2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2017.gada 9.janvārī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2017.gada 9.janvārī

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 11.00-16.00

 Pļaviņu novada dome 2016. gadā pirmo reizi izsludināja biznesa ideju konkursu „Es varu būt uzņēmējs!”. Konkursa mērķis bija sniegt Pašvaldības atbalstu fizisku personu biznesa ideju realizācijai, sekmēt saimnieciskās darbības veicēju veidošanos Pļaviņu novadā un motivēt iedzīvotājus realizēt savas biznesa idejas jaunu produktu vai pakalpojumu radīšanai. Pavisam kopā tika iesniegti septiņi pieteikumi. Konkursa pieteikumus izvērtēja vērtēšanas komisija. Savas iesniegtās biznesa idejas konkursa dalībnieki 30. novembrī prezentēja vērtēšanas komisijai, Pļaviņu novada domes pārstāvjiem un deputātiem.

 Izvērtējot visas idejas, konkursa vērtēšanas komisija nolēma:

1. Piešķirt finansējumu 2500 EUR apmērā par iegūtajām 2. vietām Ingai Orlovai (bērnu pedāļu auto, velokartu un elektrisko balansa skūteru nomas pakalpojumi) un Mārcim Beķeram (foto un video pakalpojumi).

2. Piešķirt finansējumu 1400 EUR apmērā par iegūto 3. vietu Alīnai Pakerei – Gasperovičai (skaistumkopšanas nozarē).

3. Piešķirt veicināšanas balvu 1000 EUR biznesa idejas realizēšanai Jānim Gasperovičam (kokapstrādes nozarē).

4. Piešķirt veicināšanas balvas - dāvanu kartes 100 EUR vērtībā no veikala “DEPO” Daigai Šembelei, Oksanai Jakovļevai un Vitai Bijikertasai par dalību konkursā.

Visiem konkursa dalībniekiem Pļaviņu novada uzņēmējdarbības attīstības speciāliste novēl veiksmīgi realizēt savas biznesa idejas un sasniegt mērķus!

Turpinām ziņas

 Pļaviņu novada iedzīvotāji tiek aicināti apmeklēt 1991. gada barikāžu atceres pasākumus Rīgā. Tiek organizēts brauciens uz 20. janvāra pasākumu- ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, piemiņas ugunskuru un koncertu. Braucienam var pieteikties līdz 13. janvārim, zvanot: 29251711 (Astrīda) vai 25633906 (Agita).

Pļaviņu Romas katoļu baznīcā 8. janvārī ar svinīgo Svēto Misi un koncertu tika atklāts Pļaviņu pilsētas 90 gadu jubilejas gads. Misē mācītājs Pēteris Alusiks uzsvēra, ka ir gandarīts par Pļaviņu novada pašvaldības atbalstu draudzei un aicināja ikvienu svinēt pilsētas svētkus! Paldies Valkas mūzikas skolas mūziķiem, īpaši bijušajai pļaviņietei Līgai Veinbrgai(Avenai) un Kalsnavas vīru ansamblim, kuru vada pļaviņiete Marita Vaivode, par dziļi izjusto muzicēšanu un skaistajām dziesmām.

Un vēl

 Tiek izsludināts bērnu zīmējumu konkurss par tēmu “Pļaviņas – pilsēta mana”!

Darbiņus līdz 27. janvārim var iesniegt JIC “Ideja”, Daugavas ielā 50, Inārai Upeniecei.

Informāciju sagatavoja Pļaviņu novada tūrisma informācijas centra vadītāja Līva Kotina

 

Atstājiet komentāru