2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 9.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 9.oktobrī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Līvānu novada dome aicina pieteikt kandidātus novada atzinības rakstam, apbalvošana paredzēta 20.oktobrī. Apbalvojums tiek piešķirts nominācijās "Sabiedriskais darbs", "Izglītība", "Kultūra", "Sports", "Medicīna", "Uzņēmējdarbība" un apakšnominācijas - "Gada uzņēmējs", "Lauku uzņēmējs", "Jaunais uzņēmējs",  "Mecenātisms/labdarība" un "Pašaizliedzīga rīcība līdzcilvēku labā". Kandidātus var izvirzīt Līvānu novada domes deputāti, domes komitejas, komisijas, valsts un pašvaldību institūcijas, Līvānu novadā reģistrētas juridiskas personas, biedrības, nodibinājumi vai iedzīvotāji.

 

29. septembrī Līvānu Bērnu un jauniešu centrs rīkoja kārtējo Līvānu novada mazpulcēnu forumu, kurā piedalījās Līvānu 279. mazpulks, vadītāja Dace Rudzāte, Rožupes 1055. mazpulks, vadītāja Aija Usāne un Jersikas 504. mazpulks, vadītāja Ina Smelcere. Līvānu novada multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra “Kvartāls”  telpās mazpulcēni prezentēja savus izstrādātos projektus par visdažādākajām tēmām: pašu koptajām puķēm, dārzeņiem, mājdzīvniekiem, fenoloģiju, mežu un rokdarbiem. Forums tika atklāts ar svinīgu mazpulku himnu, devīzi – Augsim Latvijai un Svinīgo solījumu. Darbus vērtēja kompetenta žūrija: Līvānu BJC direktore Zane Praņevska, Rožupes pamatskolas Gaidu organizācijas vadītāja Maija Jasinska un Sutru pagasta pārvaldes vadītāja Valija Ruisa. Pie tirgus “Runcis” mazpulcēni tirgojās ar savu pašdarināto un pašaudzēto produkciju. Visveiksmīgākais tirgotājs bija Raivis Tūmiņš no Jersikas mazpulka – olas, priežu čiekuru sīrups un lāceņu ievārījums ātri vien tika izpirkti.

 

7.oktobrī, skaistā rudens pēcpusdienā, Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas izstāžu namā notika mākslas nodaļas audzēkņu tikšanās ar gleznotāju Ilzi Griezāni. Tikšanās laikā veidojās sirsnīga saruna ar gleznotāju par neparasto mākslinieka dzīves ceļu. Audzēkņi uzdeva dažādus jautājumus Ilzei – par to kā kļūt par mākslinieku, kas pamudina gleznot, kuri gleznotāji Ilzi iedvesmo, kā zināt, kad  “atnāk mūza”, vai bieži tiek rīkotas izstādes, un vēl daudzus citus jautājumus. Šī tikšanās bija noslēdzošais posms audzēkņu uzsāktajiem radošajiem darbiem vēl tikai sākoties skolas gaitām.

Un vēl

Līvānu novada dome atsavina jeb pārodod par brīvu cenu 2 tūkstoši 893 eiro ar PVN Līvānu novada pašvaldībai piederošo traktora piekabi 1PTS-9, 1989.izlaiduma gadas. Traktora piekabi var apskatīt, apskates laiku iepriekš saskaņojot ar Turku pagasta pārvaldes komunālās saimniecības vadītāju Robertu Rubenu zvanot pa tālruni 28347954.   Pieteikumus jāiesniedz līdz 15.oktobrim Līvānu novada domē, 210.kabinetā.

Atstājiet komentāru