2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 20.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 20.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Viesītes novada pašvaldības administrācijas ēkā darbu uzsācis Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs. Šajā centrā, tāpat kā līdz šim, tiek sniegta informācija un pieņemti iesniegumi saistībā ar Viesītes novada pašvaldības darbu un papildus tam, iedzīvotājiem ir iespēja saņemt konsultācijas par  Uzņēmuma reģistra, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Nodarbinātības valsts aģentūras, Valsts ieņēmumu dienesta, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Valsts zemes dienesta e-pakalpojumiem, izmantojot šo iestāžu mājaslapas un portālu latvija.lv.

 

Mūžs ziedots Darbam – tā ir tēma otrajām Lūgšanu Brokastīm, ko rīko Viduslatgales pārnovadu fonds sadarbībā ar Aglonas, Līvānu, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novadiem. Šogad Lūgšanu Brokastis notiks 30. oktobrī plkst. 11.00 Līvānu novada Kultūras centrā, aicināto viesu vidū ir uzņēmēji, pašvaldību un iestāžu vadītāji, izglītības, mākslas, kultūras, sporta, nevalstiskā sektora un garīgo konfesiju pārstāvji. Šāds pasākums notiek lai dotu iespēju dažādiem sabiedrības pārstāvjiem sanākt kopā un runāt par to, kas svarīgs, lūgt Dieva svētību darbiem, veidot garīgu kopību un saticību.

 

Noslēdzās fotokonkursa „Līvāni – manu sajūtu pilsēta” otrās kārtas darbu iesniegšana. Kopumā tika saņemtas 82 fotogrāfijas, kuras bija uzņēmuši 14 autori. Arī šoreiz konkursa komisija no visiem darbiem izraudzījās 20 fotogrāfijas, kas turpmāk tiks izmantotas Līvānu novada publicitātes vajadzībām, slēdzot vienošanos ar to autoriem. Par šīs kārtas uzvarētāju tika atzīts Jānis Magdaļenoks.

 

Un vēl

 

Daugavpils Vienības nama koncertzālē 6. un 7.novembrī notiks otrais Latvijas Orķestru asociācijas festivāls. Plānots, ka festivālā kopā piedalīsies apmēram 600 dalībnieku no 17 jauniešu simfoniskajiem un kamerorķestriem. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt jauniešu orķestrus no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem, kā arī vieskolektīvus no Igaunijas. Festivāla koncertos skanēs latviešu un pasaules klasiskā mūzika, latviešu tautas dziesmu apdares un mūsdienu komponistu oriģinālmūzika. Pirmais šāds festivāls notika 2013.gadā Rēzeknes koncertzālē - Latgales vēstniecībā "GORS". Patlaban Latvijas Orķestru asociācijā ir apvienojušies 27 orķestri no visas Latvijas, tajā skaitā 10 simfoniskie orķestri, 15 kamerorķestri un divi stīgu orķestri.

Atstājiet komentāru