2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 19.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 19.oktobrī

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 – 19.00

 

15. un 16. septembris bija īpaša diena, jo šajā laikā divas Pļaviņu novada seniores bija uzaicinātas apmeklēt Eiropas Parlamentu Briselē. Ierosinājums uzaicināt Pļaviņu novada seniorus uz Briseli pirms kāda laika izskanēja vienā no Pļaviņu tautskolas nodarbībām, kad tajā viesojās Eiropas Parlamenta deputāte no Latvijas Inese Vaidere. To izteica Biruta Irēna Osīte, un prieks, ka Vaideres kundze neaizmirsa par mums. Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde uzrunāja pilsētas un aktīvākos seniorus no katra pagasta. Šoreiz braucienā devās Aiviekstes un Vietalvas pagastu pārstāves –Anna Jukša un Biruta Irēna Osīte. Pirmajā dienā viņas iepazinās ar Eiropas Parlamenta darba specifiku, apskatīja plenārsēžu zāli. Tikās arī ar Inesi Vaideri, kura šogad uzņēma jau ceturto grupu no Latvijas. Šoreiz tie bija 22 cilvēki – gan jaunieši, gan seniori. Visi sabiedriski aktīvi cilvēki. Otrajā dienā pļaviņietes apmeklēja vienu no Eiropas skaistākajām pilsētām Brigi.

 

Svētdien Pļaviņu slēpošanas trasē "Jaujās" notikušajā ikgadējā Slēpotāju krosā uzvaras elites grupā svinēja daugavpilietis Ronalds Krams, kurš bija ātrākais 5km distancē vīriešiem, un vecpiebalgiete Inga Paškovska, kura palika nepārspēta 3km sievietēm. Visās grupās kopā startēja 166 dalībnieki, kas pārstāvēja ļoti daudzas Latvijas vietas, galvenokārt, Vidzemi un Latgali. Neierasta situācija bija vērojama elites grupā, kur sievietes bija ne tikai vairāk nekā vīriešu dalībnieki, bet vīru skaitu pārsniedza pat divas ar pusi reizes. Bez slēpotājiem startēja arī daži vieglatlēti un orientieristi, kā arī tāpat prieka pēc ikdienā skrienošie. Dalībnieki trasē devās pa vienam ar 30 sekunžu intervālu, kā tas ir intervāla startos distanču slēpošanā.

 

Sestdien, 10. oktobrī saulainā rudens dienā Rīteros notika pirmās sacensības orientēšanās sportā. Iespēja sevi bija pierādīt gan ģimeņu un iesācēju klasē un, protams, meistarklasē. Īpaši prieks par mazajiem dalībniekiem, kuriem tā bija pirmā iepazīšanās ar šo aizraujošo sporta veidu. Iepazīt Rīterus un atrast 14 kontrolpunktus, devās 44 gan mazi, gan lieli orientēšanās sporta entuziasti. Labā ziņa – finišu sasniedza arī tikpat liels skaits sportistu. Dalībnieki par piedalīšanos saņēma pateicības un diplomus, tāpat nelielas veicināšanas balvas. Sacensības tika noslēgtas ēdot kilnģeri , dzerot tēju un ābolu sulu.

 

 Un vēl

 

 10. oktobrī visā pasaulē notiek Pasaules skvoša diena, kuras ietvaros sporta biedrība “Juči” popularizējot šo sporta veidu rīkoja skvoša turnīru un citas aktivitātes. Turnīra dalībnieki tika sadalīti 3 grupās – 1 vīriešu un 2 sieviešu grupas. Spēles izvērsās ļoti spraigas, jo grupu uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams skaitīt uzvarētos un zaudētos geimus. Vīriešu konkurencē par uzvarētāju kļuva Aigars Esiņš, 2. vieta Aigaram Pallo, 3. vieta Rūdim Ruciņam – Vējiņam. Sieviešu konkurencē 1. vieta- Annai Esiņai, 2. vieta Lana Gasperovičai, 3. vieta Ritai Zvirbulei. Skvoša spēles tehnikas konkursā vislabāk veicās Nikolai Garsperovičai un Leonam Fetkuļinam. Sacensību noslēgumā sekoja saviesīgs pasākums un uzvarētāju apbalvošana, ar Pļaviņu novada domes diplomiem.

 

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru