2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 17.decembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 17.decembrī

Radio1 Jēkabpils Novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

15. decembrī Zasas kultūras namā notika Jēkabpils novada rokdarbnieku, amatnieku un mājražotāju Ziemassvētku gadatirgus. Apmeklētāji varēja iepazīties ar gana plaši pārstāvēto produktu sortimentu. Bija iespējams iegādāties adījumus, dažādu tehniku rokdarbus, rotaslietas, keramiku, apsveikuma kartītes, sapņu ķērājus, rūķus, grīdsegas, pulksteņus, tējas, žāvējumus, eļļas, maizi, ziepes, zirņus, linsēklas, Ziemassvētku rotājumus un daudz ko vēl citu. Gadatirgū piedalījās vairāku biedrību pārstāvji: ,,Ūdenszīmes’’, ,,Dzīves Prasme’’, ,,Noskaņa’’, Pavadiņa’’, ,,Ābeļzieds’’, kā arī SIA,, Daugavmalas rapsis’’, Aiga Valtere, Anda Svarāne, Zaiga Lācīte, Baiba Čākure, Raisma Brandule un Agris Mucenieks.

Decembra vidū Rubenes kultūras namā norisinājās ikgadējā Jēkabpils novada Zemnieku balle. Pulcējoties uz pasākumu, uzņēmēji un lauksaimnieki varēja iepazīties ar novada pagastu skaistāko skatu un sētu fotogrāfijām. Jēkabpils novada pašvaldības priekšsēdētājs Edvīns Meņķis lauksaimniekiem pasniedza arī pašvaldības atzinības rakstus par ieguldīto darbu saimniecību attīstībā. Ar apbalvoto sarakstu var iepazīties Jēkabpils novada mājaslapā jekabpils.lv, kā arī novada Ziņu lapā.

Kopš 1. jūnija Jēkabpils novada pašvaldībā tiek īstenots Latvijas valsts mežu atbalstītās zemgales kultūras programmas 2015 projekts „Rakstnieka Aleksandra Grīna literārā mantojuma saglabāšana un pieejamības uzlabošana Jēkabpils novadā. Tā mērķis ir veicināt Zemgales kultūras specifiskā matojuma daudzveidības saglabāšanu vienota Zemgales tēla veidošanā un attīstībā. Projekta rezultātā ir labiekārtotas esošās piemiņas telpas, papildināta ekspozīcija par rakstnieku Aleksandru Grīnu un viņa atstāto literāro mantojumu un organizēts piemiņas pasākums. Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda līdzfinansējumam īstenotas aktivitātes, kuru rezultāti dos interesentiem iespēju iepazīt rakstnieka, tulkotāja, Latvijas armijas virsnieka atstāto literāro mantojumu un lojalitāti savai valstij.

2015. gada nogalē, pēc Jēkabpils novada administrācijas pasūtījuma, tapis informatīvs video par Jēkabpils novadu. Video veidojis informācijas un sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Sēlis, izmantojot 2014. un 2015. gadā uzņemtus mirkļus no novada dzīves. Līdz šim šāda veida video novadam nebija, un nu tas kādu laiku kalpos par lielisku iepazīšanās materiālu, ko rādīt novada viesiem.

Un vēl

Jēkabpils novada iedzīvotāji tiek rosināti uz radošajām pārdomām par novada tēlu. Jēkabpils novadam joprojām trūkst konkrēta simbola un saukļa, ko pacelt karoga mastā un teikt – jā, tas raksturo tieši Jēkabpils novadu! Līdz šim ir slavētsi gan medus, gan Daugava, bet tie ir simboli, ko izmanto daudzi. Nepieciešams kaut kas oriģināls, tieši Jēkabpils novadu raksturojošs. Idejas iedzīvotāji aicināti iesūtīt pašvaldībai.

Jēkabpils novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Sēlis

Atstājiet komentāru