2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 8.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 8.oktobrī

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. līdz 2020. gadam pasākuma „Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” mērķis ir atbalstīt investīcijas publiskās infrastruktūras kvalitātes uzlabošanai lauku teritorijās, lai veicinātu uzņēmējdarbību un apdzīvotības saglabāšanos. Pasākumā tiek atbalstīta pašvaldības grants ceļu būvniecība vai pārbūve. Jēkabpils novada pašvaldībai ir piešķirta 1,95 milj. eiro liela kvota, kura noteikta ievērojot aprēķina metodiku ar šādu proporciju: pašvaldības kopējais grantsceļu garums (40%), reģistrēto lauksaimniecības dzīvnieku skaits (30%) un laukaugu platība (30%). Atbalsta intensitāte 90%, 10 % pašvaldības budžeta līdzfinansējums.

 

 

Sanāksmes ar vietējiem uzņēmējiem tiek rīkotas, lai varētu apzināt un novērtēt iespējamos izbūvējamos un pārbūvējamos ceļus un ceļu posmus, kurus iekļaut projektā. Sanāksmes Leimaņu un Klana pagastos notiks 14.oktobrī attiecīgi pulksten 10tos un 12tos, Dignājas un Dunavas pagastos 15.oktobrī attiecīgi pulksten desmitos un vienos dienā. Savukārt Zasas pagastā 19.oktobrī pulksten vienos dienā, bet Rubenes pagastā 20.oktobrī pulksten vienos dienā un Ābeļu pagstā 21.oktobrī pulksten vienos dienā.

 

 

 

1. oktobrī Starptautiskajā senioru dienā septiņās Latvijas pilsētās norisinājās pirmā Senioru datorprasmju olimpiāde. Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī, Liepājā, Jelgavā un Cēsīs to rīkoja Lattelecom sociālās atbildības iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! kursu dalībniekiem. Starppilsētu konkurencē pirmo vietu ieguva Jelgava, iegūstot 20 no kopsummā 23 punktiem. Jēkabpils ar 19 punktiem ieguva otro vietu, savukārt Liepāja ar 18 punktiem palika 3. vietā. Jēkabpilī pirmo vietu ieguva Zenta Skujiņa no Jēkabpils novada, savukārt otro un trešo vietu dalīja Vēsma Safronova un Jevgēnija Gasiņa.

 

 

Jēkabpils novada pašvaldība aicina līdz 16. oktobrim iesniegt Jēkabpils novada kandidātu aprakstus apbalvošanai 18. novembra svētkos. Apbalvojumi tiek piešķirti nominācijās – Skolotājs, Jaunietis, Aktīvākais pensionārs, Pašvaldības un valsts iestāžu darbinieks, Sabiedriskais darbinieks, Uzņēmējs, Jubilārs un Ģimene. Pašvaldība lūdz aprakstus iesniegt pēc iespējas precīzus un pilnīgus, konkrēti norādot apbalvojumam pieteiktās personas sasniegumus, kā arī motivāciju, kādēļ tieši šī persona apbalvojama Valsts svētkos. Ar nolikumu par Goda rakstu, atzinības rakstu un citu apbalvojumu piešķiršanas kārtību, kā arī – 18. novembra svētkos apbalvojamo nomināciju sarakstu var iepazīties Jēkabpils novada domes mājaslapā. Pieteikumi iesniedzami Jēkabpils novada pašvaldībā.

 

 

Un vēl

 

 

24. oktobrī plkst. 19.00 Zasas kultūras nams aicina uz ikgadējo mūzikas pasākumu “Atnāc ar savu dziesmu”. Aicināti dziedāt gribētāji no tālākām un tuvākām apkārtnēm! Katram dalībniekam šim koncertam ir jāsagatavo muzikāls priekšnesums un dziesmai jābūt ierakstītai arī CD. Dalībniekus aicina pieteikties Zasas kultūras namā personīgi vai pa tālruni 20371520 līdz 12.oktobrim.

 

 

Jēkabpils novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Sēlis

Atstājiet komentāru