2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 23.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 23.oktobrī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Mūžs ziedots Darbam – tā ir tēma otrajām Lūgšanu Brokastīm, ko rīko Viduslatgales pārnovadu fonds sadarbībā ar Aglonas, Līvānu, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novadiem. Šogad Lūgšanu Brokastis notiks 30. oktobrī plkst. 11.00 Līvānu novada Kultūras centrā, aicināto viesu vidū ir uzņēmēji, pašvaldību un iestāžu vadītāji, izglītības, mākslas, kultūras, sporta, nevalstiskā sektora un garīgo konfesiju pārstāvji. Šāds pasākums notiek lai dotu iespēju dažādiem sabiedrības pārstāvjiem sanākt kopā un runāt par to, kas svarīgs, lūgt Dieva svētību darbiem, veidot garīgu kopību un saticību. Pasākuma laikā savāktie ziedojumi tiks izlietoti, lai pateiktos visu piecu novadu krietnajiem cilvēkiem, kas savu mūžu ir veltījuši Darbam.

20. oktobrī, Eiropas Savienības mājā apbalvoja tiešsaistes Prezidentūras testa uzvarētājus. Lai pārbaudītu Latvijas iedzīvotāju zināšanas par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē rezultātiem, kā arī prezidentūras laikā notikušajiem pasākumiem, 9. oktobrī tiešsaistē tika rīkots Prezidentūras tests. Tajā piedalījās gandrīz tūkstots 400 dalībnieku no visas Latvijas. 20. oktobrī skolēnu zināšanas klātienē pārbaudīja žūrija, ar dažādiem jautājumiem pārliecinoties, kuri skolēni ir viszinošākie. 7. - 9.klašu grupā par zinošāko atzīts arī Dāvids Rubens no Līvānu novada Rudzātu vidusskolas.

Turpinām ziņas

Līvānu Bērnu un jauniešu centra pulciņa ”Uzņēmējdarbības spēju attīstīšana” dalībnieki – Līvānu 1. vidusskolas 7.b un 11. klases skolēni 20. oktobra pēcpusdienā apmeklēja SIA “Līvānu kūdras fabrika” uzņēmumu, lai iepazītos ar kūdras ieguves  tehnoloģiju, uzzinātu, kā veiksmīgi vadīt biznesu. SIA “Līvānu kūdras fabrika” valdes priekšsēdētājs Pēteris Romanovskis iepazīstināja skolēnus ar to, kā cehā nonāk gatavā kūdra, kā to fasē un transportē ne tikai uz Eiropas valstīm, bet arī uz Ķīnu, Kanādu, Kolumbiju un citām valstīm.

Latgales Kultūrvēstures muzejs un Latgales mākslinieku kopa 20.gadu pēc kārtas aicina Latgales profesionālos, aktīvi strādājošos un studējošos jaunos māksliniekus piedalīties tradicionālajā mākslas izstādē „RUDENS 2015”. Līdz 11. novembrim Latgales Kultūrvēstures muzejā jāiesniedz pēdējā gada laikā tapušie tēlotājas mākslas darbi, iepriekš darbu iesniegšanu piesakot pa tālruni 64622464. Iesniegtos mākslas darbus eksponēšanai izvērtēs žūrija. Savukārt pēc izstādes, pateicoties Rēzeknes pilsētas domes atbalstam, vairāki žūrijas ieteiktie darbi tiks iepirkti muzeja krājumā, kas katru gadu papildina mūsdienu Latgales mākslas kolekciju. Latgales mākslinieku darbu izstādes „RUDENS 2015” atklāšana Latgales Kultūrvēstures muzejā tradicionāli notiks īsi pirms Latvijas dzimšanas dienas – 17. novembrī plkst. 14:00!

Un vēl

Nepaspēja vēl apklust Līvānu vieglatlētikas kluba panākumu fanfaras seriālā “Skrien Latvija”, kā jaunu panākumu un jaunu ierakstu Līvānu novada vieglatlētikā sasniedza divi Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi, atlases sacensībās izcīnot tiesības pārstāvēt Latviju 2016. gada skolēnu Pasaules čempionātā krosā Budapeštā Ungārijā. Atlases sacensības šoreiz norisinājās 15. oktobrī Jēkabpilī. Šoreiz Līvāni varēja pieteikt tikai divus skrējējus: Simonu Alisi Salmiņu un Vadimu Martinovu, diemžēl vēl viena spēcīga skrējēja Santa Kokina pēc veiksmīgā skrējiena Siguldā saslima. Jaunietēm šoreiz bija jāveic 3,4 km gara distance, bet jauniešiem 5,1 km . Simona Alise Salmiņa starp 35 sacensībās startējošajām jaunietēm ierindojama favorītu statusā. Simonai 4. vieta ar rezultātu 13,48 minūtes. Jauniešiem 29 dalībnieku konkurencē par pārsteigumu ne tikai sev, bet arī trenerim parūpējās Vadims Martinovs, kurš droši un pārliecinoši skrēja, tikai distances beigās zaudēja 2. pozīciju, ierindojoties 3. vietā ar rezultātu 19,32 minūtes. 

Atstājiet komentāru