2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 10.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 10.novembrī

Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Šodien Preiļos norisinās Lāčplēša dienai veltīts gājiens, godinot Latvijas brīvības cīnītājus! Lāpu gājiens Preiļos notiek no piemiņas akmens represētājiem. Pirms gājiena pasākuma dalībniekus uzrunās Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda, pēc kā sekos gājiens līdz ugunskura vietai Paulāna ielā 4. Pie ugunskura gājiena noslēgumā visi varēs baudīt karstu tēju, klausīsties uzrunas un sadziedāt kopā ar Preiļu novada kultūras centra vīru vokālo ansambli.

13. novembrī pulksten septiņos vakarā Aizkalnes Tautas namā norisināsies Latvijas Republikas gadadienai veltīts pasākums “Vai Tu zini, kas ir Latvija?”. Programmā: Aizkalnes pagasta nomināciju "Gada cilvēks 2015" pasniegšana un Aizkalnes pašdarbnieku koncerts. Savukārt 17. novembrī pulksten vienos dienā valsts svētku koncerti izskanēs Pelēču Kultūras namā un Saunas Tautas namā.

18. novembrī svētku aktivitātes norisināsies Preiļu pilsētā. Pulksten trijos dienā Preiļu Romas katoļu draudzes baznīcā noritēs Latvijas Valsts neatkarības proklamēšanas gadadienai un Preiļu novada dibināšanas 15. gadskārtai veltīts aizlūgums par Latvijas Valsti un Preiļu novadu. No plkst. 16.00 - 17.00 Preiļos, laukumā Raiņa bulvārī 19, Preiļu novada kultūras centrs aicina piedalīties akcijā ,,Kopīgi iedegsim svecīšu liesmas Latvju spēka zīmēs”. Bet pulksten piecos pēcpusdienā Preiļu kultūras namā norisināsies Latvijas Valsts neatkarības proklamēšanas gadadienai un Preiļu novada dibināšanas 15. gadskārtai veltīts svinīgs sarīkojums ,,Zinu, zinu tēva sētu, nevajaga rādītāja”. Programmā: Preiļu novada domes Atzinības rakstu pasniegšana, Preiļu novada pagastu stāsti, Preiļu novada tautas mākslas kolektīvu koncerts, kā arī svētku torte visiem.

Turpinām ziņas

No 9. līdz 20. novembrim Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejs apmeklētājiem piedāvā īpašu programmu: Senbaltu zīmēs un rakstos izvēlēties savējās un atrast tās tautas daiļamata meistares Albīnes Ancānes darbos izstādē “Sīki raksti, smalki diegi, daiļa pati rakstītāja”. Izstāde skatāma ekspozīciju zālē Raiņa bulvārī 28.

Muzeja izglītojošo programmu “Mans sarkanbaltsarkanais” būs iespēja apgūt sociālajās zinībās 1., 4. un 8. klasei. 1 klases skolēni gūs priekšstatu par valsts svētkiem rudenī – Lāčplēša dienu un valsts dzimšanas dienu. Mācīsies gatavoties svētkiem, izgatavojot miniatūru Latvijas karodziņu, ko izmantot svētkos. Ar 4. klases skolēniem tiks runāts par Latviju, valsts svētkiem, simboliku. Latvijas karogu un tā vēsturi. Latgales karogu. Kopīgi darinās pērļotas karoga lentītes. Ar 8. klasi darbosies gan teorētiski, skaidrojot, kas ir Eiropas Savienība, gan praktiski – izgatavojot reklāmpriekšmetu “Latvija – Eiropas Savienībā”. Iepriekšēja pieteikšanās pie Silvijas Ivanovskas pa telefonu 26742058.

Svētku nedēļā Preiļos ir iespēja baudīt un rast iedvesmu Jāzepam Pīgoznim veltītā plenēra dalībnieku darbu izstādē Preiļu kultūras nama izstāžu zālē Raiņa bulvārī 28.

Savukārt īpašs piedāvājums ir 1. – 9. klašu skolēniem un mākslas skolu audzēkņiem - Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejs piedāvā izspēlēt izglītojošo spēli “Mākslas lietpratējs”. Tās mērķis ir iepazīstināt bērnus un jauniešus ar mākslas darbiem saistot tos ar fiziku, ķīmiju, bioloģiju un vizuālo mākslu. Iepriekšējā pieteikšanās pie Sanitas Savickas pa telefonu 29967331.

Un vēl

14. novembrī pulksten sešos vakarā Preiļu novada kultūras centrs aicina dāmas un kungus apmeklēt atpūtas vakaru “Vēl ir laiks”. Programmā – dziesminieces, dzejnieces, mākslinieces Ainas Božas koncertprogramma, dāmu un kungu kluba dibināšanas procedūra un deju mūzika latviešu 70. – 80. gadu ritmos. Ieeja pasākumā – 5 eiro, savukārt pārim – dāma+kungs – 8 eiro. Līdzi jāņem labs garastāvoklis un groziņš.

Atstājiet komentāru