2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 26.novembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 26.novembrī

Radio1 Jēkabpils Novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Izglītības un kultūras pārvalde informē, ka Jēkabpils novadā rīt, 27.novembrī izglītības darbinieku streikā piedalīsies Ābeļu, Dignājas un Rubeņu pamatskolas, kā arī Zasas vidusskola. Pašvaldība informē, ka šajā dienā mācības skolā nenotiks, taču, ja bērnu vecākiem nav iespējas pašiem pieskatīt bērnus, tie var nākt uz skolu un mācību iestādē būs personāls, kas viņus pieskatīs.taču mācības nenotiks.

Jēkabpils novada pašvaldībā saņemts SIA «Rubenes aptieka» valdes priekšsēdētājas iesniegums, kurā atkārtoti tiek lūgts izskatīt iespēju samazināt aptiekai maksu par komunālajiem pakalpojumiem. SIA «Rubenes aptieka» 100% kapitāla daļu turētāja ir novada pašvaldība. Pagājušo gadu aptieka noslēgusi ar 933 eiro lieliem zaudējumiem. Darbinieki ir izvērtējuši aptiekas darbu un konstatējuši, ka jau šī gada deviņos mēnešos turpina kristies apgrozījums, kavējas norēķini ar piegādātājiem. Nav cerību noslēgt gadu ar peļņu. Jēkabpils novada domes komiteja nolēma pārskatīt 2012. gada 2. janvārī noslēgto nedzīvojamo telpu nomas līgumu ar aptieku, izslēdzot no iznomājamo telpu platības koridoru — 18,1 m2, un sakarā ar platības samazināšanos par 15% veikt ikmēneša komunālo maksājumu pārrēķinu.

Jēkabpils novada domes apvienotajā komiteju sēdē tika noteikts domes priekšsēdētāja mēnešalgas lielums. Algas noteikšanai tika piemērots koeficients 1,90, kā arī valstī noteiktās vidējās algas statistiskie rādītāji un pašvaldības izstrādātais amatpersonu un darbinieku atlīdzības nolikums. Pērn dome priekšsēdētāja amatalgu nemaz nebija pārskatījusi, un kopš 2012. gada priekšsēdētājs saņēma 1302 eiro lielu algu. No nākamā gada 1. janvāra viņš saņemtu 1454 eiro lielu mēnešalgu, tātad — par 152 eiro vairāk. Šo lēmumprojektu tika sagatavojusi Finanšu un ekonomikas nodaļa.

 

Turpinām ziņas

TREŠDIEN, 2. DECEMBRĪ, pulksten 12 00 notiks AUGŠZEMES LAUKU NVO APVIENĪBAS GADA FORUMS! Šīgada programma atšķiras no iepriekšējiem forumiem – gan saturā, gan formā. Forums sāksies ar koncertu “Adventes laika balss” Červonkas luterāņu baznīcā. Uzstāsies Elīna Līce. Pēc tam pulksten vienos dienā Kaldabruņas skolā notiks biedrību darbu Ziemassvētku izstādes – pārdošanas atvēršana un apbrīnošana. Nodibinājuma “Mārtiņa fonds” vadītājas un psiholoģes Elitas Keišas uzruna  mūsu lepnumam un pašapziņai. Tiks sniegta informācija par LEADER projektu iespējām 2016.gadā, kā arī notiks pārrunas par sasniegto un nākotnes plāniem pie piparkūkām un kafijas. Pasākumu atbalsta Sabiedrības Integrācijas fonds  projektā “Sabiedrības līdzdalības resursi lauku teritoriju attīstībā”.

 

Ziemeļvalstu literatūras nedēļā Ābeļu pagasta bibliotēkā notika pasākums, kurš tika veltīts Astrīdas Lindgrēnas pasaku tēlam Pepijai Garzeķei. Šajā dienā atzīmēja Pepijas Garzeķes 70 gadu jubileju. Uz pasākumu ieradās Ābeļu skolas 5. klases skolēni kopā ar latviešu valodas un literatūras skolotāju Valdu Bērziņu, Ābeļu pagasta dienas centra bērni kopā ar audzinātāju Viju Stirāni un citi bibliotēkas apmeklētāji. Visi kopā sagaidīja ierodoties pašu Pepiju Garzeķi, kuru atveidoja Jēkabpils galvenās bibliotēkas bērnu nodaļas vadītāja Ilona Švābe. Bērni sagaidot jubilāri izrotāja telpu ar baloniem. Svinību apmeklētājiem tika dota iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs- niķu dzīšanā, apsveikumu veidošanā Pepijai Garzeķei, kā arī lēkšanā ar gumiju. Pēc pasākuma viesi mielojās ar gardo dzimšanas dienas kūku un tēju, katrs pasākuma dalībnieks no Pepijas saņēma balvas.

Un vēl

Jēkabpils novada Kalna pagasta pārvalde aicina darbā komunālās saimniecības vadītāju – remontstrādnieku. Prasības kandidātiem - vidējā speciālā izglītība inženierzinātnēs, darba pieredze piedāvātajā vai līdzīgā amatā, nepieciešama B kategorija autovadītāja apliecība. Darba vieta būs Jēkabpils novada Kalna pagasta pārvaldē. Pretendentiem pieteikuma vēstuli, CV sūtīt uz adresi Jēkabpilī, Rīgas ielā 150A vai elektroniski uz e-pastu: novads@jekabpilsnovads.lv. Pieteikumi tiek gaidīti līdz 12.decembrim. Tālrunis uzziņām 29126223 vai 29282318

Jēkabpils novada ziņas publicēšanai sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Sēlis

Atstājiet komentāru