2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 16.novembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 16.novembrī

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Pļaviņu apvienības "Daugavas rīts" seniori 12. novembrī rīkoja kārtējo tikšanos. Uz to bija uzaicināta arī Pļaviņu novada domes juriste Ilga Visocka, kas prezentēja nevalstisko organizāciju un iedzīvotāju grupu iespējas piedalīties projektos. Tāpat arī seniori saņēma CSDD akcijā atstarojošās vestes vakara pastaigām. Koncertu sniedza Krustpils kultūras nama krievu vokālais ansamblis "Bariņa". Tajā skanēja gan krievu tautas dziesmas, gan liriskas dziesmas, kas mijās ar mīlestības vārsmu lasījumu, gan Raimonda Paula dziesmas. Noslēgumā Galiņu ģimene sanākušos iepriecināja ar patriotisko dzeju par Latviju. Senioriem ir iecere šajā mēnesī ar Pļaviņu novada domes atbalstu apmeklēt arī teātra izrādi "Kabarē" Rīgā.

Novembra sākumā Pļaviņu novada bibliotēka sveica tūkstošo lasītāju 2015. gadā - Valentīnu Medni, kura nesen atgriezusies uz dzīvi savā dzimtajā pilsētā Pļaviņās, tāpēc uztvēra šo ziņu kā īpaši patīkamu pārsteigumu un saviļņojošu notikumu. Uz bibliotēku Valentīna atnāca, lai izvēlētos grāmatu lasīšanai un piedzīvoja patīkamu pārsteigumu, kļūstot par tūkstošo lasītāju šajā gadā.

Šogad ,11. novembrī, Lāčplēša dienā, svinīgo solījumu deva un tika uzņemti Jaunsardzes rindās sešpadsmit jaunsargi. Kā katru gadu jaunsargi devās arī lāpu gājienā uz Pirmā pasaules karā kritušo karavīru kapiem, godinot kritušo karavīru piemiņu. Savukārt 18. novembrī Pļaviņu novada jaunsargiem būs iespēja braukt mācību ekskursijā uz Rīgu, lai noskatītos Nacionālo bruņoto spēku parādi. Jaunsardzē darbojas Pļaviņu novada ģimnāzijas audzēkņi, sākot no desmit gadu vecuma un turpinot līdz divdesmit vienam gadam; apgūstot jaunsardzes programmu.

Pļaviņu novada biatlona bāzē “Jankas” notika Aizkraukles novada sporta skolas atklātās sacensības biatlonā A, B, C, D grupu sportistiem, ko rīkoja sadarbībā ar Pļaviņu novada domi. Par to, ka šī sporta bāze kļūst aizvien iecienītāka, liecina dalībnieku skaits — sacensībām bija pieteikušies 152 jaunie biatlonisti! Savus audzēkņus uz sacensībām bija atvedis arī bijušais Latvijas biatlonists un distanču slēpotājs Oļegs Maļuhins, kurš strādā par biatlona treneri Madonā. Viņš atzina, ka “Janku” trase ir viena no labākajām Latvijā ar teicamu šautuvi — tajā ir viss, lai pilnvērtīgi trenētos un rīkotu sacensības. Pietrūkst vien apļa rolleriem. Sacensībās vairāki Pļaviņu sportisti izcīnīja godalgotas vietas. Plašāk lasiet pašvaldības mājaslapā plavinas.lv.

Un vēl

Pagājušajā nedēļā atvērts pirmais „Maxima X” formāta veikals Pļaviņās, kura izveidē investēti 410 tūkstoši eiro. Veikals nodrošina 32 darbavietas vietējiem iedzīvotājiem. Savukārt tā platība ir 361 kvadrātmetrs. Iedzīvotājiem jaunajā veikalā ir iespēja izvēlēties uz vietas ceptas smalkmaizītes un grila produkciju, tāpat veikalā ir plaša pienu produktu izvēle, kā arī sveramie salāti. Tā kā šajā veikalā galvenie apmeklētāji ir vietējie Pļaviņu iedzīvotāji, veikalā ir izvietots arī speciāls iedzīvotāju sludinājumu dēlis, ko pircēji var izmantot saviem sludinājumiem.

Atstājiet komentāru