2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 11.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 11.janvārī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

2016. gada pašā noslēgumā, 30. decembrī, trīspusējo līgumu ar Preiļu novada domi un nodibinājumu “Viduslatgales pārnovadu fonds” parakstīja piektā Preiļu novada domes stipendijas saņēmēja Ksenija Stefanova, kas Rīgas 1. medicīnas koledžā apgūst farmaceita asistenta amatu un jau šobrīd strādā vienā no Preiļu aptiekām. Četri pārējie Preiļu novada domes stipendiju ieguvēji trīspusējos līgumus parakstīja jau novembra beigās. Stipendijas mērķis ir sekmēt studējošās jaunatnes piesaistīšanu Preiļu novada intelektuālā potenciāla palielināšanai, tādējādi nodrošinot Preiļu novada pašvaldības, tās iestādes un komercsabiedrības ar augsti kvalificētiem speciālistiem. Nākamā pieteikšanās paredzēta 2017. gada vasarā.

Preiļu novada domes deputāti ir apstiprinājuši izstrādāto Preiļu novada domes nolikumu “Sporta atbalsta programmas finansējuma piešķiršana Preiļu novada iedzīvotājiem”. Finansējuma piešķiršanas mērķis ir atbalstīt Preiļu novada augsta līmeņa sportistus un sekmēt viņu rezultātu izaugsmi. Tas ļaus sportistiem veiksmīgāk sagatavoties sezonas atbildīgākajiem startiem, kā arī sniegs atbalstu izdevumu segšanai, kas saistīti ar dalību sacensībās, ceļa izdevumiem un sporta inventāra iegādi. Pieteikumi atbalsta saņemšanai tiek pieņemti katru gadu no 15. decembra līdz 15. janvārim. Nolikums pieejams www.preili.lv.

2016. gada nogalē Biedrība “Ģimeņu atbalsta centrs “Puķuzirnis” ir īstenojusi dažādas radošās, attīstošās nodarbības projekta “Mācīsimies, radoši izpaudīsimies un draudzēsimies!” ietvaros.  No septembra līdz decembrim dažādu tautību un vecuma bērniem bija iespēja apmeklēt radošās nodarbības “Keramika”, attīstošās aktivitātes uz smilšu lampām un nodarbības “Mākslas terapija”. Bērniem tika paplašināts redzesloks, kas savukārt motivē aktīvāk un produktīvāk iesaistīties starpkultūru dialogā. Radošās un attīstošās nodarbības tika organizēti projekta “Mācīsimies, radoši izpaudīsimies un draudzēsimies!” ietvaros. Projekta kopējais budžets ir 1199,50 EUR un tas ir 100% Latvijas Republikas Kultūras ministrijas finansējums.

Turpinām ziņas

No 9. līdz 31. janvārim mākslinieki aicināti iesniegt pēdējo trīs gadu laikā tapušos darbus 2017. gada Jāzepa Pīgožņa balvai Latvijas ainavu glezniecībā. Darbu iesniegšana notiek Sv. Pētera baznīcā darba dienās no 10.00 līdz 18.00. Iesniegtos darbus izvērtēs žūrija, atlasītie darbi piedalīsies balvas izstādē Rīgā un novados. Lai veicinātu attīstību izstādes organizēšanā un balvas piešķiršanas procesā, šogad veikti uzlabojumi balvas nolikumā, no kuriem galvenie paredz žūrijas sastāva atlasi tikai no mākslas profesionāļiem un to, ka izstādes atklāšanā Rīgā tiek paziņoti līdz pat septiņiem balvas nominantiem. Galveno balvu 3000 eiro apmērā un zelta medaļu tāpat kā iepriekš finansē Preiļu novada dome, un tās pasniegšana notiek rudenī Preiļos.

15. janvārī, sesto gadu pēc kārtas visā pasaulē un vairākās vietās Latvijā ar dažādiem pasākumiem tiks atzīmēta visā pasaulē popularitāti iegūstošā „Pasaules sniega diena 2017”. Arī Preiļu novada vairākas skolas – Preiļu 1. pamatskola, Preiļu 2. vidusskola, Preiļu Brīvā skola – iesaistās Pasaules sniega dienas aktivitātēs. Savukārt Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skola gaida ikvienu slēpotgribētāju gan individuāli, gan ar ģimeni vai draugu pulkā svētdien 15. janvārī piedalīties akcijā „Pievieno savu kilometru kopējā pūrā!”. 15. janvārī slēpju noma darbosies pagarinātā režīmā no plkst. 11.00 līdz 20.00.

Un vēl

Piektdien, 13. janvārī jauniešu biedrības PAKAC telpās stand up vakars ar Kalvi Trosku un Denisu Lugovskoju, kas ir vieni no zināmākajiem un pieredzējušākajiem Latvijas komiķiem un viņi kopīgiem spēkiem izklaidēs biedrības PAKAC apmeklētājus šī gada pirmajā biedrības organizētajā pasākumā. Izrādes sākums 22.00. Ieeja par ziedojumiem ~ 1,50 EUR apmērā.

Preiļu novada ziņas sagatavoja pašvaldības mājaslapas satura redaktore Ilona Vilcāne

Atstājiet komentāru