2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 3.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 3.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Līdz 10,jaunvārim pagarināts pilna sprieduma pasludināšanas termiņš atkārtoti skatāmajā krimināllietā par aptuveni 200 tūkstoši latu jeb 284 tūkstoši 576 eiro izzagšanu no Preiļu novada slimnīcas kontiem vairāku gadu garumā. Pilna sprieduma pasludināšanas termiņš minētajā lietā pagarināts sakarā ar tiesneša atvaļinājumu. Jau vēstīts, ka par šo zādzību bijušo slimnīcas galveno grāmatvedi Elizabeti Sparāni tiesa atbrīvojusi no kriminālatbības un piemērojusi viņai medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Līdz 2018.gada beigām Jaunjelgavas novadā paredzēts pārbūvēt meliorācijas sistēmu, darbiem paredzot 329 tūkstoši 960 eiro, lēmuši novada domes deputāti. Pašvaldība ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībā (ELFLA) atbalstu līdz 2018.gada 31.decembrim plāno īstenot projektu "Pašvaldības nozīme koplietošanas meliorācijas sistēmas pārbūve Jaunjelgava novadā". Īstenojot ieceri, paredzēts pārbūvēt vairākus meliorācijas grāvjus Daudzeses un Sunākstes pagastā. Pašvaldība segs 10% no kopējām projekta izmaksām, bet šogad plāno aizņemties ne vairāk kā 329 tūkstoši 960 eiro projekta priekšfinansēšanai.

Aknīstes novada pašvaldības ceļu uzturēšanas darbus ziemas periodā veiks divi uzņēmumi par 5 tūkstoši 136 eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija. Aknīstes novada pašvaldības publiskajā iepirkumā par novada pašvaldības ceļu uzturēšanas darbu veikšanu ziemas periodā uzvarēja SIA "Siliņi" un Zemnieku saimniecība "Kristāli". SIA "Siliņi" dibināts 1992.gadā un tā pamatkapitāls ir 2 tūkstoši 840 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Miervaldis Čāmāns. Pērn SIA "Siliņi" apgrozījums bija 1 miljons 295 tūkstoši 912 eiro, bet peļņa – 14 tūkstoši 716 eiro, liecina portāla "Firmas.lv" informācija. Savukārt zemnieku saimniecība "Kristāli" dibināta 1997.gadā un tās īpašnieks ir Leongīns Osockis. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 496 tūkstoši 255 eiro, bet peļņa - 195 tūkstoši 259 eiro.

Līdz ar sabiedriskās daudzfunkcionālās ēkas pamatu ielikšanu aizvadīts Likteņdārzam nozīmīgs gads. 2016. gada nogalē sākta sabiedriskās ēkas un Lielā kalna būvniecība, kas ir liels solis Likteņdārza attīstībā, papildinot jau esošās būves un simbolisko vides koncepciju. Sabiedriskās ēkas pamatu būvniecība veikta par valsts piešķirto finansējumu un Vācijā dzīvojošā latvieša Gaida Graudiņa 60 tūkstoši eiro ziedojumu. Šobrīd aktīvi turpinās Lielā kalna būvniecība, kas tiek īstenota ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu. Uzsākta arī Virtuālās Piemiņas ēkas īstenošana. 2016.gadā Likteņdārzā ar Kokneses novada pašvaldības atbalstu tapusi arī jauna laivu piestātne, no kuras iespējams doties braucienā pa Daugavu ar vikingu liellaivu "Nameisis". Pagājušajā gadā Likteņdārzā viesojušies vairāk nekā 60 tūkstoši Latvijas un citu valstu iedzīvotāju.

Un vēl

10.janvārī Aizkraukles kultūras namā notiks pilsētas 50 gadu jubilejas svinības, kurās apbalvojumus saņems novada Goda pilsoņi un sakoptāko sētu īpašnieki. Pasākumā "Gada notikums 2016" paredzēta Aizkraukles Goda pilsoņu un konkursa "Sakoptākā sēta 2016" uzvarētāju apbalvošana. Tāpat plānots prezentēt grāmatu "Cildinot izcili paveikto" un Aizkraukles alendāru. Kultūras namā varēs aplūkot izstādi "Senā Daugava pastkartēs" un klausīties koncertu ar Jāņa Lūsēna, Raimonda Ozola, Annijas Putniņas, Andra Ērgļa un Aizkraukles novada vidusskolas kora "De Cantare piedalīšanos". Svinīga pasākuma laikā pašvaldība plāno parakstīt sadarbības līgumu ar Krāslavas novada pašvaldību.

Atstājiet komentāru