2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 4.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 4.janvārī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 Kā katru gadu, arī 2016. gada nogalē Preiļu novadā tika vērtēti skaistākie Ziemassvētku noformējumi. Šajā gadā konkursā “Skaistākais Ziemassvētku noformējums 2016” pieteikti bija 24 objekti. Objekti tika vērtēti 3 kategorijās – “Privātmāju noformējums”, “Uzņēmumu un sabiedrisko ēku noformējums” un “Pašvaldības un valsts iestādes”. Īpaši par svētku noformējumu piedomā laukos, un tam apliecinājums ir tas, ka visas trīs pirmās vietas privātmāju grupā šogad piešķirtas lauku teritoriju īpašumiem – 1. vieta piešķirta īpašumam “Staburadze” Preiļu pagastā, 2. vieta – īpašumam “Avotu Ozoli” Preiļu pagastā, savukārt 3. vieta īpašumam Raiņa ielā 23, Aizkalnē.

Pagājušā gada nogalē, 17. decembrī, pie Preiļu fotomākslinieka, Latgales fotogrāfu biedrības vadītāja Igora Pliča bija pulcējusies žūrija, lai izvērtētu konkursam “Latgalietis 21. gadsimtā” iesūtītos foto darbus. Pēc spraigām diskusijām un viedokļu apmaiņas tika izvēlēti četri foto darbi, kuri saņems konkursa balvas. Šobrīd saglabājas intriga, un uzvarējušo autoru vārdi tiks nosaukti konkursa noslēgumā, kad tiks atklāta labāko foto darbu izstāde. Kopumā konkursam tika iesūtītas 130 autoru 2 618 fotogrāfijas. Pēc konkursa ieplānots izdot grāmatu ar Latgales cilvēku portretiem un organizēt ceļojošo foto izstādi.

29. decembrī bagātīgas dāvanas biedrības „Ģimeņu atbalsta centrs „Puķuzirnis”” valdes priekšsēdētāja Inese Matisāne nogādāja divām ģimenēm Preiļu novada Saunas pagastā, kuras audzina bērnus līdz 2 gadu vecumam. Dāvanas bija īpaši piemērotas mazuļiem – gan dažādas higiēnas preces, gan pārtikas produkti un galda piederumi patīkamai un ērtai maltītei. Tas bijis iespējams, pateicoties „Puķuzirņa” sadarbībai ar biedrību „Latviešu Samariešu apvienība”, kura sedza visus izdevumus minēto preču iegādei. Tas nav vienīgais palīdzības veids, kas ir pieejams Preiļu un Riebiņu novadu iedzīvotājiem, pateicoties sadarbībai ar Samariešu apvienību. Kopš novembra „Puķuzirnī” iespējams saņemt pārtikas pakas ģimenēm ar bērniem, kurām dažādu apstākļu dēļ nevar piešķirt trūcīgas / maznodrošinātas ģimenes statusu un kuru ienākumi ir zem iztikas minimuma. Papildus no janvāra būs iespēja saņemt gaismu atstarojošās vestes.

Turpinām ziņas

Katru gadu Preiļu Galvenā bibliotēka saviem lasītājiem abonē plašu preses izdevumu klāstu, arī 2017. gadā lasītājus gaida bagātīgs žurnālu un laikrakstu piedāvājums. Pieaugušo literatūras nodaļas periodikas lasītavā būs pieejami piecpadsmit nosaukumu laikraksti. Savus lasītājus gaidīs 55 nosaukumu žurnāli latviešu un krievu valodā. Tēmu skaits, ko aptver žurnālu saturs, ir bagātīgs - no sabiedriski politiskām, vēsturiskām, izzinoši populārzinātniskām, literārām, mākslinieciskām līdz pat praktiskām nozarēm. Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā 2017. gadam pasūtīti 11 nosaukumu žurnāli. Informācija par visiem 2017.gadam abonētajiem izdevumiem un izdevumu lietošanas kārtību ir pieejama Preiļu Galvenās bibliotēkas interneta vietnē, kā arī bibliotēkā, Kārsavas ielā 4, Preiļos.

Preiļu novada uzņēmēji un iedzīvotāji tiek aicināti uz ikmēneša tikšanos, kas  notiks otrdien, 10. janvārī pulksten 15. 00 Preiļu novada Domes zālē, Raiņa bulvārī 19. Pasākuma viesis - Vladislavs Stankēvics informēs par Latgales speciālo ekonomisko zonu.

Un vēl par kultūras pasākumiem

11. janvārī plkst. 12.00 Preiļu kultūras namā notiks Preiļu novada pensionāru Jaungada atpūtas sarīkojums. Ieeja – brīva. Pasākumu organizē Preiļu novada dome, Preiļu novada Pensionāru biedrība un Preiļu novada kultūras centrs

12. janvārī  no plkst. 10.00 līdz.17.00 Preiļos, Raiņa bulvārī 22 (pie VID ēkas) MOBILĀ DIAGNOSTIKA – mamogrāfija, kā arī D vitamīna noteikšana.

14. janvārī plkst. 18.00 Preiļu Kultūras namā atpūtas sarīkojums  „Vecais Jaunais gads”. Biļešu iepriekšpārdošana Preiļu KN kasē. Biļešu cena - EUR 5.00

17. janvārī plkst.10.00 Ārdavas saieta namā radošā darbnīca „Stikla pudeļu pārvērtības”

17. janvārī plkst. 13.00 Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā svinīgi tiks atklāta Samsung Digitālā klase. Ar pasākuma programmu varēs iepazīties www.preili.lv

Preiļu novada ziņas sagatavoja pašvaldības mājas lapas satura redaktore Ilona Vilcāne.

Atstājiet komentāru