2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 15.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 15.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

 Valsts kanceleja, sadarbībā ar valsts pārvaldes institūcijām, šogad, 9.oktobrī, visā Latvijā organizēja Atvērto durvju dienu. Šajā dienā valsts pārvaldes iestādes bija atvērtas ikvienam interesentam un piedāvāja ekskursijas, izstāžu ekspozīcijas, konkursus, seminārus, prezentācijas un klātienes tikšanās ar amatpersonām un valsts pārvaldē strādājošajiem speciālistiem. Šo piedāvājumu izmantoja arī Viesītes vidusskolas 10.-12.klašu 26 jaunieši. Jaunieši apmeklēja Satiksmes ministriju, Ārlietu ministriju, Kultūras ministriju, Ministru kabinetu u.c. pēc savas izvēles un interešu loka.

 

 22. Oktobrī plkst. 18 00 Jēkabpils novada Rubenes pagasta Kaldabruņas Červonkas luterāņu baznīcā notiks Literatūras un mūzikas notikums „Gaismas pārgājiens”. Dzeju lasīs Agnese Rutkēviča, muzicēs Rūdolfs Macats. Visi aicināti ierasties ar savu gaismu un svecēm, jo Raiņa kristību baznīcā ir pieejama tikai dabiskā gaisma. Un oktobra nogales pievakarē tā būs tikai krēsla un migla, kas, nenoliedzami, piedos šim notikumam īpašu atmosfēru. Pēc pasākuma viesi laipni aicināti uz tējas tasi un sarunām biedrības „Ūdenszīmes” mājvietā Kaldabruņas skolā. Projektu „Raiņa pirmais ceļojums” īsteno biedrība „Ūdenszīmes”, par finansiālo atbalstu sakām paldies Zemgales kultūras programmai un Jēkabpils novada pašvaldībai.

 

 Biržu internātpamatskolas bērniem ļoti nepieciešams rotaļu laukums. Projekts iesniegts „LabieDarbi.lv” projektu konkursam un ir saņēmis žūrijas akceptu. Lai šis projekts tiktu atbalstīts, nepieciešams balsojums un no tā būs atkarīgs vai trūcīgo ģimeņu un bāreņu nama  bērnu mācību iestādē bērniem būs iespējams svaigā gaisā rotaļāties drošā un fiziskās aktivitātes rosinošā vidē. Ikviens, kas vēlas atbalstīt šo projektu aicināts par to balsot. Kā to izdarīt plašāk lasiet salas novada pašvaldības mājaslapā.

 

 Līvānu novada Jauniešu iniciatīvu centrs “Kvartāls” rīt, 16. oktobrī, plkst. 15.30 aicina Līvānu novada jauniešus uz tikšanos ar Rīgas jauniešiem – projekta “Tūkstošgades vēstnieki” dalībniekiem. Tikšanās vieta – centrā “Kvartāls”. Šie trīs jaunieši ieradīsies Līvānos, lai neformālā gaisotnē pie tējas tases pastāstītu vietējiem jauniešiem, kas ir Eiropas Attīstības gads, ko tas nozīmē viņiem personīgi un mums visiem kopumā. Tāpat vēstnieki pastāstīs, kā viņiem gāja Briselē, kur viņi tikās ar citiem jauniešiem un augsta ranga līderiem no visas pasaules. Lai nebūtu tikai stāstīšana vien, pasākuma dalībniekiem būs iespēja tikt pie balvām, piedaloties ekspresviktorīnā, skatīties video, uzzināt par iespēju piedalīties izaicinājumu konkursā, diskutēt, uzzināt, kā katrs spēj ietekmēt to, kas notiek mums apkārt gan tepat novadā, gan valstī, gan Eiropā un pasaulē.

 

Un vēl

 

Jēkabpils novada iedzīvotāji ir aicināti izteikt savu viedokli par novada administratīvā centra atrašanas vietu!Lai veicinātu iedzīvotāju līdzdalību sabiedriskajā dzīvē un sekmētu sadarbību ar pašvaldību, Jēkabpils novada pašvaldība aicina piedalīties aptaujā un atbildēt uz aptaujas jautājumiem. Aptaujas rezultāti tiks publicēti tikai apkopotā veidā. Jūsu viedoklis tiks izmantots pašvaldības lēmuma pieņemšanai par novada administratīvā centra atrašanās vietas noteikšanu, skatot Jēkabpils novada attīstības programmas aktualizāciju. Anketu var aizpildīt Jēkabpils novada mājas lapā.

Atstājiet komentāru