2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 17.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 17.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 18.00

Rīt pulksten trijos dienā Līvānu novada kultūras centrā notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadienai veltīts koncertuzvedums "Pie Daugavas".Svinīgajā pasākumā paredzēta Līvānu novada Atzinības rakstu pasniegšana, stipendiju fonda mecenātu godināšana un novada sakoptības konkursa "Topi skaistāks, mans novads" uzvarētāju apbalvošana. Pēc koncerta visiem pasākuma apmeklētājiem cienastā - Latvijas dzimšanas dienas torte. Ieeja pasākumā - par brīvu.Latviešu kora dziesmu un tautas deju koncertuzvedumā "Pie Daugavas" uzstāsies Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris "Aura" un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas deju ansamblis "Pērle".

Arī Viesītē rīt notiks svinīgs pasākums veltīts valsts svētkiem. Tas sākies pulksten vienos dienā Viesītes kultūras pilī. Svētku programmā - Viesītes novada pašvaldības apbalvojumu pasniegšana; onkursa „Baltās mājas” laureātu apbalvošana un svētku koncerts. Tajā uzstāsies mūziķis, dziesminieks Kārlis Kazāks, kā arī būs skatāma kvinteta „The Sparkling 5” koncertprogramma „Pārkāp slieksni!”

Preiļos rīt valsts svētku svinēšana sāksies pulksten trijos dienā ar aizlūgumu Romas katoļu draudzes baznīcā. Pēc tam pulksten četros pēcpusdienāPreiļu novada kultūras centrs aicina piedalīties akcijā ,,Kopīgi iedegsim svecīšu liesmas Latvju spēka zīmēs”. Bet pulksten piecos pēcpusdienā Preiļu kultūras namā notiks Latvijas Valsts neatkarības proklamēšanas gadadienai un Preiļu novada dibināšanas 15. gadskārtai veltīts svinīgs sarīkojums ,,Zinu, zinu tēva sētu, nevajaga rādītāja”. Programmā: Preiļu novada domes Atzinības rakstu pasniegšana, Preiļu novada pagastu stāsti, Preiļu novada tautas mākslas kolektīvu koncerts, svētku torte.

Un vēl

Valdība šodien apstiprināja dabas lieguma "Eglone" individuālos aizsardzības un izmantošanas noteikumus. Dabas liegums atrodas Jēkabpils novada Dunavas pagastā, un tā kopējā platība ir 159,4 hektāri. Dabas liegums izveidots 2004.gadā un ir iekļauts Eiropas nozīmes īpaši aizsargājamo dabas teritoriju saraksta "Natura 2000" teritoriju tīklā. Saskaņā ar apstiprinātajiem noteikumiem dabas liegumā ir aizliegts izveidot atkritumu poligonus, audzēt ģenētiski modificētus kultūraugus, izmantot citzemju sugas meža atjaunošanā, kā arī reģistrēt plantāciju mežu un lietot minerālmēslus un ķīmiskos augu aizsardzības līdzekļus.

 

Atstājiet komentāru