2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 14.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 14.oktobrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Aicinājums iesniegt priekšlikumus Preiļu novada Teritorijas plānojuma izstrādei

Preiļu novada dome informē, ka 2015. gada 30. aprīļa domes sēdē tika pieņemts lēmums uzsākt Preiļu novada Teritorijas plānojuma izstrādi, kurā ietilpst Paskaidrojuma raksts, Grafiskā daļa un Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi.

Pašreiz notiek Preiļu novada Teritorijas plānojuma pirmās redakcijas izstrāde. Preiļu novada Teritorijas plānojuma izstrādes galvenie uzdevumi ir noteikt prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālos zonējumus, publisko infrastruktūru, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus, kā arī citus teritorijas izmantošanas nosacījumus visai novada administratīvajai teritorijai, lai varētu paaugstināt dzīves vides kvalitāti, ilgtspējīgi, efektīvi un racionāli izmantot teritoriju un citus resursus, kā arī mērķtiecīgi un līdzsvaroti attīstīt ekonomiku un līdzsvarotu privātpersonu un sabiedrības intereses ar teritorijas ilgtspējīgas attīstības iespējām.

Aicinām ikvienu ar Preiļu novadu saistītu juridisku vai fizisku personu – iedzīvotājus, nekustamā īpašuma īpašniekus, novadā strādājošos uzņēmumus, novadā strādājošo uzņēmumu pārstāvjus, kaimiņu pašvaldības, institūciju pārstāvjus, nevalstiskās organizācijas u.c. iesniegt savus priekšlikumus Preiļu novada Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu un Grafiskās daļas izstrādei rakstiski, iesniedzot tos Preiļu novada domē, Raiņa bulvārī 19, Preiļos, vai Preiļu novada pagastu pārvaldēs līdz 2015. gada 27. novembrim. Iesniedzot priekšlikumus, nepieciešams norādīt kontaktinformāciju, kā arī īpašuma nosaukumu, kadastra numuru.

Vēršam uzmanību, ka Preiļu novada TP ir ilgtermiņa plānošanas dokuments. Preiļu novada Teritorijas plānojumu paredzēts izstrādāt 15 gadu laika periodam.

***

2015. gada rudens uzkopšanas talka privātmājām – 24. un 31. oktobrī

Arī šoruden SIA „Preiļu saimnieks” Atkritumu apsaimniekošanas daļa rīko rudens talkas privātmājām.Talkās SIA „Preiļu saimnieks” aicina piedalīties pilsētas privātmāju iedzīvotājus, kuri noslēguši līgumus par cieto sadzīves atkritumu izvešanu. Talku laikā bez maksas tiek savākti un izvesti sadzīves atkritumi, kuriem nav piemērots 240 litru plastmasas konteiners.

Talku norise būs tāda pati kā iepriekšējās reizēs, kad pēc grafika pa ielām kursēs SIA „Preiļu saimnieks” traktortehnika ar piekabēm, kur iedzīvotāji paši varēs izmest iepriekš sagatavotos atkritumus. Ar grafiku var iepazīties mājas lapā www.preili.lv.

Vēršam uzmanību, ka talkās obligāti jāpiedalās iedzīvotājiem pašiem. Bezpersoniski ielas malās atstāti atkritumi netiks vākti. Ja noteiktajā talkas laikā nevarat būt mājās vai esat vecs cilvēks, lūdzu, iepriekš sazinieties ar Atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītāju Vinetu Igolnieci pa tālr. 29420721, lai pieteiktu atkritumu izvešanu.

***

Preiļu un Riebiņu novada TIC organizē amatieru fotokonkursu

Preiļu un Riebiņu novada TIC organizē amatieru fotokonkursu „Ikviens tūrists var būt fotogrāfs”. Konkursa mērķis ir aicināt vietējos iedzīvotājus izbaudīt zelta rudeni, nebraukt nekur tālu, bet iepazīt Preiļu un Riebiņu novada tūrisma objektus un skaistākās vietas. Fotogrāfijas līdz 18. oktobrim iesniedzamas elektroniskā veidā, sūtot uz tic@preili.lv vai ar elektroniska datu nesēja palīdzību iesniedzot TICā, Kārsavas ielā 4, Preiļos.

Papildu informācija pa telefonu: 65322041, 22339980 vai, rakstot uz e-pastu: tic@preili.lv. Konkursa nolikums pieejams www.preili.lv

***

15. oktobrī Preiļos viesosies cirka izrāde

15. oktobrī plkst. 18.00 Preiļu KN koncertkompānija „SOLARIS” (Lietuva) viesojas ar cirka izrādi „PASAKAINĀ PLANĒTA”.

Programmā: “Sunīši, zaķis, kaķīši, čūskas, papagailis”, piedalās mākslinieki no Šveices “CIRQUE DU SOLLEIL”. Programmas ilgums 1,45 h.

Biļešu cena - EUR 5.00

***

Jāzepam Pīgoznim veltītā plenēra dalībnieku darbu izstāde skatāma no 7. oktobra līdz 7. novembrim

No 14. – 18. septembrim Preiļos notika pirmais Jāzepa Pīgožņa vārdā nosauktais mākslinieku plenērs. Šogad pirmo reizi jau par tradīciju kļuvušais glezniecības plenērs Preiļos bija veltīts pirms gada aizsaulē aizgājušajam izcilajam ainavu gleznotājam Jāzepam Pīgoznim. Plenēra noslēgums notika 19. septembrī Preiļu kultūras namā vienlaicīgi ar „Jāzepa Pīgožņa balvas par Latvijas ainavu glezniecībā” pasniegšanas ceremoniju.

Ar balvas pasniegšanu noslēdzās arī ceļojošā izstāde, kurā bija skatāmas daudzu autoru gleznas, kuras piedalījās konkursā par labāko Latvijas ainavu. Šī gada martā izstāde tika atklāta Rīgā, Pēterbaznīcā, kur arī tika paziņots tās uzvarētājs.

Izstāde, plenērs un balvas pasniegšana Preiļos apliecina Preiļu kā sparīga, idejām bagāta un mākslas procesus vecinoša kultūras centra nozīmi Latgalē. „Jāzepa Pīgožņa balvu par Latvijas ainavu glezniecībā” šogad iedibināja Preiļu novada dome sadarbībā ar Rīgas domi, Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Mākslas akadēmiju un LBJMFA Jāņa Anmaņa Jauno talantu atbalsta fondu, lai veicinātu mākslinieku interesi glezniecībā atveidot Latvijas dabu un izceltu Latvijas ainavu glezniecības nozīmi Latvijas mūsdienu mākslā.

Mūsdienu kaligrāfijas izstāde „NOBURTIRITMI 2”

Preiļu novada bērnu un jauniešu centrā līdz 6. novembrim  izstāde „NOBURTIRITMI 2” būs pieejama apmeklētājiem katru darba dienu no 10.00 līdz 18.00.

Latvijas Kaligrāfu Biedrības veidotajā izstādē "NOBURTIRITMI 2", kas tapusi sadarbībā ar Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, skatāms kaligrāfijas mākslinieciskais risinājums mūsdienu kontekstā. Apmeklējot izstādi, jūs sagaida iespēja apbrīnot nozares profesionāļu veidotus darbus - gan tradicionālus, gan pilnīgi eksperimentālus.

"NOBURTIRITMI 2" piedāvā neparastu instrumentu pielietojuma rezultātus, grezni rotātus iniciāļus, skaisti uzrakstītus citātus, frāzes, vārdu un formu rotaļas, no kaligrāfijas elementiem veidotus portretus, dažādu materiālu pārvērtības par mākslas elementiem un citus radošu domu lidojumus, kas tapuši 2014. un 2015. gadā.

 

Atstājiet komentāru