2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 5.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 5.oktobrī

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

 

Ar Pļaviņu novada domes lēmumu par SIA „Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” valdes locekli uz pieciem gadiem ievēlēts Ainārs Labzovs, kurš darbu sāka no 1. oktobra. Domes priekšsēdētāja Gunta Žilde noslēgusi pilnvarojuma līgumu ar Aināru Labzovu par valdes locekļa pienākumu pildīšanu, un viens no pirmajiem SIA “Pļaviņu komunālie pakalpojumi” valdes locekļa darba pienākumiem ir reģistrēt izmaiņas Uzņēmumu reģistrā. Pašvaldība vēl veiksmi un izturību vadot sarežģīto SIA “Pļaviņu komunālie pakalpojumi” darbu!

 

 

Pļaviņu novada dome aicina Pļaviņu novada domes deputātus, valsts un pašvaldības uzņēmumu un iestāžu, sabiedrisko un politisko organizāciju vadītājus un pilsētas iedzīvotāju grupas, ne mazākas par 10 cilvēkiem iesniegt iesniegumus par atzinības izteikšanu personām par ieguldīto darbu Pļaviņu novada iedzīvotāju garīgās un materiālās labklājības celšanā un Pļaviņu novada attīstībā. Iesniegumus jāiesniedz līdz 14. oktobrim rakstveidā Pļaviņu novada domē. Atzinības raksti tiek pasniegti Latvijas neatkarības deklarēšanas gadadienas svinīgajā pasākumā ar Pļaviņu novada domes lēmumu.

 

Turpinām ziņas

 

1. oktobrī jauniešu iniciatīvu centra “Ideja” telpās norisinājās Pļaviņu novada domes organizēta tikšanās par NVO finansēšanas kārtības maiņu. Bija ieradušās vairāk kā puse no visām Pļaviņu novadā reģistrētajām biedrībām. Pļaviņu novadā tādas, pēc LURSOFT datiem - ir 42. Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde seniorus informēja, ka pieredzes apmaiņas braucienos nekas netiek mainīts, arī turpmāk seniori var pieteikties un doties tajos, tāpat arī kultūras centra budžetā tiks iekļauti 4 braucieni gadā uz teātra izrādēm, ko varēs izmantot visi novada iedzīvotāji, tai skaitā seniori, tiks apmaksātas transporta izmaksas, bet biļetes un ieejas maksas gan būs jāsedz pašiem. Domes juriste prezentēja izmaiņas, kas saistās ar jaunā nolikuma “Pļaviņu novada pašvaldības finansēto projektu konkursa nolikums” projektu, atsaucoties uz valsts likumiem un uz Valsts kontroles ieteikumiem šajā sakarā. Sarunas otrajā daļā tika uzdoti daudzi jautājumi no biedrību pārstāvjiem un neformālām iedzīvotāju grupām.

 

 

 

Ar sitaminstrumentu kvarteta “Perpetuum Ritmico” koncertprogrammas “Ritma Maģija” pirmatskaņojumu tika atklātas nu jau 3. Kamermūzikas dienas Pļaviņās. Koncerta klausītāju sajūsmu un apbrīnu par jauno mākslinieku profesionalitāti un virtuozitāti apliecināja nerimstošie aplausi zālē.

Taču Kamermūzikas dienas turpinās. 23. oktobrī plkst. 18.00 aicinām uz reģiona mūzikas skolu audzēkņu kameransambļu koncertu, bet 31. oktobrī plkst. 17.00 Pļaviņu Kamermūzikas dienu izskaņā muzicēs apvienība „Kameransamblis.lv”.

 

 

Un vēl

24. septembrī ciemoties Pļaviņu novada domes administrācijā bija aicināti futbolisti, kas šogad bija veiksmīgi startējuši sacensībās Slovākijā un devušies kopā ar Pļaviņu novada delegāciju uz Horvātiju un tur visās spēlēs izcīnīja uzvaru, tikai džentelmeniski piekāpjoties horvātu meiteņu komandai. Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja izrādīja domes administrācijas ēku un kabinetus, aicināja futbolistus uz sēžu zāli, kur tika aplūkotas jau publicētās fotogrāfijas un ieraksti Horvātijas www.kajje.in mājas lapā. Domē norisinājās tikšanās ar priekšsēdētāju, priekšsēdētājas vietnieku un deputātiem. Tika pasniegtas domes pateicības katram futbolistam un pavadīts laiks pārrunās par futbola sacensībām un brauciena iespaidiem.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru