2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 21.decembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 21.decembrī

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

SIA ”Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” informē, ka ir aprēķināta uzturēšanas un apsaimniekošanas maksa par 1m² no 2016. gada 1. janvāra SIA ”Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” apsaimniekošanā esošajām daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām. Maksājumi svārstās no 38 līdz 63 eirocentiem. Sīkāk par to, cik būs jāmaksā katras mājas iemīniekiem, informācija publicēta pašvaldības mājaslapā plavinas.lv.

4. decembrī Pļaviņu novada trenažieru zālei apritēja 5 gadi kopš tās atvēršanas dienas. Visapmeklētākā zāle ir bijusi pirmajā gadā – 6 tūkstoši 578 apmeklējumi. 2012. gadā apmeklējumu skaits samazinājies par tūkstots 993. Bet 2014. gadā apmeklējumu skaits atkal ir pieaudzis. Svārstības var izskaidrot ar to, ka mainās skolēnu, kuri apmeklē zāli, kontingents, respektīvi, 12. klases absolventi dodas studēt, bet nākamie 12. klases audzēkņi ir mazāk ieinteresēti šajā sporta veidā. Diemžēl arī daudzi apmeklētāji, kuri regulāri apmeklēja zāli, ir aizbraukuši strādāt uz ārzemēm. Vēl viens no faktoriem ir tas, ka cilvēks vēlas sasniegt sev vēlamos rezultātus minimālā laikā, un, ja tas tā nenotiek, zāli vairs neapmeklē. Pēdējā laikā ir pieaudzis pieaugušo cilvēku apmeklējumu skaits.

Turpinām ziņas

Pļaviņu novada bērnu bibliotēkā šodien valdīja rosība, jo bērni rotāja bibliotēkas egli. Savukārt rīt mākslas un brīvā laika pavadīšanas klubiņā „Sprīdītis” tā dalībnieki ceps piparkūkas. Bibliotēkā mazos lasītājus aicina arī plašais grāmatu un žurnālu klāsts. Tāpat daži aizkavējušies Bērnu žūrijas eksperti vēl var pagūt izlasīt un novērtēt šī gada grāmatiņas. Čaklākie jau to ir izdarījuši un saņēmuši balvu: atstarotāju ar spuldzīti. Pēc vairāku bērnu un vecāku lūguma skolēnu brīvdienās bibliotēka ir nedaudz mainījusi darba laiku. Vecā gada pēdējās dienās tā strādās no 9.00 līdz 17.00, bet pirmssvētku dienās – 9.00 – 15.00. Izmaiņas noteiktas tikai brīvlaikā. Atsākoties skolai, Pļaviņu novada bērnu bibliotēka strādās kā parasti no 10.00 – 18.00.

17. decembrī Gostiņu bibliotēkas darba diena sākās ar maskās tērptu bērnu gājiena sagaidīšanu .Pie rīta agrumā bibliotēkā sanākušajiem gostiņiešiem ciemos nāca bērnudārza „Rūķītis” audzēkņi. Bibliotēkas vadītāja daina Vikle pteicas audzinātājām Lāsmai Lapiņai un Gunai Jasinaitei, muzikālajai audzinātājai Sigitai Vilkaplāterei un auklītei Laurai Balodei par ieguldīto darbu sagatavojot un novadot „Ziemassvētku ieskandināšanas” koncertu.

Un vēl

Visi Pļaviņu novadā deklarētie bērni, kuri neapmeklē bērnudārzus, ir aicināti uz Ziemassvētku eglīti 23. decembrī plkst. 11.00. Pasākuma norises vieta: Pļaviņu novada kultūras centrs. Tur visus mazuļus sagaidīs Salatētis.

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru