2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 28.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 28.oktobrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Preiļu novada dome informē, ka pašreiz notiek Preiļu novada Teritorijas plānojuma pirmās redakcijas izstrāde. Aicināta ikviena ar Preiļu novadu saistīta juridiska vai fiziska persona – iedzīvotāji, nekustamā īpašuma īpašnieki, novadā strādājošie uzņēmumi, novadā strādājošo uzņēmumu pārstāvji, kaimiņu pašvaldības, institūciju pārstāvji, nevalstiskās organizācijas u.c. iesniegt savus priekšlikumus Preiļu novada Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu un Grafiskās daļas izstrādei rakstiski, iesniedzot tos Preiļu novada domē vai Preiļu novada pagastu pārvaldēs līdz 27. novembrim. Preiļu novada Teritorijas plānojumu paredzēts izstrādāt 15 gadu laika periodam.

  1.  

Oktobrī Preiļu pilsētā pabeigti devītās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas renovācijas darbi. Ēka ir nosiltināta, un veikti vairāki citi uzlabojumi, lai paaugstinātu tās energoefektivitāti. Kopējās attiecināmās būvdarbu izmaksas sastāda 306 tūkstoši 280 eiro. Mājas renovācijai izmantoti Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi, un 50% no projekta izmaksām sedz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Lai veiktu siltināšanas un renovācijas darbus, mājas iedzīvotāji saņēmuši SWED bankas aizdevumu uz desmit gadiem. Ēkas renovācijas darbus veica SIA „Preiļu celtnieks” speciālisti. Projektā ir veikti kompleksi pasākumi siltuma zudumu samazināšanai, tāpat arī mājas vizuālā izskata uzlabošanai – visu ārsienu, tajā skaitā cokola un fasādes siltināšana, logu nomaiņa kāpņu telpās un dzīvokļos, ārdurvju nomaiņa, pagraba un bēniņu pārseguma siltināšana, jumta renovācija, fasādes krāsošana un apkures sistēmas nomaiņa.

Turpinām ziņas

Preiļu novada Sociālā dienesta Dienas centrā turpinās darbs ar atbalsta grupām psihologa un sociālā darbinieka vadībā: otrdienās plkst. 10.00 - klientiem ar atkarības problēmām, ceturtdienās plkst. 10.00 – atbalsta grupa māmiņām “Pašapziņas un komunikācijas prasmju veidošana”. Pieteikšanās pie Sociālā dienesta sociālajiem darbiniekiem. Tālrunis uzziņām - 65323200.

PAKAC jaunais projekts “Skaļāks vakars” reizi mēnesī piedāvā piektdienas vakaru pavadīt nedaudz skaļāk, nekā ierasts. Kā otrie jaunā projekta „Skaļāks vakars” viesi būs grupa „The Wierd Wednesdays” – tā ir četru muzikālu un talantīgu Rēzeknes jauniešu grupa, kas tik tikko nosvinējusi divu gadu dzimšanas dienu. Pēc koncerta turpināsies Ballīte ar DJ Ervin Main, Ribeiro un Mr Happy. Ieeja pasākumā par ziedojumu.

30. oktobrī plkst. 22 Līčos iedzīvotāji aicināti uz pasākumu “Helovīnu disko 30+”. Pasākumā norisināsies dažādi konkursi un loterija, tāpat tiks piešķirtas īpašas balvas apmeklētājiem, kas būs ieradušies ar Helovīna aksesuāriem. Par jautrību gādās DJ Mart INC. Ieeja pasākumā 2 EUR, kas būs arī loterijas biļete.

Un vēl

31. oktobrī plkst. 12.00 Preiļu Galvenajā bibliotēkāiedzīvotāji aicināti uz Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātra “SLIEKSNIS” uzvedumu “bibliotēkas stāstiņi”. Režisore Daiga Bētere iestudējumu veidojusi pēc Ivetas Krūmiņas stāstu motīviem no grāmatas “Kaut ko labu!”. Šis iestudējums ir eksperiments gan aktieriem, gan skatītājiem. Aktieri iejūtas bibliotēku darbinieku un lasītāju lomās, bet skatītāji kopā ar viņiem atrodas spēles laukumā un līdzdarbojas izrādē. Izrādes uzveduma turpinājumā prezentēsim arī Preiļu Galvenās bibliotēkas izdevumu “Stāsti iz bibliotekāru dzīves”. Ieeja – bez maksas.

Preiļu novada ziņas sagatavoja pašvaldības mājas lapas satura redaktore Jolanta Upeniece

Atstājiet komentāru