniegt rakstiski Preiļu novada domes apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā līdz 12. oktobrim. Atzinības raksti iedzīvotājiem tiks pasniegti Latvijas Republikas proklamēšanas dienas pasākumā 17. novembrī Preiļu Kultūras namā. Noteikumi «Par Preiļu novada domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību» pieejami mājaslapā preili.lv.

Preiļu novada pašvaldība līdz 25. septembrim plkst. 15.30 gaida pieteikumus vakantajiem Preiļu novada pašvaldības Būvvaldes arhitekta un Preiļu novada pašvaldības Būvvaldes vadītāja amatiem. Ar izvirzītajām prasībām var iepazīties Preiļu novada domes mājas lapā un pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā 5. kabinetā, darba laikā, iepriekš sazinoties pa tālruni 65322766. Dzīves aprakstu (CV) un motivācijas vēstuli līdz 25. septembrim aicina sūtīt uz e-pastu dome@preili.lv vai līdz 25. septembrim plkst. 15.30 iesniegt personīgi pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā 5. kabinetā.

Sestdien, 26.septembrī notiks Preiļu pagasta svētki. Jau agrā rītā plkst. 6.00 makšķernieki aicināti tikties Feimankas ūdenskrātuvē, plkst. 12.00 mednieki uz šautuvi, savukārt plkst. 18.00 bērni un jaunieši Līčos veidos rudens velšu paklāju veltītu savam pagastam. Dalībnieki aicināti ņemt arī dārzeņus, auļus, ziedus, lapas, dabas veltes, lai bagātinātu ar savu izdomu pagasta paklāju. Svētku programma Līčos turpināsies pulksten septiņos vakarā, kad saimnieces ar dziesmām, degustācijām un kopīgu zupu uz ugunskura sasauksies ar savām garšu izjūtām kopā ar brāļiem Puncuļiem. Jebkurš ir aicināts dalīties savās receptēs ziemas krājumiem vai ikdienas galdam. Savukārt astoņos vakarā visi aicināti uz balli kopā ar brāļiem Puncuļiem. Norisināsies mednieku apbalvošana, saimnieču darinājumu izsole, labākās saimnieces godināšana un citas dažādas atrakcijas.

Turpinām ziņas

  1.  

27. septembrī plkst. 16:00 Preiļu kultūras namā Francijas institūts Latvijā piedāvā franču džeza mūzikas dueta koncertu. Biļetes iepriekšpārdošanā: Preiļu kultūras nama kasē 2 un 3 eiro, savukārt koncerta dienā 3 un 4 eiro.

3. oktobrī no pulksten deviņiem līdz diviem dienā Preiļos, laukumā Raiņa bulvārī 19 Miķeļdienas tirgus! Pieteikšanās tirgotājiem mājaslapā preili.lv vai Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā, Kooperatīva ielā 6. Pieteikšanās dalībai tirgū līdz 1. oktobrim. Laipni aicināti zemnieki, mājražotāji, amatnieki un dārzkopji piedāvāt savu veikumu. Tirdziņā gaidīts tiks ikviens iedzīvotājs un ciemiņš! Sīkāka informācija pa tālruni 26636243.

Un vēl

Sestdien, 3. oktobrī Preiļos norisināsies kārtējais velodraugu saiets kopējā velopārgājienā “Iepazīsti savu novadu”! Šogad velobraucējiem būs iespēja “aizķert” gan Aizkalnes un Pelēču pagastu stūrus, virzoties uz Ārdavu un ņemot Riebiņu novada gabarītus, paviesoties arī pie kaimiņiem. Vietas, kuras apskatīs, pagaidām tiek paturētas noslēpumā, lai saglabātu arī kādu intrigu. Tie, kuri vēl šādā ceļojumā nav piedalījušies, jāņem vērā, ka velosipēdam jābūt tehniskā kārtībā, jānodrošinās ar dzeramo ūdeni, ceļasomā jāsapako pārtikas krājumiņi, jāsaģērbjas atbilstoši laikapstākļiem. Domājot par savu drošību, vēlamas atstarojošās vestes un ķiveres. Bērni jaunāki par 12 gadiem drīkst piedalīties tikai kopā saviem vecākiem vai kādu no pieaugušajiem, kuram vecāks uztic savas atvases. Velobraucienam 3. oktobrī pulcēšanās pretī Preiļu novada domei!

Preiļu novada ziņas sagatavoja pašvaldības mājas lapas satura redaktore Jolanta Upeniece

Atstājiet komentāru