2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 5.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 5.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 Jēkabpils novada Leimaņu tautas nama Bēbīšu skoliņa nākamnedēļ, 15. janvārī plkst. 15.00 gaida uz pirmo tikšanos. Skoliņā būs interesantas sarunas un lekcija jaunajiem vecākiem „TAURIŅA PIESKĀRIENS UN BĒRNA ATTĪSTĪBAS HARMONIJA”: Tauriņa pieskāriens jeb masāžas metodika bērniņa mieram un labsajūtai. Runās par bērna fiziskās un psihiskās attīstības likumsakarībām 1. gadā un problēmu sekām visam mūžam, kā arī par alerģiju profilaksu un ekoloģisko sadzīves ķīmiju. Lekciju vadīs praktiskā psiholoģe, sporta pedagoģe un masāžu speciāliste Dace Čākure. Sīkāka informācija pie Jolantas Armanovičas pa tālruni 20395002

 Zināms, ka Ziemassvētki ir pārsteigumu un brīnumu laiks, un Jēkabpils novada Dunavas pamatskolā patiesi tā bija. Mācību semestra pēdējā dienā skolas kolektīvs pulcējās uz Ziemas saulgriežu pasākumu, lai atskatītos uz paveikto. Bērnu skaitam samazinoties, izveidojusies tradīcija, ka uzstājas pilnīgi visi skolēni un pirmsskolas audzēkņi, tādējādi iepriecinot vecākus, vecvecākus, vecākos brāļus un māsas un ikvienu apmeklētāju. Šai pasākumā ieradās ļoti gaidītais Ziemassvētku vecītis ar dāvanu maisu, bet vislielāko pārsteigumu sagādāja ciemiņi no Rīgas – Agnese Burbo un Valters Varna – pārstāvji no SIA Baltijas Sporta Auto -Porsche importētājs Latvijā. Viņi bija sarūpējuši daudz dažādas dāvanas Dunavas pamatskolai un skolēniem.

 Turpinām ziņas

 Līvanu novada domes aicina līdz 12.janvārim pieteikt kandidātus apbalvojumam Gada balva kultūrā nominācijās Gada labākais sniegums amatiermākslā, Gada labākais sniegums vizuālajā un profesionālajā mākslā un Gada cilvēks kultūrā, iesniedzot iesniegumu Līvānu novada domes kancelejā. Kandidātus apbalvojumam Gada balva kultūrā var izvirzīt Līvānu novada domes deputāti, domes komitejas, komisijas, valsts un pašvaldību institūcijas, Līvānu novadā reģistrētas juridiskas personas, biedrības, nodibinājumi vai iedzīvotāji. Gada balva kultūrā ir fiziskas personas, personu grupas vai kolektīva apbalvojums, ko piešķir par materiālo un nemateriālo kultūras vērtību saglabāšanu, kvalitatīvu un radošu kultūras pasākumu organizēšanu, kultūras jaunradi un iedzīvotāju iesaisti kultūras procesos gada laikā.

 Jaunjelgavas novadā nupat sācis darboties jauns pašdarbības kolektīvs — novada jauktais koris “Vīgante”. To vada diriģente Diāna Kadiša, korī ir dziedātāji no Staburaga, Seces, Jaunjelgavas un Aizkraukles, bet aizvien tiek gaidīti jauni dalībnieki. Jaunjelgavas novada jauktajā korī “Vīgante” — dziedās arī Staburaga pagasta dziedošo kolektīvu dalībnieki.

 Un vēl

 Latgales mākslas un amatniecības centrā, šī gada 10.janvārī pulkten četros pēcpusdienā notiks Daugavpils universitātes rektora Arvīda Barševska fotoizstādes "15 kadri pasaules" atklāšana. Izstāde ir mirkļu tveršanas mēģinājums daudzo Latvijas un ārvalstu ekspedīciju laikā. Nav svarīgi, vai tā ir dievlūdzēja Taivānas budistu templī, tadžiku dejotāja vai Ēģiptes tuksnešu beduīns pie sava kamieļa, viņu emocijas ir dabiskas, nepiespiestas un patiesas. Tie ir mirkļi, kas vairāk neatkārtosies. Tie ir mirkļi, kas bijuši konkrētā laikā un telpā. Fotoaparāta fiksētie mirkļi ir iemūžināti 15 krāsu fotogrāfijās, kuras apskatāmas šajā izstādē. Vairākās fotogrāfijās cilvēks ir mijiedarbībā ar dabu. Izstāde Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē būs skatāma līdz 20.februārim.

Atstājiet komentāru