2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils radio1 Jēkabpils Novada ziņas 2015.gada 24.septembrī

Jēkabpils radio1 Jēkabpils Novada ziņas 2015.gada 24.septembrī

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Jēkabpils novada pašvaldība aicina līdz 16. oktobrim iesniegt kandidātu aprakstus apbalvošanai valsts svētkos 18.novembrī. Apbalvojumi tiek piešķirti nominācijās – Skolotājs, Jaunietis, Aktīvākais pensionārs, Pašvaldības un valsts iestāžu darbinieks, Sabiedriskais darbinieks, Uzņēmējs, Jubilārs un Ģimene. Aprakstus lūdz iesniegt pēc iespējas precīzus un pilnīgus, konkrēti norādot apbalvojumam pieteiktās personas sasniegumus, kā arī motivāciju, kādēļ tieši šī persona apbalvojama Valsts svētkos. Ar nolikumu par Goda rakstu, atzinības rakstu un citu apbalvojumu piešķiršanas kārtību, kā arī – 18. novembra svētkos apbalvojamo nomināciju sarakstu var iepazīties pašvaldības mājas lapā jekabpilsnovads.lv.

19. septembrī Brodu ciems Jēkabpils novada Ābeļu pagastā svinēja savu 220. pastāvēšanas gadadienu. Svētki tika atklāti laukumā pie pagasta pārvaldes, ar koncertu „Satikšanās prieks”, kur dejoja un dziedāja Ābeļu pamatskolas un pagasta pašdarbnieki – tautas deju kolektīvi, folkloras kopa „Mikālēni” un senioru deju kopa. Tālāk viesi tika aicināti doties pa vimpeļiem krāšņi izdekorētajām ielām uz ciema centra pusi, kur Aldaunes un Ozolu ielas krustojumā notika piemiņas akmens svinīga atklāšana. Uzrakstam „BRODI ANNO 1795” saulē spīdot, tika dziedātas dziesmas, stāstīta ciema un piemiņas akmens tapšanas vēsture un vēlēta laba turpmākā nākotne. Visas dienas garumā notika dažādi koncerti, atrakcijas un balle.

Jēkabpils novada pašvaldība lielu „paldies!” teic Ābeļu pagasta pārvaldei par ciemam sarūpēto piemiņas zīmi, Ābeļu tautas namam par godam noorganizēto jubilejas pasākumu, Arnoldam Jakubovskim par iniciatīvu pasākuma tapšanā un visiem Brodu un Ābeļu iedzīvotājiem par ieguldījumu ciema attīstībā un apkārtnes labiekārtošanā, lai varētu godam uzņemt viesus ciemā arī turpmāk!

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada dome apstiprinājusi Zasas kultūras nama vadītājas Anitas Ķikutes iesniegumu, kurā lūgts atbrīvot viņu no darba. Tāpat arī Jēkabpils novada domes komiteju sēdēs ir virzīts lēmums no 1. oktobra Zasas kultūras nama vadītājas amatā apstiprināt Kristu Cankali. Jauniete nesen beigusi studijas izklaides industrijas vadībā un producēšanā, un Jēkabpils novada pašvaldība saņēmusi rekomendācijas vēstules gan no Jēkabpils pilsētas Kultūras pārvaldes, gan esošās Zasas kultūras nama vadītājas. Jēkabpils novada dome Kristas kanditatūru atbalstīja. Vienlaicīgi pašvaldība izsaka pateicību Anitai Ķikutei par ilgajiem darba gadiem, kas ieguldīti Zasas kultūras nama vadīšanā!

Jēkabpils novadā no 12.līdz 18.oktobrim norisināsies “Labo darbu nedēļa 2015”. “Labo darbu nedēļā” pastiprināta uzmanība tiks pievērsta palīdzībai, kuras sniegšanai nav nepieciešams liels finansiālais ieguldījums. Akcijā aicinātas iesaistīties skolas. Kad labais darbs padarīts, par to pārējos var informēt ievietojot aprakstu un fotogrāfijas  mājaslapā Palīdzēsim.lv sadaļā Labo darbu nedēļa. Palīdzēt skolēni tiek aicināti pensionāriem mājas darbos, dzīvnieku patversmes iemītniekiem, tāpat arī uzkopt skolas, parka, sociālās aprūpes iestādes vai citu tuvāko apkārtni, sarīkot iepriecinošu dienu, kādam, kam ikdienā nav iespēja piedalīties aktivitātēs vai veikt jebkuru darbiņu, kas citiem nes prieku.

Un vēl

Kopš 20. septembra Zasas amatniecības centram “Rūme” ir savs YouTube kanāls, kurā patlaban ievietoti atskati uz 2015. vasaras nometnēm. Lai aplūkotu šos video ir jādodas uz interneta vietni yuotube. Tāpat arī amatniecības centrs “Rūme” aktīvi darbojas sociālajā tīklā Facebook, kā arī publicē informāciju savā mājaslapā : rume.lv.

Jēkabpils novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Sēlis

Atstājiet komentāru