2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 13.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 13.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Šonedēļ Dignājas pamatskolā norit Patriotisma nedēļa. Tās laikā Lāčplēša dienā, ciemos bija  uzaicināts Jēkabpils 56. Zemessardzes kājnieku bataljona kapteiņleitnants, 1. rotas komandieris Guntars Rožlapa, kurš skolēniem stāstīja par Zemessardzi, Jaunsardzi un to, kāpēc ir vērts kļūt par jaunsargu, kā arī to, kādām īpašībām jāpiemīt un kādas zināšanas jāapgūst, lai kļūtu par jaunsargu, zemessargu vai dienētu Nacionālajos Bruņotajos spēkos.

 

Biedrība “Lauku partnerība Sēlija” rīko konferenci “Lauki – vide, kur vērts dzīvot visām paaudzēm”. Tā norisināsies 25.novembrī Jēkabpils un Krustpils novada administrācijas ēkā. Konferecē piedalīsies Jēkabpils novada pārstāvji, kā arī viesi no Rīgas un Lietuvas. Konferences laikā tiks sniegta gan speciālistu, gan projekta īstenotāju sagatavotā informācija, notiks prezentācijas. Ar konferences programmu var iepazīties portālā Radio1.lv.

 

Turpinām ziņas

 

11. novembrī Līvānu 1.vidusskolas Laimiņas skolā pulcējās Dienvidlatgales novada labākie stāstnieki , kas savu stāstnieka talantu, izteiksmes patiesīgumu un personības šarmu apliecināja konkursa “Teci, teci, valodiņa! ” pusfinālā. Konkursā piedalījās jaunie stāstnieki no  Dravniekiem, Riebiņiem, Vārkavas, Galēniem, Sīļukalna , Aglonas, Rožupes, Jersikas un  Līvāniem. Konkursa mērķis ir stāstīšanas tradīciju atjaunošana, uzturēšana un attīstīšana, aktīvi līdzdarbojoties mūsdienu tautas mutvārdu kultūrā. Uz finālu Rīgā, kas notiks 5. decembrī Rīgas Latviešu biedrībā, no Līvāniem dosies dosies Mareks Nečajevs, Rainers Tomass Urujevs un Normunds Ločmelis.

12.novembrī Cēsīs  Vidzemes koncertzālē notika Draudzīgā aicinājuma fonda konkursa skolu reitings 2015 balvu pasniegšanas ceremonija. Nominācijā: “specializētās vidējās izglītības iestādes”  vakara vidusskolu grupā par labāko atzīta Līvānu novada Vakara vidusskola, kura saņēma Mazo Pūci, grāmatu un diplomu.

Un vēl

Viesītes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt priekšlikumus par  nekustamo īpašumu  Viesītē  Kalķu ielā 10 un Kaļķu ielā 8, kas atrodas līdzās Viesītes vidusskolas sporta laukumam, , izmantošanu. Idejas iedzīvotājiem jāiesniedz domē rakstot vai zvanot pašvaldībai, vai arī iesniedzot personīgi Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā.

Atstājiet komentāru