2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Viesītes novada ziņas 2015.gada 16.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Viesītes novada ziņas 2015.gada 16.oktobrī

Radio1 Viesītes Novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

5. oktobrī Viesītes novada domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs, izpilddirektors Alfons Žuks, attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Inese Vītola un pašvaldības policijas vecākais inspektors Indulis Surkulis apmeklēja Saukas pagasta Sauku un Loni, Rites un Elkšņu pagastus, lai tiktos ar novada iedzīvotājiem un pārrunātu pašvaldības aktualitātes, ikdienas problēmas, un pašvaldības plānoto dalību Lauku atbalsta dienesta izsludinātajā pasākumā „Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos”. Pašvaldība piedāvā ar prioritāti Nr. 1 sakārtot ceļu Jaunkančuki – Priede – Ikšķiles 7,79 km garumā un ar prioritāti Nr. 2 ceļu Ozoliņi – Ķeķāni – Zīlāni 3,04 km garumā. Minētie ceļi tika atlasīti pamatojoties uz Viesītes novada domes 23. septembra lēmumā apstiprinātajiem atlases kritērijiem. Gatavojoties šīm sanāksmēm pašvaldības vadība un speciālisti apsekoja novada ceļus un tikās ar novada uzņēmējiem, lai pārrunātu racionālāko veidu, kā izmantot plānoto finansējumu novada attīstībai un uzņēmēju atbalstam.

 

 Valsts kanceleja, sadarbībā ar valsts pārvaldes institūcijām, šogad, 9.oktobrī, visā Latvijā organizēja Atvērto durvju dienu. Šajā dienā valsts pārvaldes iestādes bija atvērtas ikvienam interesentam un piedāvāja ekskursijas, izstāžu ekspozīcijas, konkursus, seminārus, prezentācijas un klātienes tikšanās ar amatpersonām un valsts pārvaldē strādājošajiem speciālistiem. Šo piedāvājumu izmantoja arī Viesītes vidusskolas 10.-12.klašu 26 jaunieši. Jaunieši apmeklēja Satiksmes ministriju, Ārlietu ministriju, Kultūras ministriju, Ministru kabinetu u.c. pēc savas izvēles un interešu loka.

 

 No 13. oktobra, visos „Maxima Latvija” veikalos Latvijā ir iespējams iegādāties biedrības „Latvijas Mazpulki” bērnu audzētos sarkanos sīpolus. Jauno ražu XXX formāta veikala plauktā Rīgā, K. Ulmaņa gatvē 88a 13. oktobrī izvietoja paši mazpulcēni no dažādām Latvijas vietām – uz vietas bija ieradušies arī mazpulcēni no Viesītes, kuri šogad ir vislielākās ražas audzētāji starp mazpulcēniem Latvijā – Ieva Donaseviča un Annija Liepiņa skolotājas Rudītes Feldmanes vadībā. Tieši Annija Liepiņa šogad nodeva vislielāko sīpolu daudzumu visā Latvijā. Kopumā biedrība „Latvijas Mazpulki” tirdzniecībā nodevuši 2,6 tonnas sarkano sīpolu. Latvijas Mazpulku audzētos sīpolus veikalos var atpazīt pēc īpaša noformējuma.

 

8.oktobrī Viesītes bibliotēku pirmo reizi apmeklēja bērnudārza “Zīlīte” bērni. Vispirms bibliotekāres mazajiem ciemiņiem pastāstīja par to, kas ir bibliotēka, kādi ir tās lietošanas noteikumi, iepazīstināja ar bērnu literatūru pašiem mazākajiem – bilžu grāmatām, jo bērniem ir jau 5 gadi un tie pavisam drīz sāks lasīt. Tā kā bibliotēkas pasākumi šogad aizrit Raiņa un Aspazijas zīmē, bērniem tika pastāstīts arī par dzejnieku Raini, kuram šogad apaļa jubileja, un viņa sarakstītajiem dzejoļiem bērniem, parādītas Raiņa bērnu dzejas grāmatiņas. Pasākuma noslēgumā bērni noskatījās multfilmu “Joka pēc alfabēts”, kā arī pēc Raiņa dzejoļa motīviem uzņemto “Mākonis un Mākonīte”.

 

 Un vēl

 

SIA “Viesītes komunālā pārvalde” piedāvā darbu: autovadītājam ar C kategorijas tiesībām.  Priekšrocība būs pretendentam, kuram ir arī  traktorista tiesības. Uz vakanci var pieteikties līdz 27.oktobrim Sīkāka informācija pa telefonu 25440203 vai 65234771.

 

 Viesītes novada pašvaldība piedāvā vēl vienu vakanci, aicinot darbā Viesītes muzeja „Sēlija” speciālistu, kura darba pienākumos būs Tūrisma informācijas punkta vadīšana, Amatniecības centra vadīšana, darbs ar sabiedrību un apmeklētājiem. Prasības kandidātiem: humanitārā izglītība, svešvalodu (angļu, krievu) zināšanas, datorprasmes, vēlama atbilstoša darba pieredze. Pieteikumu un CV iesniegt līdz 26.oktobrim Viesītes novada pašvaldības kancelejā. Tālrunis uzziņām 27071996 vai 65245179.

 

Viesītes novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciākliste Laura Liepiņa

Atstājiet komentāru