2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 10.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 10.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

 Pagājušā gada nogalē divu novadu pašvaldības — Pļaviņu un Jaunjelgavas, kas saviem darbiniekiem prēmijām un naudas balvām katra atvēlējušas pat vairāk nekā 50 tūkstošu eiro, informē portāls staburags.lv. Jaunjelgavas novada pašvaldības darbiniekiem 2016. gadā izmaksātas naudas balvas 57 tūkstoši 147 eiro apmērā. Jaunjelgavas novada domē un tās pakļautības iestādēs strādā 316 darbinieki. Jau ziņots, ka naudas balvu pērn saņēmis arī novada domes priekšsēdētājs Guntis Libeks, kura alga pirms nodokļu nomaksas ir tūkstots 723 eiro. Dāsnuma un savu darbinieku prēmēšanas ziņā neatpaliek arī Pļaviņu novada dome — pērn naudas balvām un prēmijām domes un tās pakļautības struktūrvienību darbiniekiem iztērēti 57 tūkstoši 748 eiro. Pļaviņu novada domes iestādēs strādā 337 darbinieki.

 Rīt, 11.janvārī Viesītes pilī notiks Lauku partnerība Sēlija Seminārs LEADER projektu potenciālajiem iesniedzējiem „Kā sagatavot projektu pieteikumus LEADER programmas 2017.gada projektu konkursam”. Seminārā runās par Lauku partnerības „Sēlija” attīstības stratēģijas mērķiem šajā gadā, iepazīstinās ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.590 - projektu pieteikumu veidlapām un to aizpildīšanas nosacījumiem un citiem svarīgiem jautājumiem. Semināra dalībnieki, kuriem ir vieglāk strādāt ar papīra formāta dokumentiem, aicināti ņemt lūidzi jau izdrukātas minēto noteikumu veidlapas.

 Turpinām ziņas

Pagājušajā gadā Likteņdārzā viesojušies vairāk nekā 60 tūkstoši Latvijas un citu valstu iedzīvotāju, apmeklējot ekskursijas, talkas, ziedojumu akcijas un pasākumus. Pagājušajā gadā dārzs kļuvis par iecienītu ģimeņu pulcēšanās vietu - arvien vairāk pāru izvēlējušies teikt jāvārdu tieši dārza amfiteātrī un skatu terasē. Likteņdārzā notikušas arī bērnu kristības un ģimenes un dzimtu tikšanās. Pieaudzis arī to cilvēku skaits, kas izvēlējušies iegravēt savu vārdu Likteņdārza draugu alejas bruģakmenī. Šogad Likteņdārzā notiks gan pasākumi, kas kļuvuši jau par tradīciju, piemēram, 18.novembra saulrieta sagaidīšanas svētki, Lielā talka, Sajūtu diena un Ābolu balle, gan arī jauni un iepriekš nebijuši pasākumi. Jaunās skaņās izskanēs Latvijas Televīzijas ziedojumu akcija "Top Latvijas Likteņdārzs", kā arī pirmo reizi tiks atzīmēta Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas diena, 4.maijā svinot Baltā galdauta svētkus.

Pagājušajā gadā Preiļu novadā reģistrēti 95 jaundzimušie, kas ir par 12 bērniem mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Preiļu novada dzimtsarakstu nodaļas apkopotā statistika. No visiem jaundzimušajiem 45 ir meitenes un 50 - zēni. Dvīņi piedzimuši vienā ģimenē. Populārākie vārdi meitenēm Preiļu novadā pērn bija Amanda, Evelīna, Dārta un Marija, bet zēniem - Dominiks, Adrians, Emīls, Alens, Artjoms, Kārlis un Renārs. No pieciem 2015.gadā līdz trim pagājušajā gadā samazinājies bez ziņām par bērna tēvu reģistrēto jaundzimušo skaits, bet paternitāte atzīta 35 bērniem.

Un vēl

Sestdien, 14. janvārī pulksten desmitos, Pasaules sniega dienā notiks Hokeja turnīrs Rubeņos! Tiek rīkots gan pieaugušo, gan bērnu turnīrs. Noteikumi paredz, ka komandā ir maksimāli 8 dalībnieki, bet uz laukuma spēlē 4 dalībnieki. Turnīrs norisināsies pēc dīķa hokeja noteikumiem; inventāru nodrošina paši dalībnieki; starplaikos dažādas papildus disciplīnas; īpašas papildus balvas no Oskara Bārtuļa. Turnīru organizē - Jēkabpils novada pašvaldība, sadarbībā ar hokeja klubu “Rubeņi”. Sīkāka informācija pa tālruni - 28677242.

 Šajās dienās daudzviet tiek atklātas slidotavas. Lai sniegtu Pļaviņu novada iedzīvotājiem un pilsētas viesiem iespēju izbaudīt ziemas priekus, arī šogad Pļaviņās ierīkotas divas slidotavas - Daugavas ielā 50 un Pļaviņu atklātajā peldbaseinā.

Atstājiet komentāru