2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 27.oktobrī

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 27.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Šodien Riebiņos sākās un līdz 30.oktobrim norisināsies mākslinieku plenērs "Māksla vieno". Plenēra mērķis ir iepazīstināt novada iedzīvotājus ar profesionālo mākslu, popularizēt glezniecību Riebiņu novadā, attēlojot Riebiņu novadu mākslas darbos, kā arī turpināt aizsāktās plenēra tradīcijas, veicināt komunikāciju starp mākslas baudītājiem un radītājiem, kā arī veicināt pieredzes apmaiņu. Mākslinieku plenēru Riebiņos rīko "Riebiņu novada attīstības biedrība" sadarbībā ar Riebiņu novada domi un kultūras centru.

23. oktobrī Salas novada 8. klases komanda “Ekstra” pārstāvēja skolu Iekšlietu ministrijas rīkotajā konkursā par drošību “Esi drošs - neesi pārdrošs”. Konkurss sastāv no 3 kārtām. Pirmajā neklātienes kārtā elektroniski bija jāiesūta atbildes uz 26 jautājumiem par dažāda veida drošību. No 156 komandām, kuras bija iesūtījušās pieteikumus, 109 bija izturējušas 1. kārtu un 21 labāko komandu organizatori izvirzīja dalībai 2. klātienes kārtā, kura notika Iekšlietu ministrijas konferenču zālē. Arī Salas novada komanda šo atlasi izturēja un ļoti veiksmīgi startēja, pusfinālā. Konkursa fināls notiks novembra sākumā un salas komanda centīsimies aizstāvēt savas skolas godu, cik vien labi spēs. Komandā startēja Dāniels Stivriņš, Matīss Pūdāns, Edgars Mukāns, Samanta Veļkile, Kristiāns Čeriņš.

21. oktobrī, realizējot projektu ‘’Zivju resursu pavairošana un atražošana Viesītes novada Viesītes ezerā”, kuru finansē Lauku atbalsta dienests , Zivju fonds un Viesītes novada pašvaldība , Viesītes ezerā tika ielaisti 2 tūkstoši 500 līdaku mazuļi. Lai nodrošinātu līdzsvarotu un ilgtspējīgu Viesītes ezera zivju resursu attīstību, Viesītes novada pašvaldība ik gadus veic zivju resursu papildināšanu. Tā 2012. gadā sadarbībā ar biedrību ‘’Vārava”, ezerā tika ielaisti 20 tūkstoši zandartu, 2013. gadā  -3 tūkstoši divgadīgo līņu un 2014. gadā – 6 tūkstoši līņu. Zivju mazuļi tika iegādāti no zivju audzētavas SIA „Oskars.”

 

Un vēl

 

Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skola aicina piedalīties Līvānu novada skolu skolēnus un pirmsskolas audzēkņus vizuālās un lietišķās mākslas konkursā “Baltu ceļu Ziemassvētku brīnumam…”. Šī gada konkursa tēma ir – “Ziemassvētku rotājums- eglīšu bumba”! Arī šogad tiks gaidīti darbi, kas visus pārsteidz un iepriecina! Visi konkursa darbi tiks izstādīti Graubiņa Līvānu mūzikas un mākslas skolas izstāžu namā. Konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks 2015. gada 18. decembrī konkursa darbu izstādes atklāšanā.

Atstājiet komentāru