2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 6.novembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 6.novembrī

Līvānu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Līvānu novada dome posmā no Dubnas ietekas Daugavā līdz pilsētas robežai ielaidusi līdaku mazuļus. Pašvaldība pateicas inspektoriem Uldim Mališevam un Andrim Kundziņam par izrādīto  entuziasmu un ieguldīto darbu zvejas resursu kontrolē un pavairošanā, jo tas nav viegls darbs. Agrie rīti un vēlās vakara stundas, kas tiek pavadītas uz upēm un ezeriem, tas ir liels ieguldījums Līvānu novada dabas vērtību un resursu saglabāšanā. Pašvaldība plāno šo iniciatīvu turpināt un papildināt zivju resursus arī citās ūdens tilpēs.

 

Skolēnu brīvdienās Jersikas pamatskolas skolas deju kolektīva „Mazie Jersikieši” dejotāji, izmantojot dziesmu un deju svētku dalībniekiem piešķirtās atlaides, ar Tallink līnijas kuģi „Isabella” devās braucienā  uz Stokholmu. Dejotāju skaitu kuplināja arī viņu brāļi, māsas un vecāki. Brauciena laikā uz kuģa bērni skatījās izklaides programmu „Tīņi tīņiem”, dejoja un dziedāja karaoke. Gandrīz visi ar kuģi brauca pirmo reizi mūžā un ar lielu interesi izbaudīja dzīvi uz tā. Stokholma viņus sagaidīja ar siltu un pasakaini saulainu laiku. Skolēni apmeklēja Vasa muzeju, iejutās Astrīdas Lingrēnas pasaku valstībā un nedaudz paklejoja pa Stokholmas ielām, kuras pārsteidza ar sakārtotību, daudzajiem apstādījumiem un augsto kultūras līmeni.

 

1. novembrī jautri, spocīgi un interesanti tika pavadīta bērnu pēcpusdiena „Helovīns” Jersikas tautas namā, kurā ieradās bērni tērpti maskās. Pirmais mūsu uzdevums bija izgreznot telpu, lai būtu spocīga atmosfēra. Tādēļ katrs bērns izgreba savu ķirbi. Nākamā aktivitāte bija bumbas mešana mērķī – ķirbī. Kurš precīzāk to izdara, tam pārsteiguma balviņas. Notika rotaļās, bērni dziedāja dziesmas un skatījās spocīgas multfilmas. Kā arī izjokojām viens otru.

 

Un vēl

 

Līvānu novada dome privātmāju un mazdārziņu īpašniekiem atgādina, ka ugunskuru dedzināšana pilsētas teritorijā ir pieļaujama tika saskaņojot ar kaimiņiem un saskaņā ar Ugunsdrošības noteikumiem, ja tas nekaitē cilvēka veselībai un neapdraud īpašumu drošību. Pašvaldība atgādina, ka dedzināšana ir viens no nozīmīgiem gaisa piesārņojuma avotiem, turklāt tas kaitē ne vien pašu dedzinātāju, bet visu apkārtējo iedzīvotāju veselībai.

 

Līvānu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru nodaļa

Atstājiet komentāru