2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 7.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 7.oktobrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Preiļu novada dome informē, ka 2015. gada 30. aprīļa domes sēdē tika pieņemts lēmums uzsākt novada Teritorijas plānojuma izstrādi, kurā ietilpst Paskaidrojuma raksts, Grafiskā daļa un Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi. Pašreiz notiek Preiļu novada Teritorijas plānojuma pirmās redakcijas izstrāde. Galvenie uzdevumi ir noteikt prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālos zonējumus, publisko infrastruktūru, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus, kā arī citus teritorijas izmantošanas nosacījumus visai novada administratīvajai teritorijai, lai varētu paaugstināt dzīves vides kvalitāti, ilgtspējīgi, efektīvi un racionāli izmantot teritoriju un citus resursus.

Pašvaldība aicina ikvienu ar Preiļu novadu saistītu juridisku vai fizisku personu iesniegt savus priekšlikumus Preiļu novada Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu un Grafiskās daļas izstrādei rakstiski, iesniedzot tos Preiļu novada domē, Raiņa bulvārī 19, Preiļos, vai Preiļu novada pagastu pārvaldēs līdz 2015. gada 27. novembrim. Iesniedzot priekšlikumus, nepieciešams norādīt kontaktinformāciju, kā arī īpašuma nosaukumu, kadastra numuru. Preiļu novada Teritorijas plānojumu paredzēts izstrādāt 15 gadu laika periodam.

  1.  

Arī šoruden SIA „Preiļu saimnieks” Atkritumu apsaimniekošanas daļa rīko rudens talkas privātmājām.Talkās SIA „Preiļu saimnieks” aicina piedalīties pilsētas privātmāju iedzīvotājus, kuri noslēguši līgumus par cieto sadzīves atkritumu izvešanu. Talku laikā bez maksas tiek savākti un izvesti sadzīves atkritumi, kuriem nav piemērots 240 litru plastmasas konteiners. Talku norise būs tāda pati kā iepriekšējās reizēs, kad pēc grafika pa ielām kursēs SIA „Preiļu saimnieks” traktortehnika ar piekabēm, kur iedzīvotāji paši varēs izmest iepriekš sagatavotos atkritumus. Ar grafiku var iepazīties mājas lapā www.preili.lv.

Preiļu un Riebiņu novada Tūruisma un informācijas centrs organizē amatieru fotokonkursu „Ikviens tūrists var būt fotogrāfs”. Konkursa mērķis ir aicināt vietējos iedzīvotājus izbaudīt zelta rudeni, nebraukt nekur tālu, bet iepazīt Preiļu un Riebiņu novada tūrisma objektus un skaistākās vietas. Fotogrāfijas līdz 18. oktobrim iesniedzamas elektroniskā veidā, sūtot uz tic@preili.lv vai ar elektroniska datu nesēja palīdzību iesniedzot TICā, Kārsavas ielā 4, Preiļos. Papildu informācija pa telefonu: 65322041, 22339980 vai, rakstot uz e-pastu: tic@preili.lv. Konkursa nolikums pieejams www.preili.lv

Un vēl

15. oktobrī plkst. 18.00 Preiļu KN koncertkompānija „SOLARIS” no Lietuvas viesojas ar cirka izrādi „PASAKAINĀ PLANĒTA”. Programmā: “Sunīši, zaķis, kaķīši, čūskas, papagailis”, piedalās mākslinieki no Šveices. Programmas ilgums stunda un 45 minūtes. Biļešu cena – 5 eiro.

Preiļu novada ziņas sagatavoja Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore Jolanta Upeniece

Atstājiet komentāru