2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 18.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 18.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 18.00

No šodienas līdz 28.decembrim Valmierā, laukumā pie Valmieras Kultūras centra, būs iespēja izstaigāt ainavu dizaineres Vinetas Radziņas veidoto eglīšu jeb zaļo labirintu. Tā veidošanai akciju sabiedrība "Latvijas Valsts meži" ir sarūpējusi vairāk nekā 350 eglītes. Labirints veidots latviskā garā - latvju zīmes formā. Staigājot labirintu, ikvienam būs iespēja izpētīt eglīšu daudzveidību - labirinta veidošanā izmantotas dažādas eglīšu šķirnes. Pēc Valmierā pavadītā laika visas eglītes atgriezīsies atpakaļ Strenču kokaudzētavā, no kurienes tās tiks realizētas saskaņā ar savu sākotnējo mērķi - pārdotas vai stādītas kādā no atjaunojamiem mežiem.

Iemirdzējusies Ziemassvētku egle pie Saukas pagasta pārvaldes. Egle tika iedegta kopā ar dziesminieku Ēriku Loku. Egles iedegšanas pasākumā Lones iedzīvotāji varēja iegādāties dāvanas – Skrīveru saldumus. Pie svētku egles bērni dziedāja dziesmas und eklamēja pantiņus, savukārt ar dejas priekšnesumu uzstājās jaunāka Hip-Hop dejotāju grupa.

Tuvojoties gada baltākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem, arī šogad Aknīstes novadā tika rīkota Ziemassvētku pēcpusdiena senioriem - novada cienījamākajiem ļaudīm. Pasākuma dalībniekus uzrunāja Aknīstes novada izpilddirektors Jānis Gavars, kultūras darba vadītājas Kristiāna Kalniete un Aiga Andruškeviča, sociālā dienesta vadītāja Lidija Deksne un sociālā darbiniece Anda Nikolajeva. Tika vēlēta laba veselība, dzīvesspars un optimisms. Koncertā priekšnesumus sniedza Aknīstes filiāles audzēkņi. Savukārt zemnieku saimniecība "Rātes" sagādāja cienastu, bet par vakara omulību un dejas soli rūpējās Aīda Bikauniece.

Arī Kokneses novada Bebru pagasta bērni šajās dienās pulcējās pie pārvaldes ēkas, lai kopīgi iedegtu lielo svētku egli. Pasākumā tika stāstīts par Ziemassvētku tradīcijām, kas jāievēro svētku vakarā, lai nākošais gads būtu pārpildīts ar mīlestību, veselību, saules siltumu, laimi un pārticību. Ziemassvētku vēstneši rūķi bērnus iepriecināja ar piparkūkām, rotaļām un brīnumsvecītēm. Par svētku noskaņu rūpējās Bebru pagasta Komunālās nodaļas darbinieki.

Un vēl

Vairāki līvānieši interesējās, kāpēc šonedēļ tika nozāģēta egle, kas auga pie Līvānu slimnīcas. Līvānu novada pašvaldība skaidro, ka nozāģētā egle bija bojāta. Attiecīgo darbu veikšanai ir izsniegta nepieciešamā koku ciršanas atļauja un darbi ir saskaņoti. Pirms atļaujas izsniegšanas, tika veikta koka apsekošana, kurā konstatēts, ka egle ir bojāta, daudzi zari ir nokaltuši un arī pats koks ir vecs, kas liela vēja laikā varēja apdraudēt arī garāmgājējus. Zāģēšanas darbi tika veikti šonedēļ, tāpēc ka vēl zaļās egles daļas būs iespējams izmantot lietderīgi – Ziemassvētku dekorācijām.

Atstājiet komentāru