2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 26.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 26.oktobrī

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Piektdien, 23. oktobrī, projekta “Kamermūzikas dienas Pļaviņās” ietvaros, izskanēja koncerts “Muzicē bērni!”. Koncertprogrammu vadīja operdziedātāja Evita Zālīte. Lielai daļai jauno mākslinieku šī bija pirmā uzstāšanās tik plašai auditorijai. Domāju, ka skolas audzēkņu vecāki, skolotāji, koncerta dalībnieki un klausītāji var būt patiesi gandarīti. Ar populāriem un visiem labi atpazīstamiem skaņdarbu aranžējumiem patīkami visus pārsteidza uzaicinātie viesi - Kokneses mūzikas skolas akordeonistu orķestris. Kamermūzikas dienu noslēgumā 31. oktobrī plkst. 17.00 apvienība “Kameransamblis.lv” aicina uz koncertprogrammu “Satikšanās trijatā”.

20. oktobrī bērnu centrā „Pepija” tika sveikta 35 tūkstošā apmeklētāja. Šajā reizē tā bija Keita Aizporiete no 5.b klases. Paldies bērniem par aktīvo darbošanos, ieinteresētību un jaukajām emocijām.

25. oktobrī Pļaviņās notika šogad trešais, bet pavisam 212. Pļaviņu pilsētas ceļojošā kausa izcīņas turnīrs šahā. Sacensības Pļaviņās ir iecienījuši šahisti no dažādiem Latvijas novadiem, jo uz turnīru ieradās 20 dalībnieki no Pļaviņām, Vietalvas, Kokneses, Aizkraukles, Skrīveriem, Jēkabpils, Madonas, Cēsīm, Limbažiem, Siguldas, Valles, Daugavpils un Rīgas. Cīņas par godalgotajām vietām bija sīvas līdz pat pēdējai kārtai, par ko liecina gala rezultātā izcīnītie punkti: 1.vieta Uldim Melderim no Pļaviņām, 2.vieta Ivo Saksim no Limbažiem, bet trešā Jānim Birģelism no Siguldas. Ar pārējo dalībnieku rezultātiem var iepazīties Pļaviņu novada mājaslapā.

Un vēl

 

Pļaviņu pašvaldības portāla www.plavinunovads.lv statistikas dati konstatēti aptuveni nedēļu ilgā periodā. Mājas lapu brīvdienās skata 200 - 300 unikālu interesentu. Darba dienās katru dienu unikālo skatījumu skaits svārstās robežās no 500 - 700. Pirmās nedēļas šķērsgriezumā, kopš tiek fiksēta mājas lapas statistika, tie, kas atgriežas mājas lapā 2, 3, 4 utt. reizes ir 60%, bet tie, kuri ir no jauna, unikāli interesenti, ir 40%. Vairāk kā 50% no visiem mājas lapas apmeklētājiem to skata Google Chrome pārlūkprogrammā. Operētājsistēmu vidū, protams, vispopulārākā ir Windows, no Android operētājsistēmām to skatījuši gandrīz 10% apmeklētāju. Pļaviņu novada domes administrācija skatījusi mājas lapu kopumā mazliet vairāk kā 5% apmērā. No bibliotēkām mājas lapas kopējo skatījumu skaits sasniedz gandrīz 3%. Tie, kas izmanto SIA „Latvijas mobilais telefons” pakalpojumus lapu skatījumu skaits sastāda gandrīz 9% kopējā apjoma, savukārt līderis ir SIA „Lattelecom”, mājas lietotāju skatījumi, kas ir aptuveni 35% apjomā. Par Pļaviņu novada domes mājas lapu lielākā interese bijusi no tādām pilsētām kā Daugavpils, Ogres, Jūrmalas, Jelgavas, Jēkabpils un Rīgas. Tie, kas skatījuši mājas lapu ne no Latvijas Republikas tīmeklī adresētiem datoriem, nepārsniedz 5% no kopējā skatījumu skaita. Līdz šim mājas lapu apskatījuši 2444 cilvēku vai, precīzāk, tā skatīta no 2444 dažādām ierīcēm, kas veidojuši 6150 sesijas jeb mājas lapas izmantošanas reizes. Vidējās sesijas garums, ko mājas lapas interesents pavada, apskatot www.plavinunovads.lv, ir gandrīz 5 minūtes.

 

 Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru